Központ
2017. szeptember 21. csütörtök, Máté, Mirella
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Eső valószínű
Szombat
Eső valószínű

Elkerülhetetlen az adóemelés?

Központ december 9, 2014 Társadalom

Bár a jövő évi költségvetési tervezet véglegesítése folyamatban van, és pénzügyminisztériumi források szerint a nemzetközi pénzintézet lemondana az általa fenntartott alacsonyabb költségvetési hiánycélról, a gazdasági szakemberek attól tartanak, nem lehet elkerülni 2015-ben az adóemelést.

adoemeles
Legkésőbb holnap lezárulnak a büdzsé-tervezetről szóló egyeztetések a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Központi Bank küldöttségével. Ezeken a találkozókon a kormány világosan kimondta, hogy a jövő évi költségvetés szerint semmilyen adóemelés nem várható – nyilatkozta Victor Ponta miniszterelnök.

Gazdasági szakértők azonban úgy vélik, az elnökválasztási kampányban meghirdetett szociális intézkedések miatt a kormány képtelen lesz tartani a tervezett hiánycélt.
Elemzők szerint egy alacsony költségvetési hiánycél nem feltétlenül kedvező. Idén például a hatóságok megvágták a beruházásokra szánt pénzösszegeket, annak érdekében, hogy teljesíteni tudják a Valutaalap előírásait.

Az év első tíz hónapjában a hatóságok 10,6 milliárd lejt különítettek el beruházásokra, ami 13,4 tized százalékkal kevesebb mint 2013 hasonló időszakában.

forrás: marosvasarhelyiradio.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 178

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.