Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Elkerülhetetlen az adóemelés?

Központ december 9, 2014 Társadalom

Bár a jövő évi költségvetési tervezet véglegesítése folyamatban van, és pénzügyminisztériumi források szerint a nemzetközi pénzintézet lemondana az általa fenntartott alacsonyabb költségvetési hiánycélról, a gazdasági szakemberek attól tartanak, nem lehet elkerülni 2015-ben az adóemelést.

adoemeles
Legkésőbb holnap lezárulnak a büdzsé-tervezetről szóló egyeztetések a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Központi Bank küldöttségével. Ezeken a találkozókon a kormány világosan kimondta, hogy a jövő évi költségvetés szerint semmilyen adóemelés nem várható – nyilatkozta Victor Ponta miniszterelnök.

Gazdasági szakértők azonban úgy vélik, az elnökválasztási kampányban meghirdetett szociális intézkedések miatt a kormány képtelen lesz tartani a tervezett hiánycélt.
Elemzők szerint egy alacsony költségvetési hiánycél nem feltétlenül kedvező. Idén például a hatóságok megvágták a beruházásokra szánt pénzösszegeket, annak érdekében, hogy teljesíteni tudják a Valutaalap előírásait.

Az év első tíz hónapjában a hatóságok 10,6 milliárd lejt különítettek el beruházásokra, ami 13,4 tized százalékkal kevesebb mint 2013 hasonló időszakában.

forrás: marosvasarhelyiradio.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 500

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.