Központ
2020. június 05. péntek, Fatime, Fatima

Esküvői kisokos kezdőknek és haladóknak

Központ május 29, 2017 Társadalom

„A pároknak még a ceremónia előtt érdemes lenne megtervezniük az esküvőjüket, és csak akkor belevágniuk a házasságba, ha még mindig kedvelik egymást”szól a mondás, és ezen mindenki jókat mosolyog. De tény, hogy egy esküvő megszervezése rengeteg munkát és türelmet igényel. Szerencsére profik hada várja a párokat, akik hatalmas lelkesedéssel és még nagyobb szakértelemmel dolgoznak azon, hogy minden a helyére kerüljön, hiszen a tét óriási: ásó, kapa és nagyharang! Íme néhány „szakértő”, akik munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a „nagy napon” minden tökéletes és örökre szóló élmény legyen.

 

A különleges ízek szerelmeseinek

Egy kívül-belül ízléses, személyre szabott torta a „tökéletes” esküvő egyik fénypontja, hiszen tükrözi a pár személyiségét, eleganciát ad az eseménynek, és örök ízt hagy az emlékezetükben. Vallja mindezt Simo Barbara, a Barbara’s Cakes cukrászda tulajdonosa, az utóbbi évek tapasztalataira hivatkozva, akinek bár élete teljesen más irányba indult, a sors úgy hozta, hogy belevetette magát a cukrász szakmába. Fő profiljuk az esküvői torták, különleges alkalmakra, ünnepekre rendelt dísztorták, candy barok készítése. A tortasütés és díszítés valóságos művészet számukra, ami folyamatos fejlődést és tanulást igényel, egy kevés kézügyességgel és kreativitással „édesítve”.

„Az idei év igazán divatos esküvői tortája a Naked Cake. Ez a rusztikus torta, amit általában élő, de nem kezelt virágokkal díszítünk, gyümölcsökkel, cukormáz helyet pedig vajkrémet használunk. Az ízeket illetően, ami nálunk nagyon menő, a 3 ízű belga csokis tortánk, amit általunk főzött málnazselével bolondítunk meg. A belga csoki különleges ízét a magas kakaóvaj tartalma adja meg. Sokan próbálkoztak már otthon is kipróbálni, ellopni ezt a receptünket, de igen nehéz az áruházakban beszerezni az igazi csokoládét. Ez az én kedvencem is, én fejlesztettem ki ezt az ízt”- mondja a legfontosabbakat az idei év „slágeréről”.

 

Az egyszerű és egyedi dekoráció titkairól

„Az esküvő attól válik tökéletessé, ha minden eleme harmóniában van. A bizonyos elemek közé tartozik az ízlésesen kigondolt és kivitelezett teremdekoráció is”- meséli Balázs Erzsébet, az Arten Deco tulajdonosa. Erzsébet végzettsége szerint stílus és divattervező, aki férjén keresztül került kapcsolatba az esküvők világával. Míg 2007-ben fényképészként és videógráfusként dolgozott, 2009-be belépett életébe a teremdekoráció is, amit komolyabban 2012-től folytat. „Jelenleg teremdekorációval és virágösszeállításokkal foglalkozok. Az Arten Deco szlogenje az egyszerű és elegáns – ez tükrözi az ízlésvilágomat. Aki ebben a stílusban magára ismer, azokkal az ügyfelekkel megértjük és kiegészítjük egymást”- mondja.

Hivatalosan a 2017-es év divatszíne a Greenery, a zöldek, a természet közelsége. „Tapasztalataim szerint környékünkön, az esküvőkön hódít a lila, a rózsaszín árnyalatai és a pasztellszínek. Virágok szempontjából az orgona meg a bazsarózsa. Az idei felkapott textília a jutavászon kombinációja csipkével. Az irányzatok maradtak az elmúlt évekről: rusztikus, shabby chic, ennek a stílusnak az eszenciái a használt bútorok, a visszafogott színek, a gazdagon redőzött textilek, a kopott felületek, bohém textíliák, régies kiegészítők”- ismerteti Erzsébet, akinek célja olyan dekorációkat alkotni, melyek mentesek minden felesleges részlettől, a célnak megfelelőek, elegánsak, illetve kellemes környezetet biztosítanak.

Életre szóló pillanatok 

Az esküvőknek elmaradhatatlan személye a fotós, aki megörökíti a pillanatokat akár az unokák számára is. „Vannak fotósok, akiket klasszikus, dokumentumértékű fotózási stílusokért keresnek, de vannak olyan fotósok, akik kreativitásukért keresettek”- meséli Grávuly Vilmos Szilárd, aki munkáival arra törekszik, hogy tükröződjön bennük az egyediség, ezért mindig más koncepcióban gondolkozik, mindig részletesen egyeztet a párokkal, időbeosztásról, stílusról, díszítésről, virágcsokor színvilágáról, és persze ott van a B-terv is a tarsolyában, ha az időjárás megmakacsolná magát. Szilárd hobbiként kezdte a fotózást, aztán napról-napra tudatosult benne, hogy ez az, amivel mindent meg lehet érinteni esztétikusan.

Az árak tekintetében minden fényképész arra törekszik, hogy személyre szabott árajánlattal tudjon előállni. „Nálunk eléggé alacsonyak az árak, ezért is vagyunk keresettek más megyékben is. Hogy számokról is említést tegyünk: egy menyegző megörökítése és egy közepes méretű fotóalbum átlagos kiinduló ára 450 euró. Azonban, ha a kliens természetes, bőrborítású albumot igényel, és mondjuk egy második fényképészt, így ez az ár könnyen megduplázódhat”- avat be a részletekbe, aki a város és a megye legfelkapottabb helyszíneit is felsorolja: a marosvásárhelyi vár, akik pedig igazán egyedire vágynak, azoknak ott van, főleg téli időszakban, a Bâlea-tó melletti jéghotel.

Timár Tímea

Share Button
Ennyien olvasták: 1134

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.