Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Eső
Ma
Eső
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős

Faldöntögetés Marosszentgyörgyön

Nemes Gyula november 27, 2014 Társadalom

Úgy tűnt, végre megoldódott a hosszú ideje tartó útjavítás miatti hercehurca. Elkészült az új útburkolat, új járda, új hidak, forgalomirányító táblák kerültek a helyükre. Aztán miután kihelyezték a két közlekedési irányt elválasztó betonfalat, kiderült, még sincs rendben semmi.

szengyorgy4

A Marosvásárhelyt Szászrégennel összekötő út javítási munkálatai igen bonyodalmasak voltak, főleg a marosszentgyörgyi szakasz. Míg 2012 júniusában arról szóltak a híradások, hogy elkezdődött az útszakasz rendbetétele, szeptemberben már azért panaszkodott a lakosság, hogy a tiltótáblák, úttorlaszok miatt nehéz a közlekedés, a szegélykövek miatt meg keskeny az út. Aztán a szegélyköveket visszabontották, elhordták, és beállt egy hosszabb szünet, az útjavítási munkálatok leálltak egy időre. Marosszentgyörgyön az útszakasz elkátyúsodott, szinte járhatatlanná vált. Sokan a helyi polgármesteri hivatalt és az önkormányzatot hibáztatták ezért az áldatlan állapotért, pedig a felelős kizárólag a Román Országos Út- és Autópálya Vállalat (CNADR) volt. Hogy ez mindenkinek tudomására jusson, a marosszentgyörgyi önkormányzat nagy méretű bannereket helyeztetett el a község két bejáratánál, illetve a központban. Aztán a helyiek új járdák öntésébe kezdtek, de felszólítást kaptak, hogy hagyják abba, mert ez a CNADR hatáskörébe tartozik. Így aztán maradt a várakozás és a bosszankodás.

A betonfal miatt megnőtt a balesetek száma
Végre 2014 tavaszától elérték Marosszentgyörgyre is az útjavítással. Lassan is haladtak ugyan, de mindenki örült, hogy végre megoldódik a helyzet. Az ősz elejére el is készült a felújítás, de amiről senkit nem kérdeztek meg, és a közlekedési irányt betonfallal választották el a fürdőtől a község marosvásárhelyi határá­ig. A polgármesteri hivatal által kidolgoztatott technikai terveket semmibe vették. A tervezett hegytetői körforgalmat nem valósították meg. A szentgyörgyiek azóta is tiltakoznak. A betonfal miatt sokan kilométereket kell gyalogoljanak, hogy átkeljenek az úttesten, a gépkocsivezetők is plusz utat tesznek meg, ameddig visszafordulási lehetőséget találnak. A mellékutcákat is elzárták a főúttól. A betonfal autópálya-hatást fejt ki, a tranzit forgalom felgyorsul, amiért sok baleset történik. A választóbeton kihelyezése óta megnőtt a balesetek száma. Kezdetben a kivitelezők úgy tervezték, hogy a betonfalon semmi átkelő lehetőséget nem hagynak az egész település hosszában. A polgármesteri hivatal közbenjárásával ezen sikerült annyit változtatni, hogy a megépített falon ma van nyolc gyalogátjáró, hét mellékutcába való letérési lehetőség és két kis körforgalom.

szengyorgy3

szengyorgy2

„Ha szükséges, Klaus  Johannist is megkeresem  a panaszunkkal”
Péntek este a szentgyörgyiek egy csoportja utcai tüntetésen tiltakozott a fal miatt. Az esemény egyik szervezője, Iszlai Tamás hangosbemondón szólt az összegyűlt tömeghez. A betonfalat az Észak és Dél-Korea közötti falra hasonlította, amely elválaszt egy közösséget. „Nincs szükségünk ilyenre, letérőket, biciklisávot, megfelelő járdát akarunk!” – fejtette ki Iszlai. Sófalvi Sándor Szabolcs, a község polgármestere lapunknak elmondta, hogy megkereste az üggyel kapcsolatban a CNADR helyi, brassói és bukaresti vezetőségét, a felújítást végző olasz céget, a megyei főispánságot és a szállításügyi minisztériumot is, de mindezidáig nem sikerült eredményt elérni. A falépítők azt mondják, hogy éppen a helyi lakosok biztonságát szavatolják a szinte 80 centiméter magas betondarabok. A továbbiakban a polgármester azt ígérte, hogy nem hagyja abba a tiltakozást, amíg elfogadható, a marosszentgyörgyiek számára megfelelő megoldás nem születik. Ennek érdekében újra Bukarestbe megy, ha szükséges akár az újonnan megválasztott államelnököt is felkeresi panaszukkal.
A helyiek pedig továbbra is tiltakoznak, panaszkodnak úton-útfélen, facebookon, e-mailben.

szengyorgy1

Share Button
Ennyien olvasták: 498

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.