Központ
2020. június 06. szombat, Norbert, Cintia

Ha ünnepel a város, akkor miért dolgozni?

Központ június 6, 2013 Társadalom

Ha ünnepel a város, akkor miért dolgozni?

tanacs

Köztudott, az RMDSZ Peti Andrást jelöli Marosvásárhely alpolgármesterének. Ezt Brassai Zsombor, a Szövetség megyei elnöke jelentette be kedden, június 4-én. A helyi tanácsban mandátumot betöltő Peti András, Józsa Tibort váltja a tisztségben, aki személyes okokra hivatkozva áprilisban mondott le az alpolgármesteri székről.

A Központ honlapján hírt adtunk arról is, hogy az RMDSZ javaslatáról a helyi tanács soron következő, csütörtöki ülésén szavaznak a testület tagjai.

Vagyis erre ma kellett volna sor kerüljön.

Amint bebizonyosodott, ez nem történik meg. Nem, mert nem. Indoklás pedig nincs. Az ülést elnapolták, a következő hétre, június 13-ára.

Jogos azonban a kérdés, hogy ez miért is fordult, fordulhatott elő. Ahogy azt szoktuk tenni, megint nekiálltunk a nyomozásnak, aminek meg is van az eredménye.

Elsőként Peti Andrást kerestük meg, aki lapunk olvasóinak elmondta, hogy nem tudja, hogy a szóban forgó ülés miért lett elnapolva. Szavaiból egyértelműen az derült ki, hogy mindezt nem érti, és hogy a döntés elhalasztását semmivel sem indokolták.

Tekintettel arra, hogy az RMDSZ javaslatát Brassai Zsombor megyei elnök nyújtotta be, őt is megkerestük.  Brassai válasza igencsak hasonlít a Petiéhez. Indoklást nem adtak, csak jött a hír, miszerint ezen a héten nincs tanácsülés. A Szövetség megyei elnöke szerint mindez talán annak tudható be, hogy honatyáink ebben az évben meghosszabbították a Marosvásárhelyi Napok rendezvénysorozatot.


Share Button
Ennyien olvasták: 397

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.