Társadalom

Imádni fogja a Facebook újítását: ezt kapcsolja be, ha elege van a káoszból az üzenőfalán

Egy egyszerű beállítással megadhatja a Facebooknak, hogy pontosan melyik ismerősök/oldalak által közzétett bejegyzéseket szeretné kiemelten látni üzenőfalán. Így végre nem a Facebook algoritmusa dönti el, hogy kinek mi a fontos. Mutatjuk, hogyan kell beállítani.

A Facebook algoritmusa különböző szempontok alapján próbálja eldönteni, hogy melyik ismerősünk melyik bejegyzése lehet számunkra fontos – időnként több, időnként kevesebb sikerrel. Most már a magyarországi felhasználók számára is elérhető az a beállítás, amellyel könnyedén felülbírálhatjuk az algoritmus döntéseit. Aki rászán pár percet, az ezentúl azokat a bejegyzéseket látja majd elsőként, melyek számára valóban fontos emberek vagy Facebook-oldalak tesznek közzé.

A beállítás az ismerősök és a követett oldalak számától függően egy-két perctől 8-10 percig is eltarthat, de szerintünk ennyi időt bőven megér, hogy utána mindig a releváns bejegyzésekkel találkozzunk először az üzenőfalon.

Első lépésként keresse fel a szabályozni kívánt oldalt. Majd vigye az egeret (kattintani nem kell) oldalak esetében a “Tetszik”, személyek esetében a “Követed” felirat fölé. A kapcsoló “Alapértelmezés” állásban lesz, ezt kattintsa át a “Megjelenítés elsőként” verzióra – és már készen is van.

A fontos személyeket/oldalakat telefonján is beállíthatja. Ehhez a Facebook alkalmazáson belül keresse meg a Hírfolyam-beállítások (Newsfeed Preferences) menüpontot, majd ennek első pontjában az adott személyek/oldalak kijelölésével (megcsillagozásával) érheti el fontossá tételüket.

Az így megjelölt oldalak és emberek által közzétett bejegyzéseket ezután asztali gépen és telefonján is az üzenőfal tetején látja majd, így nem marad le az ön számára valóban érdekes tartalmakról.

Forrás: hvg.hu

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.