Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

„Jelöltségem révén a közösségem hasznos tagja akarok lenni”

Központ március 30, 2012 Társadalom

„Jelöltségem révén
a közösségem hasznos tagja akarok lenni”

benedek_imre

Múlt héten Székely István szociológus, az RMDSZ főtitkár-helyettese kijelentette, hogy Dorin Florea, Maros­vásár­hely jelenlegi polgármestere dr. Be­nedek Imrét, egyik „üzlettársát” indítja saját vetélytársaként. Lapunk Be­nedek Imrének, a Polgári Koalíció pol­gármester-jelöltjének álláspontjára volt kíváncsi.

„Határozottan visszautasítom a vádakat. Beosztásom, egyetemi karrierem nem engedi meg, hogy ebben a minősíthetetlen csatározásban részt vegyek, illetve felmerüljön a nevem. Az elmúlt hetekben már két vádaskodó hangnemű, diszkreditáló nyilatkozat jelent meg rólam, és emiatt Kelemen Hunorhoz, az RMDSZ elnökéhez intéztem levelet, amelyben felhívtam erre a figyelmét. Ugyanakkor Székely István főtitkár-helyettes urat arra kérem, hogy állítását vagy bizonyítsa, vagy nyilvánosan kérjen bocsánatot”- nyilatkozta Benedek Imre. A kardiológus azt is elmondta, ha Székely erre nem hajlandó, kénytelen lesz az igazságügyi szervekhez fordulni, és a jogi úton nyert kártérítést a marosvásárhelyi szociális intézmények számlájára utalná. Polgármester-jelöléséről szóló kérdésünkre a kardiológus kiemelte: „a polgármester-jelöltségem azzal indokolom, hogy a Polgári Koalíció támogatásával úgy gondolom, hogy lehetőséget kapok arra, hogy közösségemnek hasznos tagja legyek.” Hozzátette, hogy továbbra is az előválasztás megszervezésének híve, és bármilyen eredmény is szülessen, aláveti magát a nép akaratának. „Már kijelentettem, hogy ha a politikai pártok nem egyeznek bele ebbe – a jelöltállítás legdemokratikusabb módjába –, akkor civil szervezetek segítségével lehetne megszervezni a megméretkezést” – mondta. Ugyanakkor állítja, hogy ez nem éppen egyszerű feladat, hisz szavahihető embereket kell bevonni az előválasztás lebonyolításába, akik legitimizálhatják az eredményt. „Viszont, amint említettem, egy köztiszteletnek örvendő történelmi egyházi vezető személy megoldhatná ezt a problémát” – fejtette ki Benedek.

A professzor azt is elmondta, hogy üdvözli a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen megalakult a magyar nyelven történő oktatási formát, és mint egyetemi tanár kötelességének érzi mindenben felmerülő problémában segíteni kollégáit és a diákokat.


Share Button
Ennyien olvasták: 688

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.