Központ
2018. szeptember 25. kedd, Eufrozina, Kende

Jövedelemadót vetnének ki a borravalóra

Központ április 8, 2015 Társadalom

“A Kormány egy sürgősségi rendelet kibocsátásával rendezné a borravaló adózási szabályozását, így orvosolná a könyvelés során felmerült problémákat. A rendelet értelmében 16 százalékos jövedelemadó illetné meg a borravalót” – tájékoztatott Moldován József Hargita megyei parlamenti képviselő, aki rámutatott arra, hogy a Szövetség már a múlthéten jelezte, hogy az Adó- és Pénzügyi Hivatal visszaél a törvény adta hatáskörével számos olyan esetben is, amelyet a törvény nem szabályoz.

borravalo
Moldován szerint a borravaló szabályozásával számos helyzetet lehet tisztázni azok közül is, amelyeket az Adó- és Pénzügyi Hivatal teremtett az elmúlt hetekben. Ugyanakkor a képviselő nehezményezte azt, hogy Romániában még mindig léteznek olyan állami intézmények, amelyek más cikkelyekre hivatkozva akkor is büntetnek, ha egy bizonyos cselekedetet a törvény nem szabályoz.

“Elfogadhatatlan az a tény, hogy büntetéseket rójanak ki, ha a borravalót nem szabályozza Románia jogrendje. Az RMDSZ erre hívta fel a figyelmet. Nekünk az a feladatunk, hogy szóvá tegyük az igazságtalan helyzeteket, felhívjuk a figyelmet a visszaélésekre és parlamenti jelenlétünk által hassunk az állam intézményeire a helyzetek megoldása végett” – zárta tájékoztatóját a képviselő.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 286

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.