Központ
2019. december 15. vasárnap, Valér

Kár kihagyni

Központ október 24, 2013 Társadalom

karKár kihagyni

Nemzetközi Zenei Fesztivál

Október 24-én, csütörtökön 19 órától rendkívüli vokál-szimfonikus hangversenyre kerül sor a Nemzetközi Zenei Fesztivál részeként. Vezényel: Gheorghe Costin, zongorán játszik az oroszországi Alexei Nabioulin, fellép a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Vegyeskara és Szimfonikus Zenekara. A hangversenyre a 4-es számú bérletek érvényesek.

Bányavirág a Nemzetiben

Október  25-én, pénteken 19.30-tól a Bányavirág című előadást tekinthetik meg a Nemzeti Színházban.

Bernády Napok

Az idei Bernády Napok hivatalos megnyitójára október 24-én 18 órakor kerül sor a marosvásárhelyi Bernády Házban. Ez alkalommal Kuti Botond szovátai festőművész Vásárhelyen is bemutatja legújabb műveit. 25- én, pénteken délelőtt 10 órakora református temetőben megkoszorúzzák Bernády György sírját, 10.30 órakor a Bernády téri szobornál folytatódik a koszorúzási ünnepség. Déli 12 órától várostörténeti diákvetélkedőt lát vendégül a Bernády Ház. Bethlen Gábortól Bernády Györgyig címmel általános iskolás csapatok mérik össze tudásukat. A középiskolások esszépályázatra nevezhettek be. A záróestvendéglátója szokás szerint a Kultúrpalota nagyterme. A 18 órakor kezdődő esemény első felében átadják a Bernády-emlékplakettet. Ezt követően a legendás rockzenekar, a Korál, illetve Balázs Fecó lép színpadra. A hangversenyre ingyenes a belépés. Helyjegyek a Bernády Házban igényelhetők.


Könyvbemutató és dedikálás

Október 24-én, csütörtökön délután 6 órától Arthur Madsen Five, illetve a Children of Distance együttes Kedves naplóm című könyvének bemutatójára várják a marosvásárhelyi Jazz & Blues Club közönségét.

Herman Levente és Szőcs Zoltán Zörgő kiállítása

Október 26-án, szombaton délután 6 órától a Kultúrpalota kiállítótermében Herman Levente festőművész és Szőcs Zoltán Zörgő szobrász közös kiállítását nyitja meg Bob József képzőművész és Mana Bucur keramikus, a képzőművészek szövetségének Maros megyei elnöke.


Henry Sugar barátja

Október 29-én, kedden este 7 órától az Ariel Színház stúdiótermében újra látható a Henry Sugar barátja című felnőttelőadás. Roald Dahl történetei alapján Barabás Olga írta és rendezte az előadást. Előadja Puskás Győző, zenéjét szerezte és zongorán közreműködik Apostolache Zénó. A dalszövegeket Fehér Csaba írta, a koreográfiát Kis Luca Kinga jegyzi. Jegyfoglalás hétköznap 10-14 óra között a 0749-942-181-es telefonszámon.

Szimpózium az élménypedagógiáról

Fennállásának huszadik évfordulója alkalmából az Outward Bound Romania Kaland és tanulás címmel élménypedagógiáról szóló szimpóziumot szervez Szovátán. A november 8-9. között sorra kerülő rendezvény elsősorban pedagógusoknak, ifjúsági vezetőknek, illetve humánerőforrás-szakembereknek szól, de minden érdeklődő előtt nyitott. A szimpóziumon neves hazai és külföldi szakemberek vesznek részt. A rendezvénysorozat részeként november 10-én a Somostetőn egy versenyt is szerveznek Outward Bound-kaland címmel. Bővebb tájékoztatást kérni és jelentkezni október 31-ig lehet a szimpózium honlapján. A rendezvényt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, illetve a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram támogatja, pályázatkezelő a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet.


Hálaadási koncert

Az Amicus Christi együttes október 26-án, szombaton este 7 órától a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében A hűség a legszebb ajándék címmel hálaadási koncertet tart. Meghívott: Puskás Győző, aki istenes verseket ad elő, illetve Orbán Nóra szoprán, Szerekován János tenor, a Reménység és az Agape együttes. Műsorvezető: Banga Jánosy Emil. Az előadásra a belépés díjmentes.


Művészetis diákok kiállítása

A marosvásárhelyi Művészeti Líceum IX–XII. osztályos diákjainak kiállítása a Kultúrpalota földszinti kiállítótermében.


Moldován Zsolt kiállítása

Arcok, tájak, életképek címmel nyílt Moldován Zsolt csíkszeredai fesművész tárlata a marosvásárhelyi Kövesdombi Unitárius Egyházközség (Dávid Ferenc tér 1., volt Csukás utca 11. szám) templomának Bözödi György termében. A kiállítás hétköznapokon és szombaton 9–13 óra között látogatható november 8-áig.


Hölgyek a virágoskertben

Préseltvirág-képek tárlata nyílt a marosvásárhelyi Deus Providebit Tanulmányi Házban Marton Erzsébet munkáiból. A tárlat a hét minden napján látogatható.


Share Button
Ennyien olvasták: 349

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.