Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Karácsonyi kézművesvásár a Philothea Klubban

Nemes Gyula december 6, 2017 Társadalom

Advent van, a karácsonyra való készülődés, a várakozás időszaka. Ilyenkor igyekszünk beszerezni azokat a dolgokat is, amelyekkel meg szeretnénk ajándékozni szeretteinket, családtagjainkat, barátainkat, kedves ismerőseinket vagy éppen saját magunkat. Egyedi ajándékok vásárlására alkalmas hely lehet a Philothea Klubban december 8-ig tartó karácsonyi kézművesvásár, ahová mi is ellátogattunk.   

A Philothea Klub egy református lelkiségű nemkormányzati szervezet, amelyet 1994-ben alapítottak a marosvásárhelyi Vártemplomban tevékenykedő ifjak azzal a céllal, hogy elősegítsék a keresztyén értékek átadását a következő generációknak, fejlesszék a fiatalok személyiségét, felelősségtudatát, és erősítsék bennük a közösségi hovatartozás tudatát. A Philothea név a görög Philotheosz szóból származik, amely Istent szeretőt jelent, és az Isten gondviselésében vetett bizalomra utal – tudható meg a klub honlapjáról. Megfogalmazásuk szerint küldetésük: keresztyén lelkigondozás, pályaválasztási tanácsadás, életvezetés, mentorálás, iskolákban szervezett prevenciós és nevelési programok, könyvtár működtetése és keresztyén könyvek árusítása által valósul meg. Rendszeres heti tevékenységeik: Bibliaóra, Tini Klub (15–18 évesek számára), Minitini Klub (11–14 éveseknek), Gyermekklub (6–11 évesek számára), Iskolákban tematikus osztályfőnöki óra, lelkigondozás. Havi tevékenységek: szülők iskolája, tanárok bibliaórája, előadások és műhelytevékenységek, valamint kirándulások. Évi tevékenységek: Konferenciák: Keresztyén Orvosok Konferenciája, CE Függőleges Országos Ifjúsági Konferencia. Nyári táborok tiniknek. Diakóniai programok árváknak, időseknek és szegényeknek. Munkatársi képzések és közösségépítő alkalmak. Karácsonyi és húsvéti vásárok.

Marosvásárhelyi és Maros megyei kézművesek munkái vásárolhatók meg

A Philothea Klub által szervezett karácsonyi kézművesvásárba mi is ellátogattunk, ahol otthonias, kellemes környezet fogadott. A vásárra bocsátott termékek szemet gyönyörködtetőek, ízlésesen kivitelezettek és a felhozatal is elég bő. Kaphatók adventi koszorúk, karácsonyfadíszek, kézműves szappanok és krémek, gyermekjátékok, nemeztárgyak, festett faeszközök, kötött füzetek, képeslapok, képkeretek, kézzel kötött, horgolt termékek, könyvek és egyebek. Belényesi Gabriellától és Bálint Fülöp Tímeától, a klub munkatársaitól megtudtuk, hogy idén már 18. alkalommal sikerült megszervezni és létrehozni a karácsonyi vásárt, amelyre marosvásárhelyi és Maros megyei kézművesek hozták el termékeiket. A vásárt sok érdeklődő látogatja és minden korosztályt vonz.

Share Button
Ennyien olvasták: 991

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.