Központ
2019. március 23. szombat, Emőke

Keresztbe tesznek egymásnak?

Központ szeptember 18, 2013 Társadalom

Keresztbe tesznek egymásnak?

bpbar

Közel egy hónapja jelentette be a Maros Megyei Tanács RMDSZ-frakciója, hogy a Kultúrpalota centenáriumára Budapest Bár-koncerttel kedveskednek a marosvásárhelyieknek. A lehető legegyszerűbb okból kifolyólag – a zenekar szórakoztató és minőségi produkcióit ismerve és a kíváncsiságtól vezérelve – megkerestük a magyarországi csapat koncertszervezőjét, a fellépés pontos dátumáról, helyszínéről érdeklődve. Chikán Eszter menedzser válasza viszont több kérdést vetett fel, mint ahányra felelt volna.

Megtudtuk, hogy lesz ugyan Budapest Bár-koncert városunkban – október 9-én, szerdán, a Kultúrpalotában –, de azt nem a „Kultúra összefog” nevű rendezvénysorozat részeként szervezik, és nem is a megyei önkormányzat RMDSZ-frakciója, hanem a Stúdium Alapítvány, az intézmény fennállásának 15. évfordulója alkalmából, valamint a Bolyai Farkas Elméleti Líceum és Református Kollégium segítése céljából szervezi.

Kérdéseinkkel megkerestük Kali Istvánt – aki a dr. Vass Levente által vezetett Stúdium Alapítvány tanácsosa, és a koncert  marosvásárhelyi szervezője –, aki megerősítette az információt. „Mi már július végén elkezdtük az egyeztetéseket a Budapest Bárral, a Stúdium Alapítvány születésnapja alkalmából szervezzük a koncertet, így az RMDSZ augusztus végi kijelentése, miszerint ők is a városba szándékozzák hívni a zenekart, igencsak meglepett. Nem beszélve arról, hogy az RMDSZ ezen bejelentését a koncertmenedzser is az általunk átküldött sajtóanyagból tudta meg, és a stúdiumos szervezőcsapatnak elmondta, hogy addig őket rajtunk kívül senki nem kereste meg Marosvásárhelyről” – mondta el Kali István.

Hozzátette, hogy a szervezés során folyamatosan egyeztettek a  koncertszervezővel, emiatt Budapesten is találkoztak a zenekar menedzserével, aki tudomásukra hozta, hogy bár azóta megkeresték őt a Maros megyei RMDSZ-esek (a koncert szervezését bejelentő sajtótájékoztató után!), ám visszautasította őket, arra hivatkozva, hogy a Stúdium Napokra már jóval korábban elígérkezett az együttes.

Arra a kérdésünkre, hogy a megyei RMDSZ tud-e a koncertről, Kali elmondta, ők nem vélték úgy, hogy a július óta zajló tárgyalásokról, illetve a koncert szervezéséről egyeztetniük kellene az RMDSZ-szel. „Mi végeztük a dolgunkat, ám az RMDSZ bejelentését a koncertmenedzser tőlünk tudta meg, és állítása szerint őt nem kérték fel a szövetség illetékesei még egy fellépés megszervezésére” – nyilatkozta lapunknak a Stúdium Alapítvány tanácsosa.

„Nem vagyok szabotőr!”

Rákérdeztünk arra is, hogy az elmúlt hetek koncerteseményei tükrében nem tartanak-e attól, hogy az RMDSZ esetleg szabotázzsal, a Kultúrpalota centenáriumára való rászervezéssel vádolja majd őket. Kali szerint ez alaptalan vád lenne, hiszen ők már július óta tárgyalnak az együttessel. „Szó sincs szabotázsról. Mi, akik júliusban elkezdtük a szervezést – erről pedig levelezések tanúskodnak –, nem tudhattuk, hogy az RMDSZ augusztus végén áll elő a Budapest Bár névvel, és anélkül jelenti be a sajtónak a megrendezendő eseményt, hogy a szóban forgó együttes menedzserével egyáltalán egyeztettek volna” – szögezte le Kali.

„Nem tudunk a koncertről, nem is kommentáljuk!”

Az objektivitás nevében megkerestük Kelemen Mártont is, a Maros Megyei Tanács RMDSZ-frakciójának vezetőjét, illetve annak a sajtótájékoztatónak a házigazdáját, amelyen a Budapest Bár-koncert szervezését bejelentették, ám a politikus nem tudott a Stúdium által szervezett vásárhelyi fellépésről.

„Számomra teljesen új információ ez, nem tudom, hogy a kollégáim, akik a szervezéssel foglalkoznak, tudnak-e erről, de mindenképp érdekes ez a tény, további kommentárt pedig egyelőre nem fűznék hozzá. Mi bejelentettük augusztus végén, hogy tárgyalásokat kezdeményeztünk a Budapest Bárral, és jelenleg is zajlanak velük a megbeszélések a Kultúrpalota rendezvénysorozat alkalmából tartandó koncertről” – mondta el Kelemen Márton.

Bár Kali Istvánéknak a koncertmenedzser elmondta, hogy visszautasították az őket utólag megkereső RMDSZ-t, Kelemen állítása szerint ők még semmiféle elutasító választ nem kaptak az együttestől.

„Természetesen, ha ténylegesen lesz október 9-én Budapest Bár-koncert, akkor át kell gondolnunk a szervezést, mert értelmetlen ugyanabban a városban két egymáshoz közel eső dátumra ugyanazt a zenészcsapatot elhívni” – nyilatkozta a frakcióelnök.

Share Button
Ennyien olvasták: 287

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.