Központ
2017. november 24. péntek, Emma
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Borús
Vasárnap
Borús

Keresztbe tesznek egymásnak?

Központ szeptember 18, 2013 Társadalom

Keresztbe tesznek egymásnak?

bpbar

Közel egy hónapja jelentette be a Maros Megyei Tanács RMDSZ-frakciója, hogy a Kultúrpalota centenáriumára Budapest Bár-koncerttel kedveskednek a marosvásárhelyieknek. A lehető legegyszerűbb okból kifolyólag – a zenekar szórakoztató és minőségi produkcióit ismerve és a kíváncsiságtól vezérelve – megkerestük a magyarországi csapat koncertszervezőjét, a fellépés pontos dátumáról, helyszínéről érdeklődve. Chikán Eszter menedzser válasza viszont több kérdést vetett fel, mint ahányra felelt volna.

Megtudtuk, hogy lesz ugyan Budapest Bár-koncert városunkban – október 9-én, szerdán, a Kultúrpalotában –, de azt nem a „Kultúra összefog” nevű rendezvénysorozat részeként szervezik, és nem is a megyei önkormányzat RMDSZ-frakciója, hanem a Stúdium Alapítvány, az intézmény fennállásának 15. évfordulója alkalmából, valamint a Bolyai Farkas Elméleti Líceum és Református Kollégium segítése céljából szervezi.

Kérdéseinkkel megkerestük Kali Istvánt – aki a dr. Vass Levente által vezetett Stúdium Alapítvány tanácsosa, és a koncert  marosvásárhelyi szervezője –, aki megerősítette az információt. „Mi már július végén elkezdtük az egyeztetéseket a Budapest Bárral, a Stúdium Alapítvány születésnapja alkalmából szervezzük a koncertet, így az RMDSZ augusztus végi kijelentése, miszerint ők is a városba szándékozzák hívni a zenekart, igencsak meglepett. Nem beszélve arról, hogy az RMDSZ ezen bejelentését a koncertmenedzser is az általunk átküldött sajtóanyagból tudta meg, és a stúdiumos szervezőcsapatnak elmondta, hogy addig őket rajtunk kívül senki nem kereste meg Marosvásárhelyről” – mondta el Kali István.

Hozzátette, hogy a szervezés során folyamatosan egyeztettek a  koncertszervezővel, emiatt Budapesten is találkoztak a zenekar menedzserével, aki tudomásukra hozta, hogy bár azóta megkeresték őt a Maros megyei RMDSZ-esek (a koncert szervezését bejelentő sajtótájékoztató után!), ám visszautasította őket, arra hivatkozva, hogy a Stúdium Napokra már jóval korábban elígérkezett az együttes.

Arra a kérdésünkre, hogy a megyei RMDSZ tud-e a koncertről, Kali elmondta, ők nem vélték úgy, hogy a július óta zajló tárgyalásokról, illetve a koncert szervezéséről egyeztetniük kellene az RMDSZ-szel. „Mi végeztük a dolgunkat, ám az RMDSZ bejelentését a koncertmenedzser tőlünk tudta meg, és állítása szerint őt nem kérték fel a szövetség illetékesei még egy fellépés megszervezésére” – nyilatkozta lapunknak a Stúdium Alapítvány tanácsosa.

„Nem vagyok szabotőr!”

Rákérdeztünk arra is, hogy az elmúlt hetek koncerteseményei tükrében nem tartanak-e attól, hogy az RMDSZ esetleg szabotázzsal, a Kultúrpalota centenáriumára való rászervezéssel vádolja majd őket. Kali szerint ez alaptalan vád lenne, hiszen ők már július óta tárgyalnak az együttessel. „Szó sincs szabotázsról. Mi, akik júliusban elkezdtük a szervezést – erről pedig levelezések tanúskodnak –, nem tudhattuk, hogy az RMDSZ augusztus végén áll elő a Budapest Bár névvel, és anélkül jelenti be a sajtónak a megrendezendő eseményt, hogy a szóban forgó együttes menedzserével egyáltalán egyeztettek volna” – szögezte le Kali.

„Nem tudunk a koncertről, nem is kommentáljuk!”

Az objektivitás nevében megkerestük Kelemen Mártont is, a Maros Megyei Tanács RMDSZ-frakciójának vezetőjét, illetve annak a sajtótájékoztatónak a házigazdáját, amelyen a Budapest Bár-koncert szervezését bejelentették, ám a politikus nem tudott a Stúdium által szervezett vásárhelyi fellépésről.

„Számomra teljesen új információ ez, nem tudom, hogy a kollégáim, akik a szervezéssel foglalkoznak, tudnak-e erről, de mindenképp érdekes ez a tény, további kommentárt pedig egyelőre nem fűznék hozzá. Mi bejelentettük augusztus végén, hogy tárgyalásokat kezdeményeztünk a Budapest Bárral, és jelenleg is zajlanak velük a megbeszélések a Kultúrpalota rendezvénysorozat alkalmából tartandó koncertről” – mondta el Kelemen Márton.

Bár Kali Istvánéknak a koncertmenedzser elmondta, hogy visszautasították az őket utólag megkereső RMDSZ-t, Kelemen állítása szerint ők még semmiféle elutasító választ nem kaptak az együttestől.

„Természetesen, ha ténylegesen lesz október 9-én Budapest Bár-koncert, akkor át kell gondolnunk a szervezést, mert értelmetlen ugyanabban a városban két egymáshoz közel eső dátumra ugyanazt a zenészcsapatot elhívni” – nyilatkozta a frakcióelnök.

Share Button
Ennyien olvasták: 178

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.