Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Kincses: „Tévesen döntött az RMDSZ”

Központ május 18, 2012 Társadalom

kincsesKincses:
„Tévesen döntött az RMDSZ”

Ma már sokan elismerik: a közös magyar polgármesterjelölt nevesítésének legdemokratikusabb módja egy előválasztás megszervezése lett volna. Közel másfél esztendőn keresztül ezt hangoztattuk mi magunk is lapunk hasábjain.

A három magyar párt közül csak az MPP, és jelöltje, dr. Benedek Imre karolta volna fel egy ilyen fajta megmérettetés gondolatát, a másik két párt sajnos kategorikusan elzárkózott ettől. Az előválasztások elmaradásának, megakadályozásának következményéről Kincses Előd ügyvédet kérdeztük.

„Ennek a következménye, hogy nem lesz egyetlen magyar polgármesterjelölt, hanem hárman is versenybe szállnak a magyar szavazatokért, így magától értetődik, hogy megoszlanak a magyar voksok, és emiatt Dorin Florea marad a polgármester. Önök is érzékelhetik, hogy ez egy nagyon súlyos következményekkel járó és egyben téves döntés volt az RMDSZ részéről –ti. ők voltak azok, akik leginkább ellenezték ezt –, amely Florea győzelméhez fog vezetni” – fejtette ki Kincses. Hozzátette, hogy „nem ördögtől való az előválasztás gondolata”, sőt már a Szövetség is rendezett efféle megmérettetést, így egyszerűen érthetetlen az ügyvéd számára is, hogy miért nem sikerült megegyezniük a politikai alakulatoknak, és esélyt adni a vox populinak, hogy eldöntse, ki is a legesélyesebb kihívója a jelenlegi polgármesternek. „Sajnos a pártok megegyezésre való képtelenségének ódiumát Marosvásárhely lakosai fogják viselni” – összegzett Kincses Előd, aki a kezdetektől lándzsát tört az előválasztások megszervezése mellett.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 526

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.