Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

KÖZLEMÉNY

Központ szeptember 12, 2012 Társadalom

KÖZLEMÉNY

A Belvedere lakónegyedben tervezett templomépítésekkel kapcsolatosan szükségesnek tartjuk pontosítani a következőket: Az ortodox templom számára nem megfelelő helyet választottak 2009-ben, a kiszemelt telek alatt ugyanis gázvezetékek húzódnak. Ez év május 29-én, az előző Városi Tanács ülésén egy másik, 1700 négyzetméteres területért folyamodott az ortodox egyház, ugyanakkor RMDSZ-kezdeményezésre határozat született arról, hogy elvben a református egyház azonos felületű parcellát kapna, ugyancsak 49 évre, haszonbérbe, templomépítés céljából.

A Polgármesteri Hivatal elküldte a felajánlást az Erdélyi Református Egyházkerület címére, ahonnan a marosvásárhelyi vártemplomi gyülekezethez közvetítették azt. Ötvös esperes igent mondott rá, de a hivatalos válasz nem érkezett meg az augusztus 30-ai tanácsülésre, mint ahogy az időközben megfogalmazódott katolikus igénylés sem, amelynek ráadásul komoly előzménye van: a Hidegvölgyben lebontott egyházi tulajdonú ingatlan, amelyért cserébe két garzont adtak bérbe, és amelyek jószerével alkalmatlanok a közösségi hitéletre.

A helyzet ismeretében az RMDSZ-tanácsosok halasztást kértek. A szeptember 6-ai rendkívüli ülés előestéjén azonban még mindig hiányoztak a szükséges telekkönyvi kivonatok. Minthogy még egyszer halasztani nem lehetett, ezért a kérdést le kellett venni napirendről.

Nehéz versenyfutás kezdődött a régóta készülődő templomépítőkkel.

Marosvásárhely, 2012. szeptember 10.


Az RMDSZ marosvásárhelyi tanácsi frakciója


 

Ötvös József esperes, generális direktor lapunknak elmondta, hogy mindenképp igényt tartanak a képviselő-testület által felajánlott Belvedere negyedbeli telekre. „Mi a múlt héten leadtunk minden erre vonatkozó dokumentációt Józsa Tibor alpolgármesternek, azóta nem kaptunk semmiféle tájékoztatást az ügyre vonatkozóan. Ugyanakkor megjegyezném, hogy három hónappal később küldték el a tanács határozatát hozzánk, amire mi azonnal válaszoltunk, viszont az illetékesek folyamatosan másként nyilatkoznak” – válaszolta megkeresésünkre Ötvös.


Share Button
Ennyien olvasták: 413

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.