Társadalom

Kritikus állapotban van Törőcsik Mari tüdeje

A hamarosan 80 éves Nemzet Színésznője tüdeje nemrég vérben ázott, orvosa szerint „tulajdonképpen alig van”.

torocsik

Törőcsik Mari nemrég két hetet töltött kórházban, a tüdejével voltak gondok – írja a Bors. A színésznő kijelentette: „ebben a korban az ember már szenved a fájdalomtól. Most jól vagyok, az agyamban van egy elhalt rész, ami miatt görcsöl és fáj a kezem”

Azt is hozzátette, a sok egészségügyi baj miatt ma már nem tud kedvenc elfoglaltságának, az utazásnak hódolni, a tüdeje ugyanis kritikus állapotban van. „Vérben ázott a tüdőm, egy professzor elmondta, tulajdonképpen alig van. A születésnapi fellépésemet, az Öreg és a tengert is azért kellett lemondani, mert nem beszélhetek egyfolytában másfél órát, mert a tüdőm nem bírja.”

Bár soha nem törődött az idővel, mostanában érzi, hogy az idő véges. „De ez nem azt jelenti, hogy a halálra gondolok, csak arra készülök, hogy méltósággal legyek képes szembenézni a halállal.”

A színésznő nagyon szeret élni, mert – mint mondja – még mindig szeretik. „A szeretet a legfontosabb, azzal meg lehet oldani mindent. Szeretet nélkül nem tudok élni, ehhez pedig elsőként nekünk kell megtanulni szeretni. Amikor beteg voltam és el voltam zárva a külvilágtól, az a töménytelen telefon és érdeklődés tartott életben, amit a barátaimtól, rajongóimtól kaptam. Nekem nagyon sok szeretet jutott az életben, amiért végtelenül hálás vagyok”

Forrás: hvg.hu

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.