Központ
2017. november 17. péntek, Gergő, Hortenzia
Eső valószínű
Péntek
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Eső valószínű
Vasárnap
Eső valószínű

Kritikus állapotban van Törőcsik Mari tüdeje

Központ november 17, 2015 Társadalom

A hamarosan 80 éves Nemzet Színésznője tüdeje nemrég vérben ázott, orvosa szerint „tulajdonképpen alig van”.

torocsik

Törőcsik Mari nemrég két hetet töltött kórházban, a tüdejével voltak gondok – írja a Bors. A színésznő kijelentette: „ebben a korban az ember már szenved a fájdalomtól. Most jól vagyok, az agyamban van egy elhalt rész, ami miatt görcsöl és fáj a kezem”

Azt is hozzátette, a sok egészségügyi baj miatt ma már nem tud kedvenc elfoglaltságának, az utazásnak hódolni, a tüdeje ugyanis kritikus állapotban van. „Vérben ázott a tüdőm, egy professzor elmondta, tulajdonképpen alig van. A születésnapi fellépésemet, az Öreg és a tengert is azért kellett lemondani, mert nem beszélhetek egyfolytában másfél órát, mert a tüdőm nem bírja.”

Bár soha nem törődött az idővel, mostanában érzi, hogy az idő véges. „De ez nem azt jelenti, hogy a halálra gondolok, csak arra készülök, hogy méltósággal legyek képes szembenézni a halállal.”

A színésznő nagyon szeret élni, mert – mint mondja – még mindig szeretik. „A szeretet a legfontosabb, azzal meg lehet oldani mindent. Szeretet nélkül nem tudok élni, ehhez pedig elsőként nekünk kell megtanulni szeretni. Amikor beteg voltam és el voltam zárva a külvilágtól, az a töménytelen telefon és érdeklődés tartott életben, amit a barátaimtól, rajongóimtól kaptam. Nekem nagyon sok szeretet jutott az életben, amiért végtelenül hálás vagyok”

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 270

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.