Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Lelkészértekezlet Nagyernyében

Központ szeptember 27, 2012 Társadalom

Lelkészértekezlet Nagyernyében

2012. szeptember 20-ára találkozóra kaptak meghívást a Görgényi- és a Maros-Mezőségi Református Egyházmegye lelkipásztorai.

 

Az értekezletnek a Nagyernyei Református Egyházközség adott helyet templomában és gyülekezeti otthonában. Az összejövetel délelőtt 10 órakor kezdődött az ernyei templomban, ahol Bálint Csaba erdőcsinádi lelkész hirdette az igét. Ezt követően Komáromi István házigazda lelkipásztor köszöntötte a meghívásnak eleget tevő szolgatársakat, majd röviden vázolta a nagyernyei református gyülekezet történetét és ismertette az értekezlet további programját.

A találkozón megjelent lelkészek az istentiszteleti hajlékból a százméternyire levő gyülekezeti otthon épületébe vonultak át, ahol Papp György mezőörményesi lelkipásztor tartott igen tartalmas előadást. Az összejövetel célja a szakmai továbbképzés, témája pedig az alkalmi istentiszteletek tartása volt. Az előadó négy csoportba sorolta ezeket: keresztelési, úrvacsora-osztási, házasságkötési és temetési istentiszteletek. A felmerülő kérdések megvitatásába több résztvevő bekapcsolódott. Az értekezlet a délutáni órákban szeretetvendégséggel zárult.


Share Button
Ennyien olvasták: 475

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.