Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Létrejöhet az „összefogás listája” Marosvásárhelyen

Pál Piroska április 14, 2016 Társadalom

Körvonalazódik az EMNP tanácsosnévsora

A hét elején Portik Vilmos, az EMNP Maros megyei alelnöke, illetve Jakab István, az EMNP marosvásárhelyi szervezetének elnöke lemondott minden tisztségéről és a pártból is kilépett. Így az előzetes várakozásokkal és az előválasztás eredményével ellentétben, Portik Vilmos nem vállalta a Néppárt önkormányzati képviselői jelöltlista vezető helyét. Ám a helyi EMNP a távozók nélkül is listát állít, ahol a párttagok mellett a civil szféra képviselőiből is toboroztak tagokat.
emnp

Ideiglenes elnököt, alelnököket neveztek ki

A Néppárt – vezetőinek lemondása után – az alapszabályzat által előírt módszert követte: a Maros megyei és a marosvásárhelyi elnökség együttes ülésen ideiglenes elnököt és alelnököket neveztek ki. Ennek nyomán dr. Pálosi Csaba állatorvos vállalta a helyi szervezet elnöki, illetve Kali István és Csergedi György vállalkozó az alelnöki tisztségét. Mandátumuk az önkormányzati választásokig szól, utána tisztújítást írnak ki.

A MOGYE, az SZNT is képviselteti magát a listán

Dr. Pálosi Csaba ideiglenes elnök lapunknak elmondta, hogy bár a Portik Vilmos által elképzelt – az RMDSZ-el való – összefogás nem valósult meg és emiatt visszalépett, a Néppárt az összefogást a civil szférával képzeli el. „Körvonalazódik a Néppárt-tagok és a vásárhelyi civil szervezetek tagjaiból felállított összefogás listája: a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem részéről dr. Brassai Attila vállalta a jelöltséget, a Székely Nemzeti Tanács dr. Donáth Árpád fogorvost nevesítette, a Marosvásárhelyi Nagycsaládosok Egyesületét dr. Vitályos Orsolya képviseli. A Minta ifjúsági szervezet Mátyás Tamás Attilát jelölte, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége pedig Mihály István tanárt delegálta. Továbbá a listán szerepel Karácsonyi Dezső és Csergedi György vállalkozók, Horváth Attila Zoltán, a Sapientia EMTE diákszervezetének volt elnöke és Kozsik József színművész neve is. A lista teljes összetételéről, illetve a rangsorról jövő héten döntenek majd a küldöttek.

„Úgy gondoljuk, hogy Vásárhelyen megérett az idő arra, hogy helyet kapjanak a civil szféra képviselői is a döntéshozói szervekben. Ebből a meggondolásból kiindulva felkerestük a szóban forgó intézményeket, illetve személyeket, akik üdvözölték ötletünket, és egyértelműsítették indulási szándékukat.  További párbeszédet folytatunk más nem kormányzati szervezetek tagjaival is, hogy a tanácsosjelölti lista a lehető legszélesebb területet fedje le. Úgy vélem, ez a járható út arra, hogy a vásárhelyi polgárok valós képviseletet szerezzenek a helyi önkormányzatban” – szögezte le Pálosi.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 535

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.