Központ
2020. január 24. péntek, Timót

Lyukas zoknikat gyűjt egy magyar cég

Központ június 27, 2015 Társadalom

zokniEgy szegedi cég az államilag támogatott energiatakarékossági pályázatok mintájára elindította saját csereprogramját. Azonban ők nem hűtőben vagy kazánban, hanem zokniban utaznak.

A szegedi ZV-Impex Bt. elindította az első magyar Zokni Csereprogramot, amihez a Magyar Postát is megnyerték, így a programban részt vevők akár ingyenesen is el tudják küldeni a használt, lyukas vagy páratlan zoknijaikat. A program tavalyi indulása óta eddig közel 9 ezer család csatlakozott, és a fehérneműket gyártó cég már 1 tonna zoknit be is gyűjtött újrahasznosítás céljából – írta a Hvg.

A program úgy működik, hogy miután a csatlakozni kívánó leadja az új zoknikra való rendelését, egyúttal megrendeli a postai címkét is, így amikor megkapja a csomagot az új zoknikkal, csak ki kell cserélnie az új zoknikat a régiekre, a dobozban elküldött postai címkét felragasztani és beadni a legközelebbi csomagfeladásra alkalmas postán. A cég minden zokni küldőnek ezer forint értékű kuponkódot küld az e-mail címére, amit 5000 Ft feletti vásárlás esetén lehet felhasználni. Ha valaki nem szeretne új zoknikat, akkor is feladhatja a régieket a cég címére, az ezer forintos kupon ebben az esetben is jár, amennyiben a csomag küldője mellékeli e-mail címét. A páratlan, használhatatlan zoknikból újrahasznosított szigetelőanyag készül, a használhatóakat pedig rászorulóknak adományozzák.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 640

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.