Központ
2017. december 16. szombat, Etelka, Aletta
Borús
Szombat
Borús
Borús
Holnap
Borús
Hózápor
Hétfő
Hózápor

Magzatéletet menthet, daganatos és pánikbetegséget gyógyíthat

Pál Piroska május 9, 2015 Társadalom

Hangterápia

Tőke Zoltán hangterapeuta Csíkszeredában született, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban végezte a középiskolai tanulmányait. Jelenleg Magyarországon él, és rezgésekkel, speciális tálakkal, gongokkal és dobokkal segíti a hozzá forduló személyek testi, lelki, szellemi gyógyulását. Április végén városunkban is tartott terápiát, május 16-én pedig újra ide látogat. Interjú.

tokez

– Tulajdonképpen micsoda a hangterápia?

– Ahhoz, hogy erre válaszolni tudjak, vissza kell mennünk az ősidőkbe. Tehát: minden, ami rezgés, ami harmonikus a hangterápia kiindulópontját szolgálhatja. A teljes világ, minden, ami körülvesz energiából és rezgésekből, valószínű rezgésinformációkból áll. Ezt leginkább Mengyelejev periódusos rendszerével tudnám illusztrálni: ugyanazon összetevők más mennyiségben és más rendeződésben különböző rezgésinformációt, azaz anyagot eredményeznek. Egyszerű példa erre a hidrogén, amelynek egy elektronja és egy protonja van, de ha ugyanebből a két alkotóelemből 8-8 tevődik össze, az már oxigén. Lényegében, ha a rezgésinformációt megváltoztatjuk, akkor azon a területen felborul a korábbi rend, állapot. Ez létezik a test, de a test-lélek-szellem hármasa esetében is. A hangterápia a lélek síkján változást idéz elő, és ez minden esetben visszahat a fizikai síkra. Tudományosabb magyarázat erre a pszichoszomatikus betegségek. Nos, a különböző rezgésterápiákkal új információt adunk a testnek, a léleknek, a szellemnek, amellyel visszaállítjuk a rendet és a harmóniát.

– Hogyan került ön kapcsolatba ezzel a módszerrel?

– Az izgalmas inkább, hogy a rengeteg tudás és módszer közül miért éppen ez ragadott magával. Amikor a hangterápia „tanulásakor” valaki feltette a kérdést, mit fogok én ezzel a tudással kezdeni, azt válaszoltam, hogy nem tudom. És ahogy kimondtam ezt, rájöttem, hogy én már rég kezelem ily módon az embereket, önmagam, a családom. Most már megtaláltam az utam, hisz többrétűen alkalmazom a módszert – gongokat, hangtálakat használok –, erdélyi városokba is járok hangfürdős meditációkat tartani, dobolunk, énekelünk, próbáljuk felemelni a lelkiállapotunk, és igyekszem jó kedvet hozni az emberek életébe. Ám jelenleg is folyamatosan – már tizenegy éve – tanulom a módszert.

tokez1

– Milyen eszközökkel dolgozik a hangterapeuta?

– Sokféle eszköz létezik, de én speciális, nepáli, 12 féle fémből készült tálakat használok – ezeket általában nem egyszerű beszerezni –, illetve gongokat és dobokat alkalmazok a terápiák során.

– Hogyan kell elképzelni egy ilyen hangterápiát? Ha valaki elmegy egy ilyen alkalomra, mire számíthat?

– Semmi jóra (nevet). Elég kemény vagyok, nem szeretek nyájaskodni, és emellett úgy gondolom, hogy csak annak érdemes eljönnie, aki igazán akar munkálkodni a testén, a lelkén. Egy-egy alkalom azzal kezdődik, hogy különböző témák segítségével feltárom a lehetőségeket, amelyek révén a személy az elméjével közelíthet a lelki gondjai megoldásához. Ezeket a másfél-kétórás alkalmakat mindig hangfürdős meditáció zárja, azaz éppen hogy megnyitja, hisz, ami ott történik, csak egy aprócska lépés a lehetőségek felé, amelyet az ember önmagán való munkálkodásának útján tesz meg. Az est alatt lehet, felfedez olyan tényezőt, akadályt, amely az életvitelét, egészségét gátolja. Akár a párkapcsolati, akár fizikai, egészségi problémája legyen a személynek, a lényeg, hogy azokat a sérüléseket ismerje és oldja fel önmagában, amelyek a tudatalattiból szivárogva teszik nemkívánatossá a test-lélek-szellem működését. Nem biztos, hogy mindenkinek sikerül a helyszínen tudatosítania a problémát, de én lehetőséget kínálok azt felismerni.

– Milyen kezelésekre, betegségekre alkalmazható ez a technika?

– Az energetikai rezgésterápiáknál ezt a kérdést nem ildomos feltenni, holott minden interjúban megteszik.  Az, hogy mire jó a mályva, tudjuk, hisz konkrét hatóanyaga van. De a rezgésinformációs módosítás – túlzás nélkül – mindenre jó, akár a talpon vagy a fej búbján kívánom helyreállítani a harmóniát. Mivel a világon minden rezgés, nyilvánvaló, hogy ezeket úgyszintén rezgésekkel lehet módosítani. De ajánlott mozgásszervi, belső szervi, daganatos és pánikbetegségekre, emellett baleseti történések eredményeit is sikerrel gyógyítjuk. Természetesen nem mindig bizonyul hasznosnak a kezelés az illető számára, egyrészt azért, mert nekem nem jön össze 1-2 alkalommal megtaláltatni a gondnak az okát, vagy azért, mert esetleg nem érti meg a kezelésre jelentkező, hogy legalább 7-10 alkalom kellene a terápia eredményességéhez.

– Néhány pozitív élményt, eredményt elmesélne?

– Egy magzat életét mentette meg a hangtál, akinek 8 hónaposan nagyon gyengék voltak az életfunkciói, és az orvos már lemondott róla. A kismama ugyan nem hitte, hogy a hangterápia segíthet, mégis alávetette magát a rokoni kérésnek és eljött kezelésre. Ez a kora délutáni órákban történt. 18 órára mentek ultrahangra, és ott kiderült, hogy minden rendben van a magzattal. Két héttel később a babák megszülettek, és a koraszülött intenzíven is kezelhettem őket. A leggyorsabban fejlődő két csecsemő volt. Ugyanakkor a kismama is kezelésben részesült, a műtéti heg is nagyon gyorsan gyógyult.

Egy másik esetben egy hölgynek közel negyven apró ciszta volt a mellében, a hangterápia hatására ezek eltűntek, sőt az élete is rövid idő alatt átalakult, boldogabb, kiegyensúlyozottabb lett.  Egy újabb sikeres kimenetelű esetben egy 22 éves hölgy nagyon félt a haláltól, halottaktól. Álmában és ébrenlétében is jelen volt a félelem, az utcára sem járt ki szívesen. A vőlegénye kérte a kezelést, és a tiszteletdíjon fölül pénzt ajánlott föl, hogy saját otthonukban kezeljem, de csak úgy vállaltam, ha ő keres föl engem. Első alkalomra sikerült feloldania magából a félelmeket. De éppen Vásárhelyen egy autista kisgyerek agresszív kitöréseit sikerült lecsillapítani.

– Hogyan viszonyul az orvostudomány ehhez a technikához? Kiegészíthetik az orvosok és a hangterapeuták egymás munkáját?

– Ausztriában és Németországban rehabilitációként használják a hangterápiát. Ugyanakkor léteznek orvosok, akik élnek az alternatív gyógyítási módszerekkel, és nyilván van, akik nem. Egyébként az Egészségügyi Minisztérium által engedélyezett, viszont nem „reklámozott gyógymód”.

– A marosvásárhelyiek hol, mikor találkozhatnak önnel, illetve hol lehet jelentkezni a terápiára?

– Május 16-án, szombaton, 18 órától a Bod Péter Diakóniai Központban lesz Pünkösdi felemelkedés címmel foglalkozás, ám szerencsére már Vásárhelyen is vannak tanítványaim, akikhez jelentkezhetnek hangterápiás kezelésre vágyó személyek. De elérhetőségeimen is érdeklődhetnek: e-mailcímem: tokezoltan@gmail.com, telefonszámom pedig 0751777518.

Share Button
Ennyien olvasták: 586

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.