Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Magzatéletet menthet, daganatos és pánikbetegséget gyógyíthat

Pál Piroska május 9, 2015 Társadalom

Hangterápia

Tőke Zoltán hangterapeuta Csíkszeredában született, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban végezte a középiskolai tanulmányait. Jelenleg Magyarországon él, és rezgésekkel, speciális tálakkal, gongokkal és dobokkal segíti a hozzá forduló személyek testi, lelki, szellemi gyógyulását. Április végén városunkban is tartott terápiát, május 16-én pedig újra ide látogat. Interjú.

tokez

– Tulajdonképpen micsoda a hangterápia?

– Ahhoz, hogy erre válaszolni tudjak, vissza kell mennünk az ősidőkbe. Tehát: minden, ami rezgés, ami harmonikus a hangterápia kiindulópontját szolgálhatja. A teljes világ, minden, ami körülvesz energiából és rezgésekből, valószínű rezgésinformációkból áll. Ezt leginkább Mengyelejev periódusos rendszerével tudnám illusztrálni: ugyanazon összetevők más mennyiségben és más rendeződésben különböző rezgésinformációt, azaz anyagot eredményeznek. Egyszerű példa erre a hidrogén, amelynek egy elektronja és egy protonja van, de ha ugyanebből a két alkotóelemből 8-8 tevődik össze, az már oxigén. Lényegében, ha a rezgésinformációt megváltoztatjuk, akkor azon a területen felborul a korábbi rend, állapot. Ez létezik a test, de a test-lélek-szellem hármasa esetében is. A hangterápia a lélek síkján változást idéz elő, és ez minden esetben visszahat a fizikai síkra. Tudományosabb magyarázat erre a pszichoszomatikus betegségek. Nos, a különböző rezgésterápiákkal új információt adunk a testnek, a léleknek, a szellemnek, amellyel visszaállítjuk a rendet és a harmóniát.

– Hogyan került ön kapcsolatba ezzel a módszerrel?

– Az izgalmas inkább, hogy a rengeteg tudás és módszer közül miért éppen ez ragadott magával. Amikor a hangterápia „tanulásakor” valaki feltette a kérdést, mit fogok én ezzel a tudással kezdeni, azt válaszoltam, hogy nem tudom. És ahogy kimondtam ezt, rájöttem, hogy én már rég kezelem ily módon az embereket, önmagam, a családom. Most már megtaláltam az utam, hisz többrétűen alkalmazom a módszert – gongokat, hangtálakat használok –, erdélyi városokba is járok hangfürdős meditációkat tartani, dobolunk, énekelünk, próbáljuk felemelni a lelkiállapotunk, és igyekszem jó kedvet hozni az emberek életébe. Ám jelenleg is folyamatosan – már tizenegy éve – tanulom a módszert.

tokez1

– Milyen eszközökkel dolgozik a hangterapeuta?

– Sokféle eszköz létezik, de én speciális, nepáli, 12 féle fémből készült tálakat használok – ezeket általában nem egyszerű beszerezni –, illetve gongokat és dobokat alkalmazok a terápiák során.

– Hogyan kell elképzelni egy ilyen hangterápiát? Ha valaki elmegy egy ilyen alkalomra, mire számíthat?

– Semmi jóra (nevet). Elég kemény vagyok, nem szeretek nyájaskodni, és emellett úgy gondolom, hogy csak annak érdemes eljönnie, aki igazán akar munkálkodni a testén, a lelkén. Egy-egy alkalom azzal kezdődik, hogy különböző témák segítségével feltárom a lehetőségeket, amelyek révén a személy az elméjével közelíthet a lelki gondjai megoldásához. Ezeket a másfél-kétórás alkalmakat mindig hangfürdős meditáció zárja, azaz éppen hogy megnyitja, hisz, ami ott történik, csak egy aprócska lépés a lehetőségek felé, amelyet az ember önmagán való munkálkodásának útján tesz meg. Az est alatt lehet, felfedez olyan tényezőt, akadályt, amely az életvitelét, egészségét gátolja. Akár a párkapcsolati, akár fizikai, egészségi problémája legyen a személynek, a lényeg, hogy azokat a sérüléseket ismerje és oldja fel önmagában, amelyek a tudatalattiból szivárogva teszik nemkívánatossá a test-lélek-szellem működését. Nem biztos, hogy mindenkinek sikerül a helyszínen tudatosítania a problémát, de én lehetőséget kínálok azt felismerni.

– Milyen kezelésekre, betegségekre alkalmazható ez a technika?

– Az energetikai rezgésterápiáknál ezt a kérdést nem ildomos feltenni, holott minden interjúban megteszik.  Az, hogy mire jó a mályva, tudjuk, hisz konkrét hatóanyaga van. De a rezgésinformációs módosítás – túlzás nélkül – mindenre jó, akár a talpon vagy a fej búbján kívánom helyreállítani a harmóniát. Mivel a világon minden rezgés, nyilvánvaló, hogy ezeket úgyszintén rezgésekkel lehet módosítani. De ajánlott mozgásszervi, belső szervi, daganatos és pánikbetegségekre, emellett baleseti történések eredményeit is sikerrel gyógyítjuk. Természetesen nem mindig bizonyul hasznosnak a kezelés az illető számára, egyrészt azért, mert nekem nem jön össze 1-2 alkalommal megtaláltatni a gondnak az okát, vagy azért, mert esetleg nem érti meg a kezelésre jelentkező, hogy legalább 7-10 alkalom kellene a terápia eredményességéhez.

– Néhány pozitív élményt, eredményt elmesélne?

– Egy magzat életét mentette meg a hangtál, akinek 8 hónaposan nagyon gyengék voltak az életfunkciói, és az orvos már lemondott róla. A kismama ugyan nem hitte, hogy a hangterápia segíthet, mégis alávetette magát a rokoni kérésnek és eljött kezelésre. Ez a kora délutáni órákban történt. 18 órára mentek ultrahangra, és ott kiderült, hogy minden rendben van a magzattal. Két héttel később a babák megszülettek, és a koraszülött intenzíven is kezelhettem őket. A leggyorsabban fejlődő két csecsemő volt. Ugyanakkor a kismama is kezelésben részesült, a műtéti heg is nagyon gyorsan gyógyult.

Egy másik esetben egy hölgynek közel negyven apró ciszta volt a mellében, a hangterápia hatására ezek eltűntek, sőt az élete is rövid idő alatt átalakult, boldogabb, kiegyensúlyozottabb lett.  Egy újabb sikeres kimenetelű esetben egy 22 éves hölgy nagyon félt a haláltól, halottaktól. Álmában és ébrenlétében is jelen volt a félelem, az utcára sem járt ki szívesen. A vőlegénye kérte a kezelést, és a tiszteletdíjon fölül pénzt ajánlott föl, hogy saját otthonukban kezeljem, de csak úgy vállaltam, ha ő keres föl engem. Első alkalomra sikerült feloldania magából a félelmeket. De éppen Vásárhelyen egy autista kisgyerek agresszív kitöréseit sikerült lecsillapítani.

– Hogyan viszonyul az orvostudomány ehhez a technikához? Kiegészíthetik az orvosok és a hangterapeuták egymás munkáját?

– Ausztriában és Németországban rehabilitációként használják a hangterápiát. Ugyanakkor léteznek orvosok, akik élnek az alternatív gyógyítási módszerekkel, és nyilván van, akik nem. Egyébként az Egészségügyi Minisztérium által engedélyezett, viszont nem „reklámozott gyógymód”.

– A marosvásárhelyiek hol, mikor találkozhatnak önnel, illetve hol lehet jelentkezni a terápiára?

– Május 16-án, szombaton, 18 órától a Bod Péter Diakóniai Központban lesz Pünkösdi felemelkedés címmel foglalkozás, ám szerencsére már Vásárhelyen is vannak tanítványaim, akikhez jelentkezhetnek hangterápiás kezelésre vágyó személyek. De elérhetőségeimen is érdeklődhetnek: e-mailcímem: tokezoltan@gmail.com, telefonszámom pedig 0751777518.

Share Button
Ennyien olvasták: 999

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.