Központ
2017. november 24. péntek, Emma
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Borús
Vasárnap
Borús

Maior váltja Ciotlăușt az alpolgármesteri székben

Központ április 17, 2014 Társadalom

Elbukott a magyarellenes retorika

Maior váltja Ciotlăușt az alpolgármesteri székben

maior

A szerdai önkormányzati tanácsülésen leváltották tisztségéből a PNL színeiben politizáló alpolgármestert, Ionela Ciotlăușt, és helyette Claudiu Maiort, a polgármester tanácsadóját, a város volt alpolgármesterét választották.

 

A titkos szavazás eredményeként Ionela Ciotlăușt a 22 érvényes szavazatból 16 igennel menesztették, emellett 5 ellenszavazatot és egy tartózkodást számoltak. Új alpolgármesternek két önkormányzati képviselőt jelöltek: a PDL-s Claudiu Maiort, és a PSD-s Lucian

Loghint. Maior 16, Loghin 6 voksot gyűjtött be a fülkés szavazáson, így a szerdai eskületétel után Claudiu Maior tölti be Marosvásárhely egyik alpolgármesteri tisztségét.

Peti András RMDSZ-es alpolgármester az ülés után elmondta, hogy az önkormányzati képviselőtestület RMDSZ-frakciója ezzel olyan döntést hozott, amely révén csak nyerni fog a magyar közösség. Hozzátette, a következő időszakban reményei szerint elhárulnak az akadályok a már elfogadott tervezetek, határozatok megvalósítása elől, illetve újabb határozatok kerülnek előtérbe, például az egyházi ingatlanokban működő iskolák kérdése, és a kétnyelvű utcanévtáblák is.

„Nem kívánunk beleszólni a román pártok viszályaiba, mi csak azt tartjuk szem előtt, hogy mit tudunk tenni a magyar közösség érdekeiért, hiszen sok olyan terület van, ahol a Marosvásárhely magyar lakossága jogosan vár pozitív irányú lépést.  Remélem, hogy a közeljövőben az eredményekről és nem a tervekről számolhatok majd be” – nyilatkozta Peti András.


Share Button
Ennyien olvasták: 138

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.