Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Megdupláztak bizonyos szociális juttatásokat

Központ december 15, 2014 Társadalom

8 lej 30 baniról 16 lej 60 banira nő, vagyis megduplázódott az elhelyezésben lévő gyerekek és fogyatékos felnőttek napi étkezési költségére kiutalt támogatás. Továbbá 97 lejről 600 lejre növekedett a családoknál, civilszervezeteknél és nevelőszülőknél elhelyezett gyerekek után járó támogatás összege is.

penz
Ennek köszönhetően a nevelőszülők nem kapnak külön ruhapénzt és napi étkezési költséget a gyerekek számára, hanem a 600 lejből kell ezeket fedezniük, ezzel mintegy kiküszöbölve az eddigi elszámolások bürokratikus lépéseit. Elekes Zoltán, a Hargita Megye Tanácsához tartozó Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője elmondta, már évek óta javasolják, hogy emelkedjen a támogatás érétke, és örömmel vette tudomásul, hogy törvénymódosító javaslatuknak megfelelő döntés született.
Az új körülmények között abban reménykednek, hogy kevesebb gyermeket kell majd kiemelni a közösségéből és gyermekotthonba vagy nevelőszülőhöz helyezni, több esetben fogják a tágabb családi körből felvállalni a rászoruló gyermekek gondozását.

A változások pozitívan érintik a gyermekotthonokat működtető civilszervezeteket is, amelyek így biztos jövedelemhez jutnak, amiből fedezni tudják a gyermekek ellátásának anyagi költségeit. A sürgősségi kormányrendelet december 1-jén lépett életbe.

Közlemény

Share Button
Ennyien olvasták: 716

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.