Központ
2018. január 16. kedd, Gusztáv
Currently
Currently
Currently

Minden ötödik lakos szegény Romániában

Központ január 5, 2015 Társadalom

Minden ötödik román állampolgár, vagyis közel ötmillió hazai lakos szegénynek számít, miközben a kormány 400 ezerrel csökkentené a szűkölködők számát – áll a szegénység csökkentését célzó országos tervezetben, amelyet a Munkaügyi, Szociális és Családügyi minisztérium bocsátott közvitára.

szegenyseg

A szociális inklúzió, beilleszkedés és szegénység elleni harc stratégiája szerint az ötből egy román állampolgár szegénységéért az elégtelen jövedelem a felelős. Ráadásul ez az állapot már tartósnak nevezhető, hiszen az érintettek háromnegyedének legkevesebb három éve nincs elég jövedelme.

Ugyanakkor a lakosság egyharmada nem tudja megvásárolni magának azokat az árucikkeket, amelyek elengedhetetlenek a tisztességes élethez. Sőt, olyan gyerekek is élnek az országban, akik soha nem jártak iskolába, ennek köszönhető az iskolázatlan fiatalok magas számaránya. A tervezetből az is kiderül, hogy sok az olyan állástalan, akinek esélye sincs elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Rámutatnak ugyanakkor az egészségügyi alapcsomag lefedettségének egyenlőtlensé­geire is.

Forrás: szabadsag, mvr

Share Button
Ennyien olvasták: 488

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.