kaja
Társadalom

Mutasd hogy eszel, megmondom, ki vagy

Elgondolkozott már azon, hogy étkezési szokásai nagyon árulkodóak a személyiségéről? Egy étkezési szakértő pontos leírást is adott a fő típusokról. Ön melyikbe tartozik?

kaja

Little Things egy neves étkezési szakértő, Juliet A. Boghossian véleményét kérte ki arról, hogy lehet-e étkezési típusok szerint megállapítani emberek alapvető tulajdonságait. A szakértő természetesen pontos leírást tudott adni tapasztalatai alapján, így érdemes feltenni a kérdést: én is olyan vagyok, ahogy eszem? Ha elolvassa a felsorolást, kiderül, hiszen kiválogattuk a legérdekesebb eseteket.

1) Lassan étkezők

Boghossian szerint az átlagosnál kényelmesebben étkezők elsődleges célja, hogy kiélvezzék az étel ízeit, és persze így az ebédszünet is tovább tart. A lassan étkezők próbálják a legtöbbet kihozni az élet minden percéből, munkájukkal pedig inkább több időt töltenek, hogy az biztosan jobb legyen, hiszen nem szeretnek gyorsan összecsapott munkát kiadni a kezükből. A párkapcsolatokban inkább a jelent élik meg, emiatt például hevesebben is tudnak vitatkozni, viszont a nyugodt időszakokat sokkal élvezetesebbé teszik, mint más személyiségek.

2) Gyorsan étkezők

Az ilyen emberek a legjobbak abban, hogy határidőre kész legyenek a munkájukkal, illetve képesek egyszerre több dolgot is csinálni. Erős versenyszellemmel rendelkeznek, és jellemzőbb rájuk, hogy előre gondolkodnak. Magukra kevés időt szentelnek, az emberei kapcsolatokban mások igényeinek kielégítését előrébb helyezik, de vigyázniuk kell, hogy ezt ismerőseik ne használják ki.

3) A tányéron minden falatot precízen elhelyezők

Akik nem szeretik, ha például a köret és a hús érintkezik egymással, mindent a maguk helyére helyeznek a tányéron, azok általában tisztaságmániások is, a munkában pedig remek a szervezési készségük, minden feladatot jól be tudnak osztani. Otthon szívesen végzik el a házimunkát, viszont nehezebben kötnek kompromisszumot a háztartás vezetésében, minden feladatra magukat vélik a legalkalmasabbnak. Nekik arra kell különösen figyelni, hogy ne legyenek túl stresszesek, ha valamit nem a terveik szerint alakul.

4) A különleges ételeket fogyasztók

Vannak, akik amikor csak lehet, valami különleges ételt kérnek, új ízeket próbálnak ki. Ezekről az emberekről az élet többi területén sem lehet unalmasnak nevezni, szívesebben kockáztatnak és könnyebben barátkoznak, mint mások. A munkában sűrűn próbál ki új ötleteket. Őket sorolják a “sosem változik” kategóriába. Figyelniük kell arra, hogy másoktól ne várják el ugyanazt a kalandvágyat, hiszen ez konfliktushoz is vezethet.

5) Válogatósak

Nem szeretnek kilépni a komfortzónájukból, csak a megszokott dolgaikat és környezetüket szeretik. Munkahelyükön csak azokat a feladatokat végzik szívesen, amelyben biztosan tudják, hogy jók. Kíváncsi természetűek, nem félnek kérdéseket feltenni, és minden új ismeretre fogékonyak.

6) Csámcsogók, szürcsölők

Az ilyen embereket nem izgatja, hogy mások mit gondolnak róluk. Felvállalják személyiségüket, és nem riadnak vissza attól, hogy mindenkinek elmondják, pontosan mit is várnak tőlük.

forrás: hvg.hu

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.