Központ
2017. december 18. hétfő, Auguszta
Hóesés valószínű
Hétfő
Hóesés valószínű
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Jórészt felhős
Szerda
Jórészt felhős

„Nagyon szeretek Erdélybe jönni”

Központ augusztus 7, 2014 Társadalom

ze„Nagyon szeretek Erdélybe jönni”

Zoltán Erika, magyarországi popénekesnő volt vasárnap este a Sáromberki Napok sztármeghívottja. Az Emerton-díjas művésznő Pap Peti Junior, a Titán zenekar és Nótár Mary után lépett a színpadra. A sáromberki koncert után Zoltán Erika szívesen válaszolt kérdéseinkre:

– A művésznő nagyon sok alkalommal lépett fel már Erdélyben. Milyen érzésekkel jön ide?

– Őszintén szólva az út Erdélybe jövet-menet mindig viszontagságos. Aki jár Budapest és Marosvásárhely között, tudja, miről beszélek, nem egyszerű a közlekedés, és csak 65 km autópálya esik útba. De a fogadtatás Erdélyben mindig olyan, hogy feledteti velünk az utat. Itt talán még jobb, még szívből jövőbb a fogadtatás, amiben részünk lehet, mint Magyarországon. De három szóba sűrítve így lehetne válaszolni a kérdésre: nagyon szeretünk idejönni.

„Erdélyben töltöm fel az aksim”

– Hogyan látja az erdélyi közönséget? Ismerik a dalait?

– Minden dalom ismerik itt, együtt éneklik velem. Többek közt ezért is szeretünk Erdélyben fellépni. Olyan itt koncertezni, mint amikor egy lemerült aksit (akkumulátort – szerző megj.) újratölt az ember. Én itt tudok igazán feltöltődni.


– Van-e még erdélyi meghívása idénre?

– Idén nyárára már nincs, de őszire talán… A naptár csak 1-2 hónapra látszik előre. Sok helyen függ attól, hogyan sikerül az önkormányzatoknak megszervezni a fesztiválokat, falunapokat. Úgyhogy nem tudom, jövök-e még idén, de nagyon bízom benne, hogy igen. Hosszú lenne nekem az élet Erdély nélkül az év végéig.

„Jó Erdélyben! Baráti, magyaros, szeretetteljes!”

– Kérem, osszon meg egy különlegesebb, személyes erdélyi élményt olvasóinkkal.

– Számomra mindig élmény Erdélybe jönni, de van egy klassz történetem. Ezelőtt három évvel történt, ezt sosem feledem. Egy Csíkszereda melletti településen voltunk pisztráng fesztiválon. Későn érkeztünk, nem láttuk a környéket, koncert után semmi közvilágítás nem volt a faluban, így teljes sötétségben vittek a szálláshelyünkre. Reggel, amikor felébredtünk és kinéztünk az ablakon, azt hittük csoda történt. Olyan gyönyörű volt a táj, valósággal csalogatott a természet, a fű olyan zöld volt és puha, hogy az ember nem tudta megállani, hogy bele ne feküdjön. Aztán meg azt a reggelit sem feledem soha, amivel megvendégeltek: kovásszal sütött igazi házikenyér, amilyent addig még nem ettem, kertből szedett friss zöldségek, lilahagyma, paradicsom, uborka. Hát ez egy városi ember számára igazi élmény. Erdélyben, amint már mondtam, a vendégszeretet, a fogadtatás olyan, amiért érdemes újra és újra visszatérni. Jó Erdélyben! Baráti, magyaros, szeretetteljes!


– Mit üzen olvasóinknak, a rajongóinak?

– Azt, hogy továbbra is tartsák meg régi jó szokásukat, hogy szeretik Zoltán Erika dalait. Ezáltal még sokszor eljöhetek Erdélybe feltöltődni, és magammal vinni azt a szeretetbombát, amit itt kapok.


 


Névjegy: Zoltán Erika 1962-ben született Budapesten, és saját bevallása szerint már egész kislánykorában eldöntötte, hogy énekesnő lesz. Karrierje igazából 1986-ban indult el, amikor a siófoki Interpop Fesztiválon nagy sikert aratott és közönségdíjat kapott a Szerelemre születtem című dalával. Több évben volt Magyarországon az év énekesnője: 1987, 1988, 1989, 1990, 1995, 1996, 1998, 1999. 1989-ben az év legerotikusabb énekesnője díjat is elnyerte. 1987–2000 között 40 videó-klipje készült el. 1995-ben EMeRTon-díjjal jutalmazták, majd 2011-ben a Mehet tovább a show című albumáért aranylemezt vehetett át.


Share Button
Ennyien olvasták: 243

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.