Központ
2017. október 21. szombat, Orsolya
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Eső
Hétfő
Eső

Pedofil hálózatot számolt fel az Europol

Központ augusztus 24, 2016 Társadalom

Nemzetközi internetes pedofil hálózatot göngyölítettek fel a hatóságok: 75 embert vettek őrizetbe gyerekekről készült pornográf felvételek birtoklásáért és terjesztéséért- jelentette be kedden az európai rendőrségi együttműködési szervezet (Europol).

pedo

A hágai tájékoztatás szerint több mint egy éven át tartó nyomozás után sikerült felszámolni a hálózatot a „Napfény” fedőnevű akció keretében.

Claire Georges, a hivatal szóvivője arról számolt be, hogy a gyanúsítottak IP-címét megküldték a tagállami szerveknek, és ezt követően fogták el az érintetteket az Európai Unió huszonhat tagállamában, valamint Norvégiában és Svájcban.

A pedofil pornóképeket és -filmeket egymás között cserélő, többségében 50 év feletti gyanúsítottak jelentős része a kibertérben névtelenséget biztosító, Tor nevű hálózatot használta – közölte az Europol.

A Tor a forgalom többszörös átirányításával és a metaadatok eltüntetésével biztosítja a névtelenséget a felhasználók számára.

Az Europol egy tavalyi jelentésében arra figyelmeztetett, hogy a pedofil hálózatok tagjai egyre inkább a Skype-hoz hasonló, internet-alapú telekommunikációs szolgáltatókon keresztül tartják egymással a kapcsolatot és terjedőben van a bitcoin nevű digitális valuta használata is, és ez jelentősen megnehezíti a bűnüldöző szervek munkáját.

A rendőri szervezet folytatja a nyomozást az ügyben, így további letartóztatásokra lehet számítani.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 238

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.