Központ
2020. július 03. péntek, Kornél, Soma

Sírva beszélt a katalán népszavazásról Piqué (videó)

Központ október 2, 2017 Társadalom

Labdarúgó-karrierje legrosszabb élményének nevezte Gerard Piqué, a Barcelona hátvédje a vasárnap délutánt, amikor a csapat zárt kapuk mögött játszotta le a Las Palmas elleni bajnoki meccset, miközben az utcákon több százan sérültek meg a katalán népszavazáson. Könnyek között beszélt erről a riportereknek.

 

„Nagyon nehéz volt így játszani. A meccs előtt vitatkoztunk erről az öltözőben, különböző vélemények voltak, és megértem azokat a szurkolókat, akik nem értenek egyet azzal, hogy pályára léptünk” – mondta Piqué. A Barcelona a meccs elhalasztását kérte, de ebbe nem egyezett bele a szövetség. A csapat körül sokaknak nem tetszik, hogy ilyen körülmények között is pályára léptek, a vezetésből ketten le is mondtak emiatt.

Piqué azok között volt, akik szavaztak is a spanyol kormány által törvénytelennek nevezett népszavazáson. Emiatt a spanyol sportújságoktól kapott sok kritikát, felmerült fel az is, játszhat-e ezután a spanyol válogatottban.

Ezzel együtt is inkább azt gondolja, továbbra is játszani fog a nemzeti csapatban, mert sokan vannak az országban, akik nem értenek egyet azzal, ami vasárnap történt, és akik a demokráciában hisznek.

„Katalán vagyok, katalánnak érzem magam, és ma büszkébb vagyok a katalánokra, mint valaha.”

„A kormánypárt hazudik, és mindent megtesz, hogy minket, katalánokat állítson be rosszfiúnak. Pedig nem vagyunk rosszfiúk, csak szavazni akarunk.”

forrás: 444.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 501

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.