Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Több mint 45 önkéntes segített a játszótér felújításában

Központ szeptember 29, 2011 Társadalom

ParkTöbb mint 45 önkéntes segített a játszótér felújításában

 Marosvásárhelyen szeptember 24-én a Provident Financial Románia és a Marosszéki Közösségi Alapítvány több mint 45 önkéntese vett részt a Tudor negyedbeli játszótér felújításában és bővítésében. Az önkéntesek segítettek az új hinták, csúszdák és egyéb játékszerek felszerelésében. A játszótér felújítása a Minden parknak saját története van című program pénzügyi támogatásával valósult meg, amelyet a Provident a helyi közigazgatási intézményekkel közösen több városban valósít meg országszerte. Marosvásárhelyen a projektet a Marosszéki Közösségi Alapítvány koordinálta és a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatallal közösen valósította meg.

 „A játszótér-felújítás már a második projekt, amelyet a Marosszéki Közösségi Alapítvány megvalósít. Örülünk, hogy egy teljesen felújított és új játékokkal kibővített játszóteret tudunk a marosvásárhelyiek számára átadni a partnereink segítségével és támogatásával. Reméljük, a jövő év során folytatni tudjuk ezt a tevékenységet, és a programjaink segítségével hozzájárulunk a város parkjainak és játszótereinek felújításához”, nyilatkozta Gál Sándor, a Közösségi Alapítvány képviselője.

A felújított játszótér a Tudorban található (a Szorgalom utca és az 1918. December 1. út között), és egy nyilvános szavazás keretében volt kiválasztva több mint 1400 marosvásárhelyi szavazó segítségével. A versenybe három parkot neveztek be, amelyeket a polgármesteri hivatallal közösen választottak ki a szervezők, a helyi lakosok pedig megszavazhatták azt a parkot, amelyek szerintük a leginkább felújításra szorul. A kedvenc parkjuk kiválasztásához a marosvásárhelyiek a www.parcultau.ro honlapon, valamint a Közösségi Alapítvány által végzett felmérés keretében szavazhattak. A Provident az ügynökein keresztül úgyszintén lehetőséget biztosított ügyfeleinek a szavazásra.

„Az a tény, hogy az ügynökeink hetente felkeresik klienseinket, nemcsak a pénzügyi helyzetük megismerését teszi lehetővé, hanem a jobb életkörülményekért való törekvéseiket is. Úgy döntöttünk, ezeket a találkozásokat a közösség szolgálatába állítjuk és ügyfeleinkre bízzuk a döntést, hogy vállalkozásunk milyen közösségi jellegű ügyeket és projekteket támogasson”, nyilatkozta Russel Johnsen, a Provident Financial Románia vezérigazgatója.

A Minden parknak saját története van program 2010-ben indult és idén ősszel Piteşti-en folytatódik. Ebben az évben Craiován és Marosvásárhelyen került felújításra egy-egy játszótér, a tavalyi év során pedig Galacon és Jászvásárban újítottak fel két játszóteret. Kolozsváron egy ökorusztikus parkot építettek, amelyet ebben az évben kibővítettek.


Share Button
Ennyien olvasták: 797

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.