Központ
2017. november 18. szombat, Jenő
Eső
Szombat
Eső
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős

Trumpra fog szavazni Obama féltestvére

Központ július 26, 2016 Társadalom

Obama elnök féltestvére a republikánus jelöltre, Donald Trumpra szavaz majd novemberben, mert nem elégedett a testvére teljesítményével – derül ki egy hétfőn megjelent lapinterjúból.
Malik Obama a Kenya nyugati vidékén fevő Kogelóból, Obama édesapjának szülőfalujából adott telefoninterjút a Reuters brit hírügynökségnek, s az interjút az amerikai sajtó egy része is közölte.

Az ötvenes éveiben járó, Kenyában élő, de amerikai állampolgárságú férfi a republikánusok elnökjelöltjére, Donald Trumpra adja majd a voksát, elsősorban azért, amit Trump a biztonsági helyzetről, a biztonsági kihívások megoldásáról mond. “Két lábbal jár a földön, a szívéből beszél, nem próbál meg politikailag korrekt lenni, egyenes ember”- jellemezte a republikánus jelöltet a demokrata párti elnök féltestvére.

Malik Obama 1985-től élt Washingtonban, különböző cégek alkalmazásában állt, jelenleg önálló pénzügyi tanácsadói vállalkozása van.

A férfi kifejtette, hogy muszlim létére is Donald Trumpot támogatja, mert megérti a republikánus elnökjelölt aggodalmait. “Én természetesen muszlim vagyok, de az mégiscsak megengedhetetlen, hogy emberek az iszlám nevében lövöldözzenek és gyilkoljanak” – fogalmazott Malik Obama.

Bírálta féltestvére Obamát azért is, mert szerinte a Fehér Házban nem sokat tett sem az amerikaiakért, sem a saját népes családjáért.

Malik Obama egyszer látogatta meg a féltestvérét – akinek az esküvői tanúja is volt – a Fehér Házban. Sajtóhírek szerint a két Obama nincs jó viszonyban egymással, kapcsolatuk még jóval Barack Obama elnökké választása előtt elhidegült.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 297

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.