Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Úgy viszik a Daciát, mintha ingyen lenne

Központ november 25, 2014 Társadalom

Tizennégy hónapja folyamatosan bővül az európai autópiac, bár a havonta eladott mennyiség még mindig nem éri el a válság előtti szintet. Papírforma, hogy októberben a Volkswagen Golf volt Európa legnépszerűbb modellje, 45 522 darabot adtak el belőle, 5,2 százalékkal többet, mint tavaly októberben.

duster

A JATO Dynamics adatai szerint a második helyre is egy Volkswagen, mégpedig a Polo futott be, a vásárlóknak tetszik a szinte láthatatlan ráncfelvarrás: a 27 456 eladott autó 27,7 százalékos emelkedés egy év alatt. Nyolcszázalékos növekedéssel dobogós a Renault Clio, a további sorrend Ford Fiesta, Opel Corsa, Skoda Octavia, Ford Focus volt októberben, nyolcadik helyre pedig befutott egy prémiumautó, az Audi A3.
A kompakt népszerűsége az egész évet nézve látványos, az első tíz hónapban annyit adtak el belőle, mint a Skoda Octaviából és Nissan Qashqai-ból.

Nem fért be az első tízbe, a legnagyobb növekedést azonban a Dacia Duster produkálta, a terepjáró értékesítése elképesztő mértékben, 72,5 százalékkal nőtt tavaly októberhez képest.

forrás: origo.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 534

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.