Központ
2017. december 12. kedd, Gabriella
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Jórészt felhős
Csütörtök
Jórészt felhős

Vásárhelyi diákok ingyen táboroztak Zalaegerszegen

Központ július 18, 2013 Társadalom

taborVásárhelyi diákok ingyen táboroztak Zalaegerszegen

Június 30-a és július 7-e között zajlott az I. Kárpát-medencei Ifjúsági Tábor, amelynek helyszínéül Zalaegerszeg szolgált. A rendezvényen Erdélyből harminc 11-18 év közötti diák vett részt, pontosabban Barótról, Marosvásárhelyről és Nyárádszeredából. A tábor szervezője a Marosvásárhely-Zalaegerszeg Baráti Társaság és a Maros megyei EMNT, amely ezen eseménnyel a Kárpát-medence magyar fiatalságának körében az összetartozás érzésének erősítését tűzte zászlajára. Ugyanakkor elmondásuk szerint a gyerekek nemzeti szellemiségű programokban, elkötelezetten magyar szellemiségű pedagógusok és kézművesek keze alatt töltöttek el egy hetet.

Cseh Gábor, a baráti társaság elnökségi tagja, az EMNT Maros megyei szervezetének elnöke elmondta: a diákok kiválasztása úgy történt, hogy a tábor megszervezése előtt felvette a kapcsolatot a fenti helységek iskoláival, a nebulók kijelölése pedig a tanintézmények feladata volt. Azt is megtudtuk, hogy a tábor költségeit Zalaegerszeg önkormányzata EU-s alapokból finanszírozta, így a gyerekeknek csupán az útiköltséget kellett állniuk.

Marosvásárhelyről tíz diák és egy tanárnő vett részt a táborban, így július 16-án a tanulók és az őket kísérő oktató, Nagy Ibolya a szülőkkel és az érdeklődőkkel osztották meg az élményeiket, képes összeállítással illusztrálva a Zalaegerszegen látottakat. A gyerekek néprajzi, régészeti múzeumot, könyvtárakat látogattak, túráztak, futballoztak, termálfürdőben jártak, de bepillantást nyertek, sőt ki is próbálhatták a kézművesség – a nemezelés, fazekasság, csuhébáb-készítés – csínját-bínját. Elmondásuk szerint tanulságos, tartalmas hetet töltöttek Vásárhely testvérvárosában, amely eseménynek jövőben is lesz folytatása.

Az élménybeszámolót követően Cseh Gábor szervező Zalaegerszeg címerével díszített emléklapot adott át a diákoknak.

Share Button
Ennyien olvasták: 159

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.