Központ
2020. június 02. kedd, Anita, Kármen

Vásárhelyi diákok ingyen táboroztak Zalaegerszegen

Központ július 18, 2013 Társadalom

taborVásárhelyi diákok ingyen táboroztak Zalaegerszegen

Június 30-a és július 7-e között zajlott az I. Kárpát-medencei Ifjúsági Tábor, amelynek helyszínéül Zalaegerszeg szolgált. A rendezvényen Erdélyből harminc 11-18 év közötti diák vett részt, pontosabban Barótról, Marosvásárhelyről és Nyárádszeredából. A tábor szervezője a Marosvásárhely-Zalaegerszeg Baráti Társaság és a Maros megyei EMNT, amely ezen eseménnyel a Kárpát-medence magyar fiatalságának körében az összetartozás érzésének erősítését tűzte zászlajára. Ugyanakkor elmondásuk szerint a gyerekek nemzeti szellemiségű programokban, elkötelezetten magyar szellemiségű pedagógusok és kézművesek keze alatt töltöttek el egy hetet.

Cseh Gábor, a baráti társaság elnökségi tagja, az EMNT Maros megyei szervezetének elnöke elmondta: a diákok kiválasztása úgy történt, hogy a tábor megszervezése előtt felvette a kapcsolatot a fenti helységek iskoláival, a nebulók kijelölése pedig a tanintézmények feladata volt. Azt is megtudtuk, hogy a tábor költségeit Zalaegerszeg önkormányzata EU-s alapokból finanszírozta, így a gyerekeknek csupán az útiköltséget kellett állniuk.

Marosvásárhelyről tíz diák és egy tanárnő vett részt a táborban, így július 16-án a tanulók és az őket kísérő oktató, Nagy Ibolya a szülőkkel és az érdeklődőkkel osztották meg az élményeiket, képes összeállítással illusztrálva a Zalaegerszegen látottakat. A gyerekek néprajzi, régészeti múzeumot, könyvtárakat látogattak, túráztak, futballoztak, termálfürdőben jártak, de bepillantást nyertek, sőt ki is próbálhatták a kézművesség – a nemezelés, fazekasság, csuhébáb-készítés – csínját-bínját. Elmondásuk szerint tanulságos, tartalmas hetet töltöttek Vásárhely testvérvárosában, amely eseménynek jövőben is lesz folytatása.

Az élménybeszámolót követően Cseh Gábor szervező Zalaegerszeg címerével díszített emléklapot adott át a diákoknak.

Share Button
Ennyien olvasták: 413

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.