Központ
2017. augusztus 23. szerda, Bence
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Derült
Holnap
Derült
Derült
Péntek
Derült

Veszélyes parazita!

Központ április 25, 2013 Társadalom

Veszélyes parazita!

kullancs

Hosszú várakozás után végre megújult a természet. Zöldül, virágzik a park, a liget, az erdő. A négy betonfal közé szorult városban lakó ember egyre inkább ki kívánkozik a szabadba. Vonzza a napfény, a festői környezet, az oxigéndús, friss erdei levegő. Aki megengedheti magának, távolabbi helyekre megy kirándulni, akinek szűkösebb a lehetősége a város körüli erdőkbe ruccan ki. Szalonnát, flekkent, kolbászt süt, sört vedel, élvezi a megújulást, a szabadságot.

Csakhogy ennek az önfeledt piknikezésnek lehet kellemetlen vége is. Ugyanis a fákon, bokrokon veszélyes parazita leselkedhet az emberre. Ez az élősködő a kullancs, amely táplálékforrásnak tekint bennünket. Ránk telepszik, sokszor észrevétlenül vérünket szívja, s akár veszélyes betegséggel is megfertőzhet.

De mit tegyen az ember? Maradjon a négy fal közé zárva? Mindenesetre nem árt az óvatosság. Ha mégsem sikerült volna elkerülni a kullanccsal való találkozást, az orvosok azt ajánlják, hogy semmi esetre ne próbáljuk  otthoni módszerekkel eltávolítani a parazitát, hanem forduljunk szakemberhez, igényeljünk sürgősségi ellátást!


Share Button
Ennyien olvasták: 167

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.