Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Veszélyes parazita!

Központ április 25, 2013 Társadalom

Veszélyes parazita!

kullancs

Hosszú várakozás után végre megújult a természet. Zöldül, virágzik a park, a liget, az erdő. A négy betonfal közé szorult városban lakó ember egyre inkább ki kívánkozik a szabadba. Vonzza a napfény, a festői környezet, az oxigéndús, friss erdei levegő. Aki megengedheti magának, távolabbi helyekre megy kirándulni, akinek szűkösebb a lehetősége a város körüli erdőkbe ruccan ki. Szalonnát, flekkent, kolbászt süt, sört vedel, élvezi a megújulást, a szabadságot.

Csakhogy ennek az önfeledt piknikezésnek lehet kellemetlen vége is. Ugyanis a fákon, bokrokon veszélyes parazita leselkedhet az emberre. Ez az élősködő a kullancs, amely táplálékforrásnak tekint bennünket. Ránk telepszik, sokszor észrevétlenül vérünket szívja, s akár veszélyes betegséggel is megfertőzhet.

De mit tegyen az ember? Maradjon a négy fal közé zárva? Mindenesetre nem árt az óvatosság. Ha mégsem sikerült volna elkerülni a kullanccsal való találkozást, az orvosok azt ajánlják, hogy semmi esetre ne próbáljuk  otthoni módszerekkel eltávolítani a parazitát, hanem forduljunk szakemberhez, igényeljünk sürgősségi ellátást!


Share Button
Ennyien olvasták: 545

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.