Központ
2020. január 25. szombat, Pál

Vidámpark is lesz a marosvásárhelyi VIBE fesztiválon

Központ július 3, 2017 Társadalom

Már csak négy nap van hátra, csütörtökön kezdődik az idei év legszínesebb fesztiválja, a VIBE. Marosvásárhely július 6-9. között a marosvásárhelyiek és az erdélyi fiatalok találkozóhelyévé változik. A szervezők napi 5000 fiatalra számítanak. A fesztiválon nem csak a fiatalok érezhetik jól magukat: a családdal érkezők  is számtalan érdekességet találhatnak az ingyenes VIBE Koli nyári egyetem programjában.

A szervezés utolsó száz méterében a fesztivál helyszínének berendezésével, a színpadok felépítésével foglalkoznak a VIBE Fesztivál szervezői. A csütörtökön vagy a hétvégén Maros-partra érkezőknek nemcsak hatalmas bulikban, hanem a VIBE Koli nyári egyetemnek köszönhetően tartalmas időtöltésben is bőven lesz részük. Ennek programjai bárki számára hozzáférhetőek, hiszen ingyen vehetnek részt az érdeklődők akár úgy is, hogy a fesztiválra nem váltottak jegyet. Ide nyugodtan lehet a gyerekeket is hozni, hiszen gyereksarok is lesz, ahol a BBTE marosvásárhelyi kirendelt tagozatának pedagógia szakos diákjai vigyáznak majd a kicsikre. A Fesztivál területén vidámpark és gazdag ételkínálattal rendelkező food-court is lesz. A szülők szétnézhetnek a Maros-parton felsorakoztatott programok között is, beülhetnek egy előadásra, vagy megtekinthetik Gönczy Tamás A gettó arcai témában összegyűjtött fotóit, a néprajzos hallgatók Tényképek című kiállítását, vagy a műszakis hallgatók laskahídjainak teherbírását tesztelhetik. A könyvturira érdemes könyvekkel érkezni, hogy csereberélhessünk, aki pedig együtt szeretne játszani a gyerekeivel, a REFO500 sátorban társasjátékozhat, de akár ugyanitt interaktívan tanulhat is a reformáció eseményeiről. A szombati napon 11–18 óra között egészségsátor is várja az érdeklődőket, ahol ingyen méréseket végeznek majd.

A VIBE Koli egyszerre inspirációforrás és együttgondolkodás, mert a programba változatos tematikákat és a legkülönbözőbb területeken dolgozó szakembereket gyűjtöttek össze a szervezők: lesz szó robotmadarakról, fotózásról, hazai fejlesztőkről, elsősegélynyújtásról vagy például szépségről és divatról, de lesznek különböző témájú közéleti beszélgetések is, többek között Csép Éva Andrea parlamenti képviselő, Winkler Gyula EP-képviselő vagy Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára is jelen lesz. Bemutatásra kerül a marosvásárhelyi műemlékek topográfiája is: épületek története, tervrajzai, fényképei válnak megtekinthetővé, illetve egy térkép, mely ezek korát jelöli.

A VIBE fesztiváligazgatója szeretné, ha a VIBE-ot teljes mértékben magukénak éreznék a marosvásárhelyiek, hiszen nélkülük nem is születhetett volna meg a fesztivál. „A Marosvásárhelyre látogató fesztiválozók révén pezsgés és élet költözik a városba. Ennek van gazdasági oldala is, hiszen számos helyi vállalkozó, szolgáltató jut többletbevételhez a Marosvásárhelyre látogató több ezer fiatal révén. Több tucat helyi vállakozás csatlakozott a VIBE támogatóihoz: a belvárosi üzletek kirakataiban megjelenhettek a fesztivál plakátjai és a bejárati ajtókon a We VIBE Tîrgu Mureș/Marosvásárhely! matricák. A Maros-part Erdély legbulisabb találkozóhelyévé fog válni négy napra, ahol életre szóló barátságok és szakmai kapcsolatok alakulnak ki és erősödnek meg” – vetítette előre Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató, mire számítanak csütörtök és vasárnap között.

A VIBE Fesztivál változatos zenei kínálattal készült az idei, első kiadásra, az előadók listája hihetetlenül színes, ahogy az erdélyi fiatalok ízlésvilága is. Ott lesz a nemzetközi zeneipar egyik legismertebb alakja, Borgore és a tekintélyes elektronikus zenei pályát maga mögött tudó Pendulum dj set. Bulizhatunk majd a bulibáróval, Kis Grófóval is, aki legendás koncertjeiről is híres. Lesz Akkezdet Phiai vagy Bëlga annak, aki az undergroundot kedveli, és Margaret Island, Wellhello, Intim Torna Illegál, 30Y is a magyar mainstream popzene és alternatív rock közönségének. Az erdélyi fellépők külön színpadon, a Kompgyárban váltják egymást négy napon át, rájuk külön érdemes lesz figyelni, hiszen izgalmas hazai alkotókkal találkozhatunk. Összesen több mint 50 fellépő szórakoztatja majd a VIBE Fesztivál közösségét.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 1580

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.