Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Vita a stadion korszerűsítése körül

Központ május 2, 2013 Társadalom

stadionVita a stadion
korszerűsítése körül

A múlt heti tanácsülésen városatyáink 34 határozattervezet felett tanácskoztak. A napirendi pontok nagy részét sikerült kipipálni, aránylag egyhangúlag. A vitát kiváltó határozattervezetek a közszállítási vállalat költségvetésére, egy telekcserére, a tilosban parkoló autók elszállítására, a stadion körüli felújításokra, a Népi Egyetem menedzsmentjére, két új tömbház építésére, valamint a digitális városprojektre vonatkoztak. E heti lapszámunkban a Stadion és a Városliget körüli munkálatok tervéről számolunk be.

A Városliget, a stadion és a Sportcsarnok 2011-ben került Marosvásárhely tulajdonába. A lerobbant stadion építményét és a zöldövezetét a Városháza szeretné felújíttatni és korszerűsíteni. A Polgármesteri Hivatal a közelmúltban el is indította a Sportcsarnok melletti park és a stadion tisztaságmegőrző- és karbantartási munkálatait. Elkezdődött a fák ápolása, kivágása, új csemeték és virágok ültetése, a közvilágítás javítása. A hivatal tervei szerint a Ligetben a jövőben koncerteket szerveznének, valamint ezen a helyen rendeznék meg a városnapokat is.

A tanácsülésen a kormánypárti tanácsosok azt kifogásolták, hogy szerintük a Polgármesteri Hivatal a stadion tatarozását törvénytelenül végzi. Ezt azzal indokolták, hogy nem volt versenytárgyalás a munkálatokat végrehajtó cég kiválasztására. Az USL-s városatyák által felhozott kérdésekre a hivatal főépítésze válaszolt, aki hangsúlyozta, hogy ott egyelőre csak „tisztaságmegőrző- és karbantartási” munkálatok folynak, amelyek nem képezik a versenytárgyalás meghirdetésének tárgyát.

A stadion alkalmas lesz első ligás mérkőzésekre is

A stadion és környékének a helyreállítási tervét nemsokára részletekbe menően fogják a városi tanácsosokkal ismertetni, amely – a tervek szerint – a korszerűsítés után alkalmas lesz első ligás mérkőzések megtartására is. Valamint a tervben az is fog szerepelni, hogy a stadionhoz egy korszerű sportgyógyászati és egészségügyi komplexum  tartozzon.

Share Button
Ennyien olvasták: 373

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.