Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Vonzó Románia a magyar befektetők számára

Központ december 22, 2014 Társadalom

Gazdasági stabilitással és bővüléssel számol a magyar cégvezetők kétharmada.A legfőbb befektetési célpontjuk Románia, Oroszország, Ausztria – derül ki az EY legfrissebb Tőkebizalmi Barométeréből, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-nek.

A megkérdezett cégvezetők 70 százaléka szerint jövőre is stabil vagy növekvő lesz a magyar gazdaság teljesítménye. A válaszadók 76 százaléka bizalommal tekint a magyar akvizíciós piac kilátásaira, globális szinten pedig a megkérdezettek mindegyike javulást illetve stabilizálódást vár 2015-ben.

A felmérésben résztvevő cégek körében egyre jobban előtérbe kerülnek a külföldi befektetések. Korábban nem kezelték kiemelten a nemzetközi akvizíciókat, jelenleg minden ötödik vezető tekinti ezt cége potenciális növekedési forrásának. A legfőbb befektetési célpontként Romániát, Oroszországot, Ausztriát, Szlovákiát és az Egyesült Államokat nevezték meg a cégvezetők.

A megkérdezett vállaltok a nemzetközi terjeszkedés mellett, főként a alaptevékenységük fejlesztésére és az új értékesítési csatornák felkutatására koncentrálnak. A vállalatok kétharmada tervezi versenytárs, vagy hasonló tevékenységi körű cégek megvásárlását – derül ki az EY kutatásából

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 661

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.