Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Yuppi Swimmdrome – Fiatalok úsznak beteg gyerekekért

Pál Piroska május 20, 2015 Társadalom

Idén ötödik alkalommal szervezi meg  a Marosszéki Közösségi Alapítvány Marosvásárhelyen a Swimathon nevű jótékonysági, adománygyűjtő sporteseményt, amelyen különböző csapatok karitatív célokért úsznak, támogatást gyűjtve azok megvalósításához. A május 24-én, a víkendtelepi olimpiai medencében zajló esemény egyik csapata a Yuppi Swimmdrome, amely diabéteszes kisgyerekeknek és kamaszoknak, illetve onkológiai beteg kamaszoknak megszervezett nyári tábor költségvetésének kiegészítéséért úszik. A tábor célja a gyerekek önbizalmának növelése, önmagukba vetett hitük megerősítése, saját maguk elfogadásának elősegítése, ezáltal elsősorban lelki gyógyulásuk támogatása, mindezt változatos, játékokkal, sporttevékenységekkel, kézműves és művészeti tevékenységgel teletűzdelt programmal.

11267126_886467344732242_631974363_n

137 gyereket táboroztatnak idén

Nagy Sarolta a Swimmdrome csapat koordinátora lapunknak elmondta, hogy a Yuppi táborban mindenki önkéntesen tevékenykedik – táborszervező, tábori orvos, programtartó is – emiatt adományokból, különböző pályázatokból tartja fenn magát. „Úgy gondoltuk, hogy jó ötlet lenne, ha a Swimathonon a tábor gyerekeiért úszna egy csapat, hiszen a résztvevő gyerekek speciális igényeinek megfelelően kell összeállítani a költségeket.  Mivel a tábor ingyenes, a programokhoz – íjászat, mászás, kajakozás, színjátszás, zene, kézműves, fotózás, lovaglás – is külön felszerelések szükségesek, ezek pedig pénzbe kerülnek” – tudtuk meg Nagy Saroltától.

Az idén már három tábort szerveznek a yuppisok: kamasz diabéteszeseknek, kölyök diabéteszeseknek, kamasz onkológiai betegeknek. Idén összesen 137 gyereket várnak táborozni. Egy személy – résztvevő és szervező – teljes ellátása 850 lejbe kerül, emiatt szükség van minden segítségre. Saroltától megtudtuk, hogy eddig több mint 1000 lej gyűlt össze, de a verseny kezdetéig még bárki támogathatja a csapatot, mely összeget a Yuppi Tábor részére juttatnak a szervezők.  Az esemény ideje alatt a helyszínen, de a http://www.swimathon.ms/ oldalon is lehet adományozni.

Lapunk munkatársa is a nemes célért úszik

A Yuppi Swimmdrome csapat tagjai: Szegedi Attila, Tőkés Botond, Voloncs Béla, Györfy Zoltán, Ungvári István Csongor, Fogarasi István.

Szegedi Attila versenyző és lapunk munkatársa elmondta, hogy egy közös barátján keresztül került kapcsolatba a Swimathon szervezőivel és a Yuppi tábor működtetőivel. „Miután felvilágosítottak, hogy miről is szól a tábor és a Swimmdrome csapat, egyértelművé vált számomra, hogy ez kiváló alkalom sportolásra, a mozgáskultúra népszerűsítésére és persze, ami a legfontosabb: a rászoruló gyerekek támogatására. Remek érzés egy nemes célért sportolni olyan nagyszerű emberek társaságában, mint a Swimmdrome csapat tagjai és a Yuppi tábor szervezői” – vallja a sportszerető Attila.

Ungvári Csongor, a csapat másik tagja pár éve már részt vett úszóként a Swimathonon, és idén Nagy Sarolta kérésére rögtön igent mondott. „A Swimmdrome csapata gyorsan összeállt, és külön érdekesség, hogy az első közös találkozáskor derült ki, hogy a csapattagok mind ismertük egymást, Sarolta hozott össze minket.  És hogy miért épp ezért a célért úszok? Sok nemes cél létezik, de szerintem, ha a cél gyerekek érdekeit szolgálja, sőt olyan gyerekekét, akik krónikus betegségben szenvednek, ennél nemesebbre nem igazán tudok gondolni. A Yuppi olyan táborokat szervez a gyerekeknek, ahol megfeledkezhetnek gondjaikról, amelyekkel általában szembesülniük kell a hétköznapokban. Azért úszom, hogy ezzel támogassam a szervezők munkáját!” – magyarázta Csongor.

Támogatnád te is Attila, Csongi, Boti, Béla, Zoltán és István úszását, ezzel pedig a Yuppi tábort? Ezen a linken megteheted.

A Yuppi táborról korábban készült interjúnkat itt olvashatják.

Share Button
Ennyien olvasták: 599

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.