Központ
2020. május 25. hétfő, Orbán

A friss RMDSZ-es szenátorok és képviselők anyagi helyzete

Molnár Tibor január 27, 2017 Humor

Nagyon vagyon

Köztudott, hogy a tavaly decemberi parlamenti választások után lecserélődött a teljes Maros megyei RMDSZ-es szenátor- és képviselőgárda: érdekeinket ezután Vass Levente, Csép Éva Andrea és Biró Zsolt képviseli az alsóházban, Novák Csaba Zoltán és Császár Károly Zsolt pedig a szenátusban. Nos, a Központ román nyelvű „testvérlapja”, a Punctul nemrégiben kissé a körmükre, azaz a zsebükbe nézett; az alábbi összeállításban szereplő adatok az említett újságból, illetve az érintettek vagyonnyilatkozataiból származnak. Többé-kevésbé…

Novák Csaba Zoltán

A 2016-os vagyonnyilatkozata szerint földterülete nincs, de a feleségével közösen birtokolnak egy 26(!) négyzetméteres tömbházlakást, ám remélhetőleg nem abban laknak, mivel két gyerekük van, plusz egy kutyájuk, egy macskájuk, három aranyhörcsögük, öt tengerimalacuk és négy óceánibárányuk. Van két verdája is: egy 2007-es Chevrolet-je és egy 2010-es Fordja, továbbá egy 1897-es gyártmányú velocipédje, amit Soós Zoltán talált a várudvari ásatások során még 2005-ben, és neki ajándékozta. A Novák család tulajdonát képezi továbbá három két- és egy háromkerekű bicikli, négy pár korcsolya, valamint egy régi aprozáros ládából fabrikált vintidzs gördeszka. Túl sok pénze nincs (tízezer lej és kétszázezer forint), de most majd lesz.

Császár Károly Zsolt

Nos, ez a „mai-napig-se-értjük-hogy-lett-ez-szenátor” csávó olyan csóró, hogy valószínűleg flakonos Bucegi sört iszik, azt is csak szilveszterkor, és a templom egerétől szokott pénzt kérni cigire. Legalábbis a vagyonnyilatkozata szerint, amelyben az áll, hogy egy vasa sincs, van viszont 25 000 lej adóssága, amit ez év novemberéig kell kicsengessen a banknak, szóval úgy kellett neki a szenátori fizu, mint fuldoklónak egy korty levegő. Van két kocsija, egy Skodája meg egy Opelje, de olyan régiek, hogy lehet idén már vissza se lehet íratni őket forgalomba. Ugyanakkor meglehet, hogy mégse a templom egere a főhitelezője, hanem a felesége, aki a 231 fős Székelybere polgihivatalának alkalmazottjaként évi 41 000, azaz havi kábé 3500 lejt akaszt le. Ja, és kap még évente 9000 lej jutalékot az Eldi pékségtől, ami azt jelenti, hogy vagy lízingel nekik néhány kemencét, vagy még anno beszerzett néhány kifli-részvényt.

Vass Levente

Na, ő aztán nem szégyenlős, vagyonnyilatkozatice! Először is bevallott mintegy harmincezer négyzetméter telket, különféle városokban betelekelve. Aztán van összesen 8 (nyóc) háza, azaz csak 6 (hat), mivel a nyolc ingatlanból kettő kereskedelmi egységként van feltüntetve, de a hat is szép, az átlagembernek hat pár cipője sincs, nemhogy háza. Valójában hét háza volt, de az egyiket eladta nemrég, a sepsiszentgyörgyit, potom 53 000 euróért, plusz TVA. Különféle bankokban jegel még 160 000 lejt, 60 000 eurót és félmillió forintot, szóval tőle érdemes kölcsönkérni, mert ha akar adni, akad miből. Van két elég kövér bankhitele is, egy 100 000 lejes meg egy 300 000 eurós, de olyan hosszú futamidővel – előbbit 2032-ig, utóbbit 2043-ig kell visszafizetnie –, hogy olyan, mint ha nem is lennének.

Csép Éva Andrea

„Nincs a bankban betétem, mégse látok setéten…”, izé: a bankban nincs lóvéja (igaz, hitele sincs), mindössze egy háromszáz négyzetméteres legelőt vallott be, de az olyan kicsikis, hogy max három és fél jóllakott marha fér el rajta lökdösődés nélkül, és még egy becsületesebb tehénlepény is lelóg róla, ráadásul csak társtulajdonosa. A 2001-ben gyártott Volkswagenét alig merjük megemlíteni, mert még rászáll a környezetvédelmi hatóság. Ugyanakkor, évente 66 000 lejt inkasszál a Janovics Jenő pénzmosodától, pardon, alapítványtól, úgyhogy ne féltsük Andit: nem stoppal fog ingázni Bukarestbe.

Biró Zsolt

Képviselő úr csupáncsak egy 2400 négyzetméteres beltelket tulajdonol szülőfalujában, Sárpatakon, meg egy 90 négyzetméteres építményt, amely mellé egy tizenhat éves tragaccsal parkol be esténként, legalábbis a vagyonos nyilatkozata szerint. Van továbbá egy 11 000 eurós bécsérés kölcsöne, viszont saját jövedelme nincs, a felesége havi 2000 lejes keresetéből meg a gyerekpénzekből élnek. Azaz éltek mostanáig…

Végezetül megismételjük, amit már a cikk elején is precsizáltunk: a felsorolt dolgok, azaz ingatlanok, ingók, pénzösszegek meg egyéb földi javak, amelyeket a képünket viselő eremdéeszesek birtokolnak, nem kitalációk (néhány kivételtől eltekintve, mint például a háziállatok meg bicajok, mert azok nyilván igen). Az alábbi linken bárki lecsekkolhatja:

http://www.punctul.ro/cine-sunt-si-ce-avere-au-noii-parlamentari-mureseni/

Share Button
Ennyien olvasták: 1379

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.