Humor

A Kakas éve

A kínai horoszkóp szerint 2017 a Kakas éve. Pontosabban: a Tűz Kakas éve 2017. január 28-án veszi kezdetét, és 2018. február 15-én ér véget. A kínai horoszkóp tizedik eleme, a Kakas csupa szerencsés színekben villog, mint az arany, sárga és a barna. A szerencseszámai az 5-ös, 7-es és a 81-es, szerencsevirága a kardvirág. Vajon miért nem a kakasmandikó?

A Kakas arra ösztönöz bennünket, hogy „a pontosságra, következetességre, figyelmességre összpontosítsunk” (utóbbit vajon hogy kell?), hogy „hangoljuk össze a nagyobb terveinket, és arra is, hogy többé ne halasszuk holnapra azt, amit ma megtehetünk”. A kínai kultúrában a Kakasnak ördögűző, rossz lelkeket elhessegető szimbolikus jelentése van, egyfajta tarajos exorcista.

2017-ben a fém találkozni fog a tűzzel a Kakas jegyében – a tűz megolvasztja a fémet, és izzó, fojtó, feszült hangulatot teremt úgy társadalmi és politikai, mint személyes téren. Na szép! Idén nem ajánlott pirosat viselni, ez ugyanis tudat alatt fokozza a feszültséget, és könnyen kibillent az egyensúlyunkból úgy pszichikailag, mint spirituálisan, s aztán csak szaladgálunk fel és alá, mint a mérgezett egér, izé, kakas. Kukurigúúú!

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.