Központ
2020. május 29. péntek, Magdolna

Április

Molnár Tibor április 7, 2017 Humor

Április, óh, Április,

Minden csínyre friss!

Faun-bokájú, vad suhanc,

Újra itt suhansz!…

(Tóth Árpád: Április)

Április az év negyedik, 30 napos hónapja a Gergely-naptárban. Mars csajáról, Venusról nevezték el, akit Aperirének becéztek a rokonai, barátai és fészbukos ismerősei. A név a latin „aperire” szóból származik, melynek jelentése „megnyitni” – ez valószínűleg utalás az ekkor kinyíló természetre és az ez idő tájt megnyíló strandokra. A 18. századi nyelvújítók szerint az április: nyilonos, mivel ekkor nyilonnak a virágok. A népi kalendárium Szent György havának nevezi, régi magyar neve pedig Szelek hava. A szökőéveket kivéve április minden évben a hét ugyanazon napjával kezdődik, mint az adott év júliusa, de ez a lőtéri kutyát se érdekli, pláné, hogy júliusban az áprilist már rég letéptük a falinaptárról.

 

Jeles áprilisi napok

☻ Április 8. – a roma kultúra világnapja és az emberszeretet világnapja (a roma embereké is)

☻ Április 11. – a magyar költészet napja és a Parkinson-kór világnapja (Petőfi ezen a napon írta meg a Reszket a bokor, mert… című reszketeg szerelmes versét)

☻ Április 22. – a Föld napja, amikor a jobb érzésű emberek leisszák magukat a sárga földig a Föld tiszteletére

☻ Április 24. – a kísérleti állatok védelmének világnapja; a laboratóriumi fehéregerek e nap dupla adag kaját és feleakkora sugárdózist kapnak, valamint egyórás kimenőt

☻ Április 29. – a tánc világnapja és az én születésnapom

☻ Április 30. – a méhek napja, de csak Magyarországon, ezért ilyenkor a környező országok méhei át szoktak zizzenni az Alföldre bulizni

Asztrális hatások 2017 áprilisában 

A csillagok állása alapján szélsőséges, szeszélyes hónap lesz az idei április, hiszen egyszerre lesz jelen az életünkben az unatkozás, az agresszivitás, a nyugalom, a harmónia, de mégis azt lehet mondani, hogy összességében kellemes hetek elé nézünk. Bár az elég talányos, hogy tud valaki agresszíven unatkozni.

A felébredő tűzenergiákat nem nagyon tudjuk majd kordában tartani. A Tűz elemű csillagjegyek közül a Kos és a Nyilas energiái fognak érződni leginkább, utóbbiak szélcsendes időben még szabad szemmel is láthatóak lesznek.

A Nyilas jegyében ebben a hónapban egyedül csak a Szaturnusz fog tartózkodni, amely április 6-án retrográd mozgásba kezd, ezzel felszínre hozva a generációk közötti feszültséget. Ezért a szaturnuszlakók jobban teszik, ha elküldik néhány hétre az anyósukat a Vénuszra nyaralni, ahol már ilyenkor is kellemes meleg van (460 °C, árnyékban).

A Bika jegyében lévő Merkúr és Mars „új szemléletet hoznak a külföldiek, az állam, illetve a nemzeti öntudat megítélésében”. Csak nem válik migránsbaráttá Magyarország?

Share Button
Ennyien olvasták: 848

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.