Központ
2017. november 19. vasárnap, Erzsébet
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Havazás
Kedd
Havazás

Április

Molnár Tibor április 7, 2017 Humor

Április, óh, Április,

Minden csínyre friss!

Faun-bokájú, vad suhanc,

Újra itt suhansz!…

(Tóth Árpád: Április)

Április az év negyedik, 30 napos hónapja a Gergely-naptárban. Mars csajáról, Venusról nevezték el, akit Aperirének becéztek a rokonai, barátai és fészbukos ismerősei. A név a latin „aperire” szóból származik, melynek jelentése „megnyitni” – ez valószínűleg utalás az ekkor kinyíló természetre és az ez idő tájt megnyíló strandokra. A 18. századi nyelvújítók szerint az április: nyilonos, mivel ekkor nyilonnak a virágok. A népi kalendárium Szent György havának nevezi, régi magyar neve pedig Szelek hava. A szökőéveket kivéve április minden évben a hét ugyanazon napjával kezdődik, mint az adott év júliusa, de ez a lőtéri kutyát se érdekli, pláné, hogy júliusban az áprilist már rég letéptük a falinaptárról.

 

Jeles áprilisi napok

☻ Április 8. – a roma kultúra világnapja és az emberszeretet világnapja (a roma embereké is)

☻ Április 11. – a magyar költészet napja és a Parkinson-kór világnapja (Petőfi ezen a napon írta meg a Reszket a bokor, mert… című reszketeg szerelmes versét)

☻ Április 22. – a Föld napja, amikor a jobb érzésű emberek leisszák magukat a sárga földig a Föld tiszteletére

☻ Április 24. – a kísérleti állatok védelmének világnapja; a laboratóriumi fehéregerek e nap dupla adag kaját és feleakkora sugárdózist kapnak, valamint egyórás kimenőt

☻ Április 29. – a tánc világnapja és az én születésnapom

☻ Április 30. – a méhek napja, de csak Magyarországon, ezért ilyenkor a környező országok méhei át szoktak zizzenni az Alföldre bulizni

Asztrális hatások 2017 áprilisában 

A csillagok állása alapján szélsőséges, szeszélyes hónap lesz az idei április, hiszen egyszerre lesz jelen az életünkben az unatkozás, az agresszivitás, a nyugalom, a harmónia, de mégis azt lehet mondani, hogy összességében kellemes hetek elé nézünk. Bár az elég talányos, hogy tud valaki agresszíven unatkozni.

A felébredő tűzenergiákat nem nagyon tudjuk majd kordában tartani. A Tűz elemű csillagjegyek közül a Kos és a Nyilas energiái fognak érződni leginkább, utóbbiak szélcsendes időben még szabad szemmel is láthatóak lesznek.

A Nyilas jegyében ebben a hónapban egyedül csak a Szaturnusz fog tartózkodni, amely április 6-án retrográd mozgásba kezd, ezzel felszínre hozva a generációk közötti feszültséget. Ezért a szaturnuszlakók jobban teszik, ha elküldik néhány hétre az anyósukat a Vénuszra nyaralni, ahol már ilyenkor is kellemes meleg van (460 °C, árnyékban).

A Bika jegyében lévő Merkúr és Mars „új szemléletet hoznak a külföldiek, az állam, illetve a nemzeti öntudat megítélésében”. Csak nem válik migránsbaráttá Magyarország?

Share Button
Ennyien olvasták: 274

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.