Központ
2020. április 09. csütörtök, Erhard

Brit tudósok megállapították…

Molnár Tibor április 18, 2016 Humor

Bizonyára sokan észrevették, hogy kvázi egy éve, vagyis a migránsválság kirobbanása óta gyakorlatilag eltűntek az internetről a „Brit tudósok megállapították…” kezdetű cikkek, holott azt megelőzően naponta több elképesztő (vagy inkább elképesztően felesleges) tudományos felfedezést is az arcunkba toltak. A saját és olvasóink hiányérzetét enyhítendő, felkerestük a brit tudósokat, akik az elmúlt esztendőben az alábbi, tudományos vagy kevésbé tudományos érdekes érdekességeket állapították meg, amíg mink a migránsokkal voltunk elfoglalva (de, mint látni fogják, ők sem negligálták teljesen a problémát):

☻ A spenótnak olyan magas a vastartalma, hogy nem ajánlott mikróban melegíteni, mert hazavághatja a készüléket.

☻ Minél kevésbé intelligens (magyarán: minél hülyébb) valaki, annál jobban élvezi a szexet. Ez azért van, mert az intellektuális téren hátrányos helyzetű egyének kevésbé gátlásosak eszes embertársaiknál, így jobban el tudják engedni magukat üzekedés közben (is), nem filóznak olyasmiken, hogy vajon a partner nem találja-e túl rövidnek a szerszámomat/túl hosszúnak a melleimet? Kissé ironikus, hogy azok, akik a legjobban élveznék, vagyis a 70-es IQ-szint alattiak, azt se tudják, mi az a szex.

☻ A pénz nem boldogít – tartja a régi botor mondás. Nos, kiderült, hogy ez nem igaz, legalábbis nem minden esetben: ha olyan videókat nézegetünk a Youtube-on, amelyekben arab sejkfiókák vagy angliai román alvilági kokálárok szó szerint dollárban vagy fontban fürdenek, attól valóban nem lesz jobb a kedvünk; a pénz csak és kizárólag akkor boldogít, ha saját pénz.

☻ A másnaposság ellenszerét kutatva rájöttek, hogy a sült baconos (székelyesen: kájzeres) szendvics gyorsítja az anyagcserét, a sült szalonna illata pedig bonyolult vegyi folyamatokat indít el a szervezetben. Ebben lehet valami – aki már mosott kiránduláson kora reggel és tök másnaposan előző este használt grillrácsot, az tudja, hogy valóban segíti a gyógyulást: az ember rendszerint összehányja magát a szagtól, és utána lassan meg lehet inni az első sört.

☻ Önrobbantó terroristának lenni roppant egészségtelen; közvetlenül önmagunk (és a körülöttünk lévők) felrobbantása előtt a pulzus felgyorsul a normálérték akár háromszorosára is, vérnyomásunk az égbe szökik, légszomjunk lesz, és még a víz is kiver, mint márciusban a hóembert, mivel az ember mégiscsak egyszer hal meg. Ráadásul még az a tudat is plusz stressz-faktor, hogy hamarosan ki kell elégítsünk 72 szüzet a túlvilágon, ami még egy falu bikájának sem egyszerű feladat.

☻ Az, hogy mekkora valakinek a férfiassága, nem a kézmérettől függ, ahogy eddig hittük, hanem a gyűrűsujj hosszától: minél hosszabb egy férfi gyűrűsujja (nem abszolút értékben, hanem a többi ujjához képest), annál jobban el van eresztve. De figyelem: meghagyni rajta a körmöt hosszúra nem ér!

☻ A migránsok nyugat-európai integrálása azért nem megy könnyen, mert a Riemann-integrálhatóság Lebesgue-féle kritériuma szerint a migráns akkor és csak akkor integrálható, ha korlátos (vagyis épp egy lépcsőházban, erkélyen vagy hídon tartózkodik), és ruházatán a szakadási pontok halmaza nullmértékű, azaz minden késeléses szóváltás után átöltözik.

☻ A Toalett Világnapja alkalmából brit tudós-pajtásék tavaly egy nagyszabású közvélemény-kutatást készítettek, amelyben az emberek vécézési szokásaira voltak kíváncsiak. Az eredmények szerint a népesség egyötöde SMS-ezik kotolás közben, sokan telefonálnak, vagy az evésre gondolnak. Még jó, hogy nem fordítva!

Share Button
Ennyien olvasták: 980

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.