Központ
2017. december 17. vasárnap, Lázár, Olimpia
Havazás
Vasárnap
Havazás
Borús
Holnap
Borús
Helyenként felhős
Kedd
Helyenként felhős

Brit tudósok megállapították…

Molnár Tibor április 18, 2016 Humor

Bizonyára sokan észrevették, hogy kvázi egy éve, vagyis a migránsválság kirobbanása óta gyakorlatilag eltűntek az internetről a „Brit tudósok megállapították…” kezdetű cikkek, holott azt megelőzően naponta több elképesztő (vagy inkább elképesztően felesleges) tudományos felfedezést is az arcunkba toltak. A saját és olvasóink hiányérzetét enyhítendő, felkerestük a brit tudósokat, akik az elmúlt esztendőben az alábbi, tudományos vagy kevésbé tudományos érdekes érdekességeket állapították meg, amíg mink a migránsokkal voltunk elfoglalva (de, mint látni fogják, ők sem negligálták teljesen a problémát):

☻ A spenótnak olyan magas a vastartalma, hogy nem ajánlott mikróban melegíteni, mert hazavághatja a készüléket.

☻ Minél kevésbé intelligens (magyarán: minél hülyébb) valaki, annál jobban élvezi a szexet. Ez azért van, mert az intellektuális téren hátrányos helyzetű egyének kevésbé gátlásosak eszes embertársaiknál, így jobban el tudják engedni magukat üzekedés közben (is), nem filóznak olyasmiken, hogy vajon a partner nem találja-e túl rövidnek a szerszámomat/túl hosszúnak a melleimet? Kissé ironikus, hogy azok, akik a legjobban élveznék, vagyis a 70-es IQ-szint alattiak, azt se tudják, mi az a szex.

☻ A pénz nem boldogít – tartja a régi botor mondás. Nos, kiderült, hogy ez nem igaz, legalábbis nem minden esetben: ha olyan videókat nézegetünk a Youtube-on, amelyekben arab sejkfiókák vagy angliai román alvilági kokálárok szó szerint dollárban vagy fontban fürdenek, attól valóban nem lesz jobb a kedvünk; a pénz csak és kizárólag akkor boldogít, ha saját pénz.

☻ A másnaposság ellenszerét kutatva rájöttek, hogy a sült baconos (székelyesen: kájzeres) szendvics gyorsítja az anyagcserét, a sült szalonna illata pedig bonyolult vegyi folyamatokat indít el a szervezetben. Ebben lehet valami – aki már mosott kiránduláson kora reggel és tök másnaposan előző este használt grillrácsot, az tudja, hogy valóban segíti a gyógyulást: az ember rendszerint összehányja magát a szagtól, és utána lassan meg lehet inni az első sört.

☻ Önrobbantó terroristának lenni roppant egészségtelen; közvetlenül önmagunk (és a körülöttünk lévők) felrobbantása előtt a pulzus felgyorsul a normálérték akár háromszorosára is, vérnyomásunk az égbe szökik, légszomjunk lesz, és még a víz is kiver, mint márciusban a hóembert, mivel az ember mégiscsak egyszer hal meg. Ráadásul még az a tudat is plusz stressz-faktor, hogy hamarosan ki kell elégítsünk 72 szüzet a túlvilágon, ami még egy falu bikájának sem egyszerű feladat.

☻ Az, hogy mekkora valakinek a férfiassága, nem a kézmérettől függ, ahogy eddig hittük, hanem a gyűrűsujj hosszától: minél hosszabb egy férfi gyűrűsujja (nem abszolút értékben, hanem a többi ujjához képest), annál jobban el van eresztve. De figyelem: meghagyni rajta a körmöt hosszúra nem ér!

☻ A migránsok nyugat-európai integrálása azért nem megy könnyen, mert a Riemann-integrálhatóság Lebesgue-féle kritériuma szerint a migráns akkor és csak akkor integrálható, ha korlátos (vagyis épp egy lépcsőházban, erkélyen vagy hídon tartózkodik), és ruházatán a szakadási pontok halmaza nullmértékű, azaz minden késeléses szóváltás után átöltözik.

☻ A Toalett Világnapja alkalmából brit tudós-pajtásék tavaly egy nagyszabású közvélemény-kutatást készítettek, amelyben az emberek vécézési szokásaira voltak kíváncsiak. Az eredmények szerint a népesség egyötöde SMS-ezik kotolás közben, sokan telefonálnak, vagy az evésre gondolnak. Még jó, hogy nem fordítva!

Share Button
Ennyien olvasták: 544

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.