Központ
2020. május 30. szombat, Janka, Zsanett

Dragnea – Orbán telefonbeszélgetés

Molnár Tibor szeptember 29, 2017 Humor

Liviu Dragnea PSD-vezér saját Facebook-oldalán tudatta a minap: telefonon beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel (a telefontrécs egyébként Kelemen Hunor RMDSZ-elnök közvetítésével jött létre, Dragnea barátja kezdeményezésére), melynek során arról biztosította Orbánt, hogy Románia megoldja a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum helyzetét, cserébe pedig, quid pro quo alapon, Magyarország ismét támogatni fogja Románia felvételét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetbe (OECD), ami a román külpolitika egyik fő célkitűzése.

Dragnea elmondta: elmagyarázta Orbán Viktornak, hogy a marosvásárhelyi „helyzet” egy bírósági ítélet nyomán állt elő, és szó sincs a katolikus egyház vagy a magyar kisebbség elleni támadásról (naná, hogy nincs!). Hozzátette: a román hatóságok kötelessége, hogy gyors, törvényes és tartós megoldást találjanak az iskola helyzetére.

A kölcsönös ígérgetés, legalábbis magyar részről, hivatalosan is megerősítést nyert, miután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton közölte az MTI-vel: Magyarország támogatja Románia felvételét az OECD-be, miután Liviu Dragnea, a román kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt elnöke ígéretet tett a marosvásárhelyi iskolahelyzet rendezésére.

A Központ időközben kinyomozta, hogy valójában pont fordítva volt: Orbán hívogatta telefonon Dragneát, több ízben is, míg végül sikerült beszélnie vele; íme az egyik ilyen próbálkozás hangfelvételének pontos átirata:

TITKÁRNŐ: – Alo!

ORBÁN: – Titkárnő, küldjed Liviukát, mondd meg, kérlek szépen, várom válaszát.

Ki vagy te, nénjá, aki tegnap is telefonált? Miért lett olyan szomorú a főnököm? Sírt is!

Hívjad, siess hát, biztosan elűzöm a bánatát.

Mondd, bácsi, te valami rosszat tettél Liviukámnak? Amikor keresed, mindig azt súgja: mondd, hogy nem vagyok itthon…

Kérd hát, hogy jöjjön…

Már megy el…

Mert kihűl a söröm…

Már elment…

Ha elment mégis, elbúcsúzom én is…

Szervusz, bácsi…

Szervusz, kicsim…

Share Button
Ennyien olvasták: 939

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.