Humor

ESZEMENT EXPRESS

E rovat hűséges olvasói megszokhatták már, hogy két-három havonta felültetjük őket a szüntelenül (a semmibe) robogó polkorrekt-, gender- és LMBTQ-vonatra, vagy ha nem is ültetjük fel – mivel vészfék nincs rajta, s még ott ragadnának az idők végezetéig –, lecsatoljuk róla az érdekesebb (értsd: minél betegebb) vagonokat, és összeállítunk belőlük egy rövidebb, ámdé annál agyvelő-gyilkosabb szerelvényt. Íme:

Férfi keresztanya a Hamupipőkében

Nem vicc! Billy Porter néger, pardon, fekete színész és LMBTQ-aktivista a minap megerősítette, hogy ő fogja játszani a tündérkeresztanya szerepét a hamarosan bemutatásra kerülő Hamupipőke című filmben. Míg egyesek szerint az új Hamupipőke-feldolgozás a genderlobbi újabb őrülete, addig a remake készítői szerint ez csupán „a klasszikus mese modern elképzelése”. Porter korábban egy drámasorozatban játszott egy homoszexuális karaktert, amivel Emmy-díjat nyert (naná!). Ennek velejárójaként rendszeresen megnyilatkozik a gonosz mostohákról, izé, a gonosz homofóbokról, akikkel a karrierje során találkozott – a New York-i Fesztivál közönségének a zeneipart például hatalmasnak, erőszakosnak és homofóbnak írta le, és az Emmy-díj átadásán is az amerikai homofóbia miatt panaszkodott.

„Jogom van itt lenni. Jogom van. Neked is jogod van, mindannyiunknak.” Meghívó birtokában egész biztos, azonban az általa képviselt „művészet” létjogosultságának már nem egészen biztos.

Az 50 éves színész egyébiránt ripacskodásáról és botránykeltéséről is ismert: az idei Oscar-díj-ünnepségen például kisminkelve és női ruhában pipiskedett végig a vörös szőnyegen. És hagyták. Akkor milyen homofóbiáról is beszélünk?

Nem oké az OK

Hülyének lenni szabad, de nem kötelező – tartja egy régi okos mondás, amit, úgy tűnik, egyesek nem ismernek: annak ellenére, hogy az „OK” kézjelet igen ártalmatlan célokra szokás használni, a Rágalmazásellenes Liga (Anti-Defamation League, röviden ADL) gyűlöletszimbólumként kezdte kezelni, mivel azt egyre gyakrabban használják a „fehér felsőbbrendűség” kifejezésére. Szerintük.

Hogy világos legyen, miről van szó: a kézjel ezzel egy lapra került az ADL listáján a horogkereszttel és a Ku-Klux-Klan keresztégetésével. Az ADL agyatlan feje, Jonathan Greenblatt szerint „a publikumot és a hatóságokat is tájékoztatni kell ezen szimbólumok jelentéséről, mert ezek figyelmeztető jelek lehetnek, hogy a közösségben gyűlölködők bújtak meg.” Az ADL ismertetésében azt írja, hogy a kézjelet az utóbbi időben jobboldaliak „trollkodásra” kezdték használni. Az egész történet egyébként az interneten terjedt el, a felhasználók pedig direkt azért kezdtek pózolni OK kézjelet mutatva, hátha a baloldali média összeesküvést kezd látni a kialakuló trend mögött. És bejött! Ami viccnek indult, azt a liberális sajtó komolyan vette, és most már el is kezdtek cenzúrázni. Hát nem gyönyörű?

Ambibaba

Creatable World néven új babát dobott piacra a világ egyik legnagyobb játékgyártója, a Mattel. A gyár szerint a baba gendersemleges lesz, lehet hosszú vagy rövid haja, szoknyája és nadrágja is.

Közleményük szerint a baba mindenkit képvisel, „aki a hagyományos férfi és nő besoroláson kívül áll, így a gyerekek mindenben a tetszésüknek megfelelő karakterekké formálhatják a játékokat, olyan személyekké, akikkel a leginkább tudnak azonosulni”. A cég kutatásai szerint (amúgy szeretnénk látni ama kutatást) a gyerekek nem várják el, hogy „a játékaik kinézetét a hagyományos gendernormák határozzák meg, és a világ is egyre elfogadóbbá válik, hát itt volt az ideje megalkotni egy nemi címkéktől mentes babát”.

Végre egy jó ötlet: nem kell megvenni a kislányunknak (kisfiúnknak) Barbiet is és Kent is, megússzuk féláron!

Tyúk-mítú

Ez se vicc: egy vegán csoport (minekutána a fehérjét a sárgájától nem tudják, mivelhogy tojást se esznek) elválasztotta a tyúkokat a kakasoktól, hogy (most kell megkapaszkodni, de nagyon) véget vessenek a  megerőszakolásuknak!

Egy gironai szélsőséges vegán aktivistacsoport, az Almas Veganas (vegán lelkek) egymás után pakolja ki a videóit a Youtube-ra olyan témakörökben, mint például az „állati rabszolgaság”. Legutóbbi videójukban a csapat vezetője, Fanny arról beszél, hogy a horgászbot egy „gyilkos fegyver”.

„Mit gondoltok, kik vagyunk? Hogy miénk a bolygó? Hogy az állatok értünk vannak? A horgászás nem sport, hanem gyilkosság!” (Röviden: háuderjú?).

Egy másik, nem kevésbé mókás felvételen azt magyarázzák, hogy a csirkéknek (újra meg kell kapaszkodni, még erősebben) nem kérték a beleegyezését a szaporodásba! Fanny és egy másik, még fánibb csoporttag a videóban arról beszél, hogy különválasztották a kakasokat és a tojókat a saját állatmenhelyükön, mert nem akarják, hogy a tyúkokat megerőszakolják. „A csirkék nem akarnak mindig szexelni, és próbálnak menekülni, néha pedig meg is sérülnek a kakasok karmolásaitól” – teszik még hozzá.

Hogy is mondta Ágnes asszony? „Ó, irgalom atyja, nehagyj el!”…

Quid pro quo

Bizonyára ismerős a régi vicc, amikor az öreg király elérkezettnek látja az időt arra, hogy szexuálisan felvilágosítsa legkisebb királyleányát, és a hímvesszőhöz érve körülírás helyett előkapja a sajátját, hogy „Na, ez az”, mire a kiscsaj meglepődve: „Ez??? Látnád a sárkányét!”.

Nos, tán a vén uralkodónál is jobban meglepődött, mondhatni teljesen kiakadt az a pacák a minap, aki kéretlenül küldött egy képet a cullangjáról egy húszéves csajnak, bizonyos Faye Kinley-nek, akinek a számát Facebookról szerezte meg. Adódik a jogos kérdés: miért az akad ki, aki ismeretleneknek küldözget képeket a bőrös buzogányáról?

Íme a jogos válasz: Faye transznő, csak ez az apróság elkerülte a pöcsfotókat küldözgető marha figyelmét. Tévedésére akkor jött rá, amikor a legénylány elküldte neki válaszul a… sajátját, ami állítása szerint jóval nagyobb is, mint a férfié.

Végezetül egy kérdés az olvasókhoz: ugye legyen gyakrabban ilyen rovat?

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.