Humor

Ez már döfi: maréknyi üveggyöngy helyett 400 euró minden külhoni magyar szavazónak

Hargita megyében az a hír járja, hogy Orbán Viktor pártja minden magyar állampolgársággal rendelkező személynek 400 eurónak megfelelő összeget kínál, amennyiben részt vesz a magyarországi választásokon – olvashatjuk kikerekedett szemekkel a ziarharghita.ro portálon („Singurul ziar bilingv din Harghita –dicsekednek a fejlécen). „Bár az információ eddig csupán kósza hír jellegű, nem találni semmi kivetnivalót abban, hogy egy olyan ország, mint Magyarország, támogassa azon választópolgárait, akik más országokban élnek, és részt akarnak venni az anyaországi választásokon” – folytatják. Majd bedobják az igazi bombát: „Számításba kell vennünk, hogy egy Hargita megyében lakó személynek több kilométert kell utaznia a lakhelyétől a legközelebbi szavazóhelyiségig, továbbá egy napot hiányoznia kell a munkahelyéről is, ha a választás időpontja munkanapra van kitűzve. Mindezek költséggel járnak, amely költségeket természetes, hogy valaki visszatérít az állampolgárnak, hogy az gyakorolhassa szavazati jogát”.

Ez nyilván orbitális marhaság, hiszen a külhoni magyar állampolgárok csak levélben szavazhatnak, de ha mégis küldik mindenkinek ama négyszáz eurót (kábé százhúszezer forint, illetve 1800 lej), akkor bizonyára rohadt drága a bélyeg. Továbbá, az „egy napot hiányoznia kell a munkahelyéről is, ha a választás időpontja munkanapra van kitűzve” blődség már szinte szóra sem érdemes, hiszen Európában mindenhol, így Magyarországon is mindig vasárnap vannak a választások.

Végezetül idézzük a cikkecske befejező részét is, mert úgy kerek: „Még semmilyen hivatalos információval nem rendelkezünk arra nézve, hogy ezt a 400 eurót minden Romániában élő magyar állampolgár megkapja-e, de reméljük, hogy valóság, és a Hargita megyei magyarok legalább a magyarországi választások napján érzik, hogy a magyar állam rájuk gondol és konkrétan támogatja őket. Négyszáz euróval a zsebben mintha meg is jönne az ember kedve a szavazóurnához járulni, akárhány kilométerre legyen is az”. Ámen!

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.