Központ
2020. május 26. kedd, Evelin, Fülöp

Flekkenfalvi majális

Molnár Tibor május 6, 2016 Humor

Az időjóskák fenyegetései dacára nem mosta el az eső a vasárnapi Maros-parti majálist, sőt, egész nap gyönyörű idő volt. A sergyógyszertár melletti színpadon néptáncegyüttesek és népdalénekesek néptáncoltak és népdaloltak a népnek, utánuk a népszerű afrikai zenekar, a Zanzibar koncertezett, majd azt követően a mozgékonyabbak együtt zumbázhattak Bogival (a zumba olyan tánc, amely fitness-program is egyben, mint például a lakodalmas hajnali részeg vonatozás).

13183068_10208955295180713_1122389073_n

Az előző évekhez hasonlóan a legnagyobb sikert most is a gulyásfőző verseny aratta: a finomságokból jelképes, egy lejes állójegyért bárki degeszre zabálhatta magát. Az első helyet természetesen az RMDSZ horgoló-tagozata nyerte, Soós Zoltán és csapata lett a második, a néppártos team pedig a harmadik. „Tökéletesen meg vagyok elégedve a második hellyel” – nyilatkozta Soós az eredményhirdetés után; reméljük, hogy nem június ötödikére gyakorolt. Estefelé aztán olyan laza hangulat kerekedett a jókedvű eszem-iszom után, hogy az Összefogás jelöltje előkampányba kezdett, bár kissé túltolta – nemcsak a kisgyerekeket simogatta meg, hanem az anyukáikat is.

Idén is a legtöbb szórakozási lehetőség a gyerekeknek jutott; több asztalnál kézműves foglalkozást szerveztek számukra: fafaraghattak, mézes pogácsát készíthettek mézből és pogácsából, fonhattak, nemezelhettek, nemazolhattak, ragaszthattak. (A szervezők üzenik a hároméves Pannika szüleinek: időközben sikerült leválasztani a padhoz ragadt csöppséget, mehetnek érte.) Népszerűek voltak továbbá a felfújható csúszdák, ugrálók, valamint a mászófal is. Utóbbinál akkora sor kígyózott, hogy sok apuka már attól a falra mászott. De lehetett állatsimogatni is, a báránykák és kinderkecskék mellett egy szomorú szamár is békésen tűrte a simizgetést. Egyes szülők szerint azonban jobb lett volna egy nőstény szamarat szerződtetni erre a célra, mert elég kínos volt magyarázgatni a pulyáknak, hogy mi az ott a hasa alján.

Végezetül egy szívmelengető hír: úgy tűnik, újra szent a béke a megyei RMDSZ-elnök és a nemrég a lemondását követelő városi és választmányi elnök urak között, ugyanis a nap végén Brassai Zsombor, Peti András és Vass Levente összekapaszkodva, vidáman dalolva együtt vizelték le a még parázsló tüzeket a kiürült bográcsok alatt!

Share Button
Ennyien olvasták: 1156

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.