Központ
2017. november 21. kedd, Olivér
Havazás
Ma
Havazás
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Derült
Csütörtök
Derült

Flekkenfalvi majális

Molnár Tibor május 6, 2016 Humor

Az időjóskák fenyegetései dacára nem mosta el az eső a vasárnapi Maros-parti majálist, sőt, egész nap gyönyörű idő volt. A sergyógyszertár melletti színpadon néptáncegyüttesek és népdalénekesek néptáncoltak és népdaloltak a népnek, utánuk a népszerű afrikai zenekar, a Zanzibar koncertezett, majd azt követően a mozgékonyabbak együtt zumbázhattak Bogival (a zumba olyan tánc, amely fitness-program is egyben, mint például a lakodalmas hajnali részeg vonatozás).

13183068_10208955295180713_1122389073_n

Az előző évekhez hasonlóan a legnagyobb sikert most is a gulyásfőző verseny aratta: a finomságokból jelképes, egy lejes állójegyért bárki degeszre zabálhatta magát. Az első helyet természetesen az RMDSZ horgoló-tagozata nyerte, Soós Zoltán és csapata lett a második, a néppártos team pedig a harmadik. „Tökéletesen meg vagyok elégedve a második hellyel” – nyilatkozta Soós az eredményhirdetés után; reméljük, hogy nem június ötödikére gyakorolt. Estefelé aztán olyan laza hangulat kerekedett a jókedvű eszem-iszom után, hogy az Összefogás jelöltje előkampányba kezdett, bár kissé túltolta – nemcsak a kisgyerekeket simogatta meg, hanem az anyukáikat is.

Idén is a legtöbb szórakozási lehetőség a gyerekeknek jutott; több asztalnál kézműves foglalkozást szerveztek számukra: fafaraghattak, mézes pogácsát készíthettek mézből és pogácsából, fonhattak, nemezelhettek, nemazolhattak, ragaszthattak. (A szervezők üzenik a hároméves Pannika szüleinek: időközben sikerült leválasztani a padhoz ragadt csöppséget, mehetnek érte.) Népszerűek voltak továbbá a felfújható csúszdák, ugrálók, valamint a mászófal is. Utóbbinál akkora sor kígyózott, hogy sok apuka már attól a falra mászott. De lehetett állatsimogatni is, a báránykák és kinderkecskék mellett egy szomorú szamár is békésen tűrte a simizgetést. Egyes szülők szerint azonban jobb lett volna egy nőstény szamarat szerződtetni erre a célra, mert elég kínos volt magyarázgatni a pulyáknak, hogy mi az ott a hasa alján.

Végezetül egy szívmelengető hír: úgy tűnik, újra szent a béke a megyei RMDSZ-elnök és a nemrég a lemondását követelő városi és választmányi elnök urak között, ugyanis a nap végén Brassai Zsombor, Peti András és Vass Levente összekapaszkodva, vidáman dalolva együtt vizelték le a még parázsló tüzeket a kiürült bográcsok alatt!

Share Button
Ennyien olvasták: 730

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.