Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Földönkívüliek Székelyföldön

Molnár Tibor május 16, 2015 Humor

– tudósítás a (közel)jövőből –

Lármafákkal, őrtüzekkel kívánja kivilágítani Székelyföld természetes, történelmileg kialakult határait 2015. október 25-én a Székely Nemzeti Tanács, közölte Izsák Balázs, az SZNT elnöke még áprilisban. A 2013 októberében tartott Székelyek nagy meneteléséhez hasonló erejű összefogás célja az volt, hogy Bukarest és a nagyvilág tudomására hozzák: Székelyföldet sem feldarabolni, sem beolvasztani nem hagyják. A tegnapelőtt lezajlott tiltakozó megmozdulás során Székelyföld körülbelül 750 km hosszúságú határán kilométerenként óriásmáglyákat gyújtottak, amelyek – az eredeti elképzeléshez híven – MÉG AZ ŰRBŐL IS LÁTSZOTTAK, és több földönkívüli érdeklődését is felkeltették:

waderWeb

Elsőként a kis herceg érkezett meg, aki, egy esztena mellett landolva, pilóta helyett ezúttal egy iddogáló juhpásztorral próbált összehaverkodni. „Miért iszol, hogy felejtsél? – kérdezte tőle, felidézvén egy másik iszákossal korábban folytatott eszmecseréjét. Az idős atyafi megpödörte bajszát, húzott egyet a páleszből, megszítta pipáját, majd így felelt: „Itt nálunkfelé a gyármek csak akkor csármál, ha kérdezik, te kis csimmasz, nosza eredj dógodra, amíg képen nem sirítelek!”. A megszeppent jövevény erre gyorsan el is kotródott, és az erdőbe érve, róka híján, egy medvét próbált megszelídíteni. Nyilván nem tudta, hogy a medve nem játék, így azóta benne rajzolgat elefántokat óriáskígyókban a kis szőke űrturista.

Másodikként a furcsafejű, elemlámpaujjú, vézna gnóm, E.T. jelent meg, és egyből haza szeretett volna telefonálni, de a székelyek nem adták oda neki az okostelefonjukat, mert hodáki parasztnak hitték. Végül Peti András megígérte neki, hogy telefonálhat az övéről, amennyiben megtanítja a vásárhelyi bringásokat is repülve biciklizni, ahogy annak idején Eliottékat, mivel a beígért biciklisávok ebben az évtizedben már aligha készülnek el.

Egy bolygónk közelében elhaladó, alienekkel teli űrhajóból is látták az őrtüzeket, de szerencsére nem szálltak le, mert jobban fosnak a tűztől, mint politikus a DNA-tól.

Három marslakó is felfigyelt a látványra, akik elmondták: már néhány (földi) éve tudnak a székelyek létezéséről, ugyanis amióta Szász Jenőt kinevezték a budapesti Nemzetstratégiai Kutatóintézet élére, úgy megnőtt az arca, hogy a Marsról is látszik, szabad szemmel. Rakétájuk fala tele volt „I love EDDA” feliratokkal, mindhárman Pataky Attilás pólót viseltek, és hangszóróikból bömbölt az „Erdély felé”.

Az Avatar című sci-fiből ismert nagy kék humanoidok, a na’vik is tiszteletüket tették pár óra erejéig; a CNN híradójából értesültek az akcióról, mivelhogy jelenleg Hollywoodban tartózkodnak, a második rész forgatása okán. Literszámra vedelték a székelyköményest, és az éppen a Székelyföldön turnézó LGT énekese, Presser Gábor úgy belezúgott Neytiribe, a gyönyörű na’vi csajba, hogy azóta egyfolytában ezt dudorássza: elmegyek, elmegyek, messze megyek, kék asszony elvitte a szívemet…

A legnagyobb meglepődést azonban Darth Vader látogatása váltotta ki a székelyekből, aki éppen a Holdon nyaralt újdonsült feleségével, Halál Csillával, amikor észlelte a szokatlan látványt. Becsületesen megvendégelték őket, a fekete nagyúr és párja nem győzték dicsérni a válogatott finomságokat; főleg a fuszulykás zakuszka, az ordás palacsinta és a székelygulyás ízlett nekik, utóbbi receptjét el is kérték. Lakoma után a nászutasokat elvitték a parajdi sóbányába, ahol Vadernek percek alatt elmúlt a nehézlégzése, amely már évtizedek óta kínozta. Elmesélte, hogy tavalyelőtt szinte lebombázták a Székelyek nagy menetelését a Halálcsillagról, mert a hullámzó embertömeget elsőre hatalmas kígyónak vélték; erre a jelenlévők ijedtükben gyorsan tiszteletbeli székellyé avatták. Másnap kimentek egyet piknikezni a Nyerges-tetőre, ahol a helybéli leányok különféle székely motívumokat pingáltak a birodalmi rohamosztagosok fehér páncéljaira, Vader szétosztott néhány lézerbicskát a falusi legények között, közösen elénekelték a székely himnuszt, majd Csillával felhágtak a göncölszekérre, és elhajtottak. Búcsúzóul a Sith ex-jedi még visszaszólt a sírva integető góbéknak: az árő lágyen válátek, komám!

Share Button
Ennyien olvasták: 1374

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.