Központ
2020. szeptember 18. péntek, Diána

HETI HETES

Molnár Tibor november 13, 2014 Humor

A hét felszólításai. Harmincöt vásárhelyi vállalkozást és patikát szólított fel a helyi rendőrség az elmúlt hétvégén, hogy módosítsa a fényreklámját, mert az elvonja a gépkocsivezetők figyelmét, és balesetet okozhat. Főként gyógyszertárakat pécéztek ki, azt kérve tőlük, hogy vagy szüntessék meg a villogó zöld kereszt fényreklámjaikat, vagy helyezzék azokat az épület falára, hogy ne zavarja a gépkocsivezetőket, ellenkező esetben akár húszezer lejes pénzbírságot is kiszabhatnak.

7etes

„Több sofőr panaszkodott, hogy az útkereszteződések, a jelzőlámpák szomszédságában levő fényreklámok elvonják a figyelmüket a jelzőlámpáról, s ez balesetveszélyes. Mindannyian tapasztalhatjuk, hogy ha egyszerre kerül a szemünk elé a piros jelzőlámpa és a zöld gyógyszertári fényreklám, pár másodpercig összezavarhat minket” – nyilatkozta a székelyhonnak Valentin Bretfelean fősmasszer.

Javasoljuk, hogy aki tényleg összekeveri a fényreklámot a jelzőlámpával, az térjen be az első patikába, ahonnan majd elirányítják egy oftalmológiai vagy pszichiátriai szakrendelőbe!

A hét tüntetése. Jóváhagyta a városi szakbizottság két magánszemély azon kérését, hogy tüntetést szervezzenek Marosvásárhelyen, a külföldön tartózkodó romániaiak szavazásának akadályoztatása ellen. Valentin Bretfelean, a helyi rendőrség vezetője szerint nem egy civil szervezet vagy párt, hanem két magánszemély igényelte és kapta meg az engedélyt a Ponta-ellenes tüntetés megszervezésére. Na persze.

Ma és holnap 17 és 21 óra között a főtéri virágórához várják azokat, akik elégedetlenek azzal, hogy az elnökválasztás első fordulójában, a külföldi szavazókörzetekben sokan több órás sorban állás ellenére sem tudtak szavazni, s attól félnek, hogy ez a második fordulóban is így lesz. Bretfelean tájékoztatása szerint a szervezők 250-300 személy jelenlétére számítanak.

Aki nem ért velük egyet, az szintén menjen ki, és öleljen meg egy Ponta-plakátot.

A hét kampányplakátja. Bákó megyében, Gyímesbükkön különleges magyar kampánnyal nyomul Victor Ponta, egy facebookos fotó alapján. A kerítésekre ragasztott kampányplakát jobbára magyar nyelvű, üzenete azonban kissé zavaros; a „VICTOR PONTA PRESEDINTE” még világos, azonban az alatta díszelgő „Érte vagyunk, rá szavazunk!” szöveg igencsak elgondolkodtató, vagyis hogy a kampányaktivisták magukra értették-e, vagy úgy kell értelmezni, hogy a magyarok vannak (odáig) Victor Pontáért?

A hét betiltása. Pontot tett a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság egy rendkívül fontos ügy végére: mától nem lehet meztelenül túrázni! A nem mindennapi ítéletet Stephen Gough ügyében kellett meghozni, az 54 éves brit férfi ugyanis 2006 óta szinte többet volt börtönben különös hobbija miatt, mint az erdőben. Összesen öt évet csücsült különböző cellákban.

A volt tengerészgyalogos megelégelte a rendőri vegzálást, és szerinte még azzal is sértették az emberi jogait, hogy külön cellában helyezték el a börtön egyik szeparált részlegében, amire azért volt szükség, mert Gough a börtönben sem volt hajlandó ruhát felvenni. Annak pedig nem lett volna túl jó vége, ha egy meztelen férfit küldenek be a rabok közé.

Az Emberi Jogi Bíróság elé is ezért került az ügy: Gough szerint sérültek a szabadságjogai és a magánélethez való joga. A bíróság hosszú tárgyalás során végül arra jutott, hogy a meztelen túrázás nem tartozik az alapjogok közé.

A hét náci szörnyetegei. Hitlerizmussal vádolja egy francia író a Hupikék törpikék belga rajzfilmsorozatot: szerinte a törptársadalom „a megvalósult nácizmus”. „A törpök társadalma a totális társadalom kifejeződése, amely sztálinista és náci jegyeket egyaránt visel magán” – írja Antoine Buéno francia író. Könyve, a Le Petit Livre Bleu (Kis Kék Könyv) fő mondanivalója: a belga rajzfilmsorozat voltaképpen a gyerekek tudatalattijára hatva próbálta és próbálja meg a „náci társadalomszervezési elveket” elfogadhatóvá tenni.

A szerző szerint a rajzfilmsorozat megerősíti a nemzetiszocialista kliséket. Példaként említi az egyetlen lányt, Törpillát, aki éppen szőke hajával „az árja szépség” megtestesítője. Ezzel szemben, véli a szerző, Hókuszpók, akit fekete hajúnak, hajlott orrúnak ábrázolnak, a harmincas évek zsidóellenes karikatúráit idézi. Buéno azt is állítja, hogy a rajzfilmsorozat a barát-ellenség párosításra épül, ahol az ellenség a „zsidós” Hókuszpók, míg a törpök a maguk kék arcbőrével voltaképpen egy „rasszista, zárt, rendi társadalmat alkotnak”.

A hét mosdói. „Nemsemleges” mosdókat alakítanak ki a Kaliforniai Egyetem összes kampuszán a „transznemű” diákoknak; a világ felsőoktatási intézményei közül valószínűleg itt teszik meg ezt először. Az egyetem vezetősége szerint a „leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű” diákok számára próbálják elfogadhatóbbá tenni az intézményt ezzel az újítással.

A tervek szerint az egyszemélyes mosdókat alakítják „nemsemlegessé” az egyetem kampuszain. Az újonnan épülő részeken is lesznek ilyen speciális illemhelyek. Kaliforniában tavaly fogadták el az Egyesült Államok első olyan állami törvényét, amely előírja: az állami iskoláknak lehetővé kell tenniük „transznemű” diákjaiknak, hogy szabadon megválasszák, melyik mosdót akarják használni.

A hét vicce.

  • Gondolj egy számra.
  • Oszd el kettővel.
  • Most néggyel.
  • Oké.
  • Na, mi jött ki?
  • Sön.
  • Sön??? Hát melyik számra gondoltál?!
  • Ájkentgetnoszetiszfeksön!
Share Button
Ennyien olvasták: 1026

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.