Humor

HETI HETES

A hét görénye. „Ideje lenne azt az ukrán nemzeti színekre hajazó félholdas műizét leszedni a magyar parlament épületéről” – írta ki a minap Facebook-oldalára Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője.

7etes

Kommentekben kapott hideget-meleget, azt is írták neki, hogy ha már gyógyszerre iszik, legalább a közösségi médiától maradjon nagyon távol. Volt, aki úgy vélte, hogy valóban le kéne szedni a székely zászlót, és fel kéne akasztani a helyére Szanyit, a hazaárulót. Mások a „szarházi” és „patkány” jelzőkkel illették a politikust.

A bejegyzés már nem érhető el – Szanyi elvtársnak sikerült kijózanodnia, és a székely zászló helyett végül a saját bejegyzését szedte le.

A hét szásza. Nincs teljes konszenzus a romániai elnökválasztás friss nyertese, Klaus Iohannis nevének a helyesírása körül, az erdélyi szász származású politikus ugyanis tíz évvel ezelőtt megváltoztatta a nevét a németes Johannisról a romános helyesírású Iohannisra, de a változás még most sem ment át teljesen, az erdélyi magyar lapok nagy része és az MTI még most is J-vel írja az új elnök nevét.

Az egykori fizikatanár még a kampányban elutasítóan nyilatkozott az erdélyi magyar autonómiatörekvésekről (nem először és vélhetően nem is utoljára), azaz áperté kijelentette, hogy nem híve az etnikai alapú autonómiának, ilyen közigazgatási egység sohasem valósul meg Romániában, továbbá azt is állította – szemrebbenés nélkül –, hogy az erdélyi szászok sohasem kértek önrendelkezést. Ehhez képest a valóság az, hogy a szászok évszázadokon keresztül kiváltsággal rendelkeztek Erdélyben, az univerzitás vagy szász egyetem pedig a közösség önkormányzati szerveként működött, amely egyedül a magyar királynak volt alárendelve. A szászok feletti ítélkezés kizárólag a szász egyetem illetékességi körébe tartozott, és a szász önkormányzat olyan erős volt, hogy törvény írta elő: szász városokban csak németek vásárolhattak házakat(!), ennél fogva csak ők kaphattak polgárjogot, az egyetem élén pedig Szeben polgármestere és Szeben szék királybírája állott. Úgybizony, ja!

A hét fogadója. Több mint 15 ezer lej nyereményt hozott egy szerencsejátékosnak Klaus Johannis győzelme az államfőválasztáson; a férfi 4000 lejt tett fel arra, hogy a szász politikus lesz az államfő, pedig az összes fogadóirodánál Victor Ponta „állt jobban”. A Winner fogadóiroda a befizetett összeg közel négyszeresét ígérte Johannis győzelme esetén, a bátor gambler pedig 15 238 lejt vihetett haza.

Közel ezren fogadtak náluk az államfőválasztás eredményére, összesen mintegy 245 ezer lej értékben. De mivel a szerencsejátékosok háromnegyede Ponta győzelmére tippelt, a legnagyobbat – mint ahogy az lenni szokott – a fogadóiroda kaszálta.

A hét válasza. A két forduló között rengeteg közvélemény-kutatás készült (amelyek közelében sem jártak a későbbi eredménynek, és az exitpulások is alaposan mellényúltak), és a televíziók is nyakra-főre voxpopuliztak. Megkérdeztek többek közt egy idősebb cigányasszonyt, hogy megy-e szavazni, aki olyan ki-ha-én-nem?-arckifejezéssel válaszolta, hogy persze, illetve a felől is érdeklődtek, tudja-e, kik a versenyben maradt jelöltek (mert a tekintetén látszott, hogy nem a Sorbonne-ról utazott haza szavazni), amire már szinte sértődötten válaszolt:

– Cum sa nu stiu! Domnu’ Fontá si domnu’ Háni!

A hét játékosa. A 22 éves Edina az első határon túli magyar az RTLII-n futó Való Világ valóságshow-ban, amelynek vasárnap este volt az elő adása. A lány Barótról jelentkezett a műsorba, hogy valóra váltsa terveit.

Bemutatkozó videójában elmondja: a versenyt csak az nyerheti meg, aki vezéregyéniség tud lenni, de őt nem csak a nyeremény motiválja. „Magamnak és a magyarországi, illetve erdélyi nézőknek is be szeretném bizonyítani, hogy egy lány nem csak a bomba testével tud nyerni ebben a show-ban” – mondta az ambíciós székely jány, aki kiskorában elvesztette édesapját, és nagyon apásnak tartja magát.  „Apakomplexusom van. Vonzódom a férfiakhoz, de nem szexuálisan, hanem szükségem van az ölelésükre” – csacsogja a videóban, de azzal nyilván nincs tisztában szegényke, hogy valójában mit is jelent az apakomplexus.

Edina azt is elárulja: nem szereti a meztelen testét mutogatni, fürödni is bikiniben fog a villában. „Persze, villantani fogok, ezt nem lehet elkerülni” – teszi hozzá. Azt azonban hangsúlyozza: testi kapcsolatot, „aktust” nem fog bevállalni.

No, majd meglátjuk.

A hét kérései. Egy budapesti patikában listát vezetnek a vásárlók leghülyébb kéréseiből; íme néhány gyöngyszem:

– Eldobható borotvahab van?

– Légzéscsillapító tapaszt kérek, és egy doboz bajor aszpirint.

– Kérek szépen gombát körömre.

– Prosztatazsák van?

– Hüvelyhőmérőt szeretnék venni és intim mosógépet.

– Lódarázskrémet kérek, pirosat.

– Evolúciós tesztre lenne szükségem.

De kértek továbbá fogamzásgátló ragasztót, foggyapjút, inhalálozót, zöld csigaport, műszemkönnyet, infúziós reszeléket, belsőséges kenőcsöt, úti lándzsafüvet és kutya fenekébe való elektromos hőmérőt is.

A hét ajándéka. Ha Klaus Johannisnak úgy lenne humorérzéke, mint ahogy nincs, a megválasztása másnapján küldött volna Pontának egy vödör Danke falfestéket, a jól ismert reklámszlogennel: DANKE – VOPSESTE NEMTESTE!

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.