Központ
2020. augusztus 05. szerda, Krisztina

Heti hetes

Molnár Tibor november 27, 2014 Humor

7es

A hét elhatárolódója. Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára Facebook-bejegyzésben határolódott el a maga és az RMDSZ(!) nevében Frunda Györgytől, a „szövetség” korábbi szenátorától. „Frunda György évek óta nem képviseli az RMDSZ álláspontját. A kampányban és a napokban tett nyilatkozataival nem tudunk azonosulni. Frunda jelenleg a miniszterelnök tiszteletbeli tanácsosa, az RMDSZ-ben nem tölt be tisztséget” – írta Kovács (helytelenül, mivel Frunda még mindig SZKT-tag).
Arra utalt, hogy az államfőválasztás két fordulója között a magyar sajtóban olyan hirdetések jelentek meg, amelyeken Frunda Victor Ponta mellett kampányolt.
Mint ismeretes, az RMDSZ a két forduló között úgymond egyik jelölt mellett sem állt ki, viszont Pontát állandóan fényezték, Johannist pedig savazták. Ráadásul Kelemen Hunor elkísérte székelyföldi körútjára a Pontának kampányoló Călin Popescu-Tăriceanut, korábban pedig magával Pontával hakniztak. Emellett az RMDSZ több helyi vezetője is a Ponta melletti voksolásra buzdított, ahogy valójában az egész tulipántos vezérkar is, csak nem nyíltan, hanem sumákolva, firnyákosan.
Kelementől és elv-társaitól, elv-társaidtól miért nem határolódsz el, Peti boy???

A hét felmérése. Nem támogatja a román választópolgárok többsége a szociáldemokrata Victor Ponta miniszterelnök kormányának lecserélését egy jobboldali kormányra, miután Ponta alulmaradt az elnökválasztáson a jobbközép jelöltjével, Klaus Johannisszal, a PNL elnökével szemben – derül ki egy friss közvélemény-kutatásból. A megkérdezettek alig 21%-a támogatná, hogy a PNL alakítson kormányt, és 62%-uk úgy véli, nem jó, ha minden hatalom egyetlen pártnál összpontosul.
Tekintve, hogy az elnökválasztás két fordulója között milyen csúnyán félremértek (a reprezentatív populáción végzett statisztikai felmérések esetében elfogadott maximális 2-2,5 hibaszázalék helyett bő 10%-kal nyúltak mellé), a közvélemény-kutató szakik jobban teszik, ha – régi vásárhelyi szófordulattal élve – összetépik a diplomájukat.

A hét törvénytervezete. Elbocsátanák a románul nem beszélő közalkalmazottakat Romániában; többek közt ezt tartalmazza a munka törvénykönyvének módosítása, amelyet a szenátus már elfogadott.
A tervezet szerint azoknak a munkatársaknak mondanának fel, akikről feljelentés nyomán bebizonyosodik, hogy nem tudnak románul, munkáltatójuk ellen pedig büntetőeljárást indítanának. A javaslatot még az alsóháznak is el kell fogadnia. Az RMDSZ frakcióvezetője szerint több tucat törvénytervezet ment át a szenátuson érdemi vita és szavazás nélkül.

A hét fogyasztása. Egy Dubajban élő román pacák a Facebook-adatlapján tette közzé azt a közel 12 ezer lejes számlát, amelyet Victor Ponta és barátja, Sebastian Ghita „termelt” múlt szombat hajnalban a helyi Cavalli Clubban.
A miniszterelnök pár napos szabadságot vett ki, és az Egyesült Arab Emírségekbe utazott, ahol vasárnap délután a helyszínen megtekintette a Forma-1-es idényt záró Abu-Dzabi nagydíjat.
A versenyre várakozva a kormányfő és Sebastian Ghita képviselő-üzletember (a România TV többségi tulajdonosa) meglátogatta a legelitebb szórakozóhelyeket, csakhogy a dubaji Cavalli Clubban sem szabadulhatott a román diaszpóra átkától: előbb lefényképezték, majd közzé is tették a fogyasztásukat igazoló számlájukat.
Eszerint 6 Coca-colát, egy palack Vitel vizet, 4 pohár szénsavas vizet, egy 21 éves Chivas whisky-t, 2 Jagermeistert és egy Armand Gold pezsgőt fogyasztottak. Összesen 12246 dirhamot fizettek, ami átszámolva közel ugyanannyi lejt jelent. A legdrágább tétel messze az Armand Gold pezsgő volt, ami 7900 dirhamos árával a teljes fogyasztás kétharmadát jelentette.
Tulajdonképpen tökmindegy, mennyibe került, nem tőlünk kért rá kölcsön, de pezsgőt nem olyankor iszik az ember, amikor valamilyen ünnepelnivalója van?

A hét sétánya. A marosvásárhelyi Vársétányt tartja Európa legszebb szerelmes sétányának Andreas Moser világutazó, blogger, aki egy friss bejegyzésében azt írja: ha megérkezik egy városba, szétnéz, hol található az a hely, ahol olvashat, gondolkodhat, vagy elszívhat egy cigarettát. „Romániában, Marosvásárhelyen egy fákkal szegélyezett sétányon találhattok rám, miközben egy regénybe mélyülten füstfelhőket eregetek az ég felé” – írja a blogger, aki szerint a sétány nyugalmát csak akkor zavarják meg, amikor az esküvői fotóikat készítik a frissen összeházasodott fiatalok. (Nem kizárt, hogy a füstfelhőkön kívül egyebet is ereget, mondjuk paszulylevesezés után.)
„Amikor itt sétálok, a hollywoodi barátaimra gondolok,  hogy milyen jó helyszín lenne ez az utca a filmforgatásaik számára” – teszi hozzá.
Az angol nyelvű cikk a Facebookon főleg a marosvásárhelyiek, illetve a Vásárhelyről kitántorgottak körében vált nagyon népszerűvé.

A hét bárja. Love Joule néven nyílt masztibár Tokióban, ahol gyakorlatilag csak az a téma, hogy ki hogyan nyúl magához. De nem kell durva dologra gondolni: a Love Joule ugyanis azért nyílt, hogy a nők megvitathassák maszturbálási szokásaikat, esetleges problémáikat.
Székelyföldön tudtunkkal nincs ilyen bár, és nem is túl életszerű, hogy két feketekendős mama találkozik a temető kapujában, és egyikük így szól: szervusz, Pirikém, elbattyogunk este a masztibárba?

A hét vicce. Elcsap egy embert a gyorsvonat, több méteren szétteríti a végtagjait meg a belső szerveit a peron mellett. Az öreg székely bakter nézi, nézegeti egy darabig, majd megszólal:
– Látom, erőst megörült kend a vonatnak, odáig van s vissza!

Share Button
Ennyien olvasták: 804

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.