Humor

HETI HETES

A hét fordításai. A nagy üzletláncok mindegyike egy ideje törekszik arra, hogy a közel 50%-ban magyarok által lakott Vásárhelyen magyarul is jelenjen meg a termékek neve. A Kaufland reklámlapjában gondosan szerkesztett szövegeket tett közzé; még ha nem is volt minden hibátlan, de majdnem tökéletes fordításokkal örvendeztette meg a vásárlókat, viszont a Lidl üzletben ilyesmiket találni:

– Többvirágú méz (Miere poliflora)

– Baraumfim., Csount es bär (Piept pui cu os si piele)

– Comb. A Törökország láb (Pulpa superioara de curcan)

– Csontm. Felso p. comb (File din piept de curcan)

Jou vászarlásott!

A hét panaszai. A karácsony-szilveszteri időszakban közel félszáz panaszt rögzített a fogyasztóvédelem, többségüket még nem orvosolták.

Egy konstancai vendéglőben szilveszterezők több panaszt is benyújtottak: a teremben hideg volt, a tányérok nem voltak rendesen elmosva, a whisky pedig még éjfél előtt elfogyott(!).

Egy gyulafehérvári panasz a személyzet viselkedésére vonatkozott, egy nagyenyedi vendéglő kliense pedig a miatt tett panaszt, hogy nem akarták sörrel kiszolgálni. Egy azugai vendéglőben bogár volt a levesben, a szakács pedig „arrogánsan viselkedett” (vagyis nemcsak a leves volt bogaras, hanem a szakács is), egy Busteni-i menedékházban pedig szakadt ágynemű és rozsdás evőeszköz miatt fordult a fogyasztóvédelemhez egy dühös vendég – pedig egy menedékházban a rongyos lepedő és rozsdaette kanál igazán nem nagy kunszt, sőt, egyenesen hangulatos.

A hét átverése. Mint ahogy több forrásból is megerősítést nyert, a nőnemű politikusokat egyes kóser sajtókiadványok kiretusálták a nevezetes párizsi Charlie Hebdo-felvonulást követően, és ez nem az egyetlen trükk, ami a „békemenet” alatt és után történt…

csarlismenet

A Deutsche Wirtschaft Nachrichten által közölt beszámolóban (és a mellékelt fotón) arra derül fény, hogy Európa bölcs (és gyáva) vezérei Párizs egyik – a titkosszolgálat által előzőleg megtisztított és ezután légmentesen lezárt – mellékutcájában fejezték ki együttérzésüket a Charlie Hebdo-ügy kapcsán!!! Az élő adásban a két videót egymáshoz igazították, és így valóban úgy tűnt, hogy a „bátor és határozott” politikusok a milliós tömeg élén haladnak.

A hét felmérése. Egy kutatásban megkérdezett férfi egyetemisták harmada erőszakolna meg egy nőt, ha nem járna következményekkel! „Szexuális kapcsolatot létesítene-e egy nővel annak akarata ellenére, ha soha senki nem tudná meg, és nem lennének következményei?” – így hangzott az egyik kérdés egy amerikai egyetem kutatásának kérdőívén. A férfi résztvevők 31,7 százaléka válaszolt igennel, akiknek a többsége valójában fel sem ismerte, hogy tette nemi erőszak lenne. Amikor direktebb megfogalmazásban tették fel a kérdést („Megerőszakolna-e egy nőt, ha nem lenne következménye?”), „csak” 13,6 százalék válaszolt igennel.

Azért a nők is megérik a pénzüket, emlékezzünk csak, mit válaszolt Piroska a „Hazakísérhetlek?’ kérdésre: meg hát!

A hét szexuálisai. A metroszexualitás a metropolitan és a heterosexual angol szavakból keletkezett neologizmus annak az életmódnak a jellemzésére, amit egyes nagyvárosban élő és többnyire egyedülálló férfiak követnek: sokat költenek kozmetikumokra, fodrászra, divatra, és sokat törődnek a külsejükkel. Csakhogy ez már nem trendi, mióta nemrég megjelentek a lumberszexuálisok! Ez az új trend, ennek lenni menő manapság; a kifejezés az angol „lumberjack” szóból ered, amely favágót jelent.

De kik is a lumberszexuálisok? A Cosmopolitan magazin szerint azok, akik imádják a természetet, a barkácsolást, hosszú, bozontos szakállat viselnek, és főként farmer+kockás ing+bakancs kombót hordanak (nálunkfelé ezt erdésznek hívják). A „lumberek” maguk készítik a bútoraikat (ahogy mindenki, aki az IKEÁ-ban vásárol), kívülről tudják az erdő térképét (ami a GPS korában tök fölösleges), sőt azt is, hogy hol terem a legfinomabb áfonya (erre már no comment).

Ezek szerint Csipike is lumber volt, csak nem tudta a nyomorult.

A hét ajánlása. Rotterdam muszlim polgármestere szerint, akinek nem tetszik a szabadság, az „takarodjon a picsába”. Ahmed Aboutaleb Marokkóban született, egy imám fia, 2008 óta ő a polgármestere az etnikailag nagyon sokszínű holland városnak. Most a francia események után beszélt a NewsHour című műsorban, és kemény üzenetet fogalmazott meg azoknak a muszlim bevándorlóknak, akik nem hajlandóak alkalmazkodni új otthonukhoz.

„Felfoghatatlan, hogy a szabadság ellen fordultok. De ha nem tetszik nektek a szabadság, akkor az isten szerelmére, fogjátok a táskátokat, és menjetek. Biztos van hely a világon, ahol ti magatok lehettek, ahol jól érezhetitek magatokat, és ahol nem kell ártatlan újságírókat gyilkolnotok. És ha nem érzitek itt jól magatokat, mert olyan humoristák írják az újságokat, akiket nem szerettek, akkor nem tudok mást mondani, mint hogy menjetek a picsába. Ez az egész annyira ostoba, annyira felfoghatatlan. Tűnjetek el Hollandiából, ha nem találjátok itt a helyeteket. Az összes jó szándékú muszlimot kinézik most miattatok itt” – mondta Aboutaleb.

Nocsak, felszállott a kettősréce a vármegye házára: ha a rotterdami muzulmán polgármester mond ilyet, az vicces, aranyos, igaza van, ha viszont Orbán Viktor mond hasonlót, akkor kirekesztő, bevándorló-ellenes, fasiszta.

A hét mondása. Nem vagyok klausztrofóbiás – jól érzem magam a bőröndben.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.