Központ
2020. augusztus 06. csütörtök, Berta, Bettina

HETI HETES

Molnár Tibor január 29, 2015 Humor

hetesA hét beszólója. Victor Ponta szerint a franciáknak, mielőtt szemrehányást tesznek Romániának amiatt, hogy csak kismértékben sikerült „asszimilálnia” cigány kisebbségét, el kellene gondolkodniuk azon, hogy nekik mennyire sikerült ugyanez a saját bevándorlóikkal.
„Arra gondoltam, hogy amikor szemrehányást tesznek nekünk, joggal, hogy nem volt nagy sikerünk a roma közösség asszimilálásában, mindenkinek el kellene gondolkodnia rajta, neki mennyire sikerült az asszimilálás” – montaponta.
Bizonyára úgy érezhette eme arcos kijelentés után, hogy feltette az i-re a pontát, holott korántsem. Már csak azért sem, mert a hazai cigányok nem bevándorlók! Vagy legalábbis egyáltalán nem hasonlíthatóak a franciaországi arabokhoz vagy a németországi törökökhöz, akik csak néhány évtizede vették be a célországokat, ellentétben velük, akik már akkor itt voltak, amikor Románia még nem is létezett, se a kiflis, se a cipós! Arról már nem is beszélve, hogy a német-törökök vagy a francia-arabok nem lopják-markecolják-rabolják végig egész Európát Stockholmtól Rómáig és Madridtól Belfastig, ahogy teszik azt a román-cigányok.
Ülj le, Victorka, ez egyes.

A hét mondása. „A pártban egymást érik a konspirációs gyűlések, mindenféle frontok alakultak ki. Toró-ellenes a hangulat. Még az is elképzelhető, hogy akkor is a második helyen végez a január 31-i országos tisztújító küldöttgyűlésen, ha egyetlen jelöltként indul az elnöki posztért” (egy név nélkül nyilatkozó EMNP-s politikus).

A hét prognózisai. A Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat prognózisa szerint harminc év múlva már valószínűleg az élet minden területét elárasztják a robotok. A világ többmilliárdos lakosságát több milliárd megerőltető rutinmunkát végző robot fogja kiegészíteni, az informatikai ágazat pedig a robotok szoftvereinek fejlesztésével foglalkozik majd. (Azért csak óvatosan az ilyen jóslatokkal, ne felejtsük el, hogy a hatvanas-hetvenes években repülő autókat jósoltak 2000-re…)

Az emberi testbe szükség szerint elektronikusan vezérelt mesterséges szervek és protézisek kerülhetnek, a szervezetben közlekedő nanorobotok pedig közvetlenül a beteg sejtekhez juttatják majd el a gyógyszereket.

A 3D nyomtatási technológia olyan fejlettségi szintet ér el, hogy már bizonyos termékek gyártására sem lesz szükség többé: az emberek megtervezhetik és megalkothatják a tárgyakat, amelyeket szeretnének, a háztartási eszközöktől és a ruháiktól kezdve egészen az otthonukat alkotó téglákig.
Nos, akkor már csak vagy harminc évet kell kibekkelnünk nagyobb földrengés nélkül: ha utána összedől a házunk, egyszerűen nyomtatunk másikat helyette!

A hét ribancai. Egy japán újság szerint a japán légiutas-kísérők közül egyre többen prostitúcióval egészítik ki csökkenő fizetésüket. Névtelenül nyilatkozó stewardessek arról számoltak be, hogy a női személyzet tagjai rendszeresen kötnek ki a pilóták ágyában (egy másfél órás hancúrért 1800-2200 lejnek megfelelő összeget kapnak).

Japánban sok nő számára álommunkának számít, ha légiutas-kísérő lehet, a valóságban azonban kevés fizetést kapnak, amiért hosszú órákat kell dolgozniuk. Míg 2004-ben átszámítva 162 400 lejt kerestek egy évben, 2013-ban csak 127 400-at vihettek haza (ami havi tízezer lejes fizetés!).
Azok a légipipik, akik hajlandóak a pilótával szexelni, egy vezető stewardessnek adják meg a számukat, aki gyakorlatilag madame-ként működik. De van olyan rendszer is, amelyben a pilóta kézjelekkel mutatja ki az érdeklődését kiválasztottjának (vélhetően valahogy így: mutatóujj magára mutat – én; mutatóujj stewardessre mutat – téged; jobb tenyér ütögeti a bal öklöt a hüvelykujjnál – meg…), és azt is, hogy mennyit hajlandó fizetni.

A hét medvéi. Négy elpusztult medvét találtak New Hampshire államban, a vadászok által csaliként kihelyezett nagy mennyiségű csokoládé közvetlen közelében; szakértők szerint fel kéne függeszteni a csokoládécsapdák használatát.

A macitetemekre egy 40 kilós csokoládé- és fánkcsomag 15 méteres körzetében találtak rá még tavaly szeptemberben. A New Hampshire-i Egyetemen végzett boncolás és a toxikológiai vizsgálat szerint az állatokkal a csokoládéban található teobromin nevű vegyület végzett, amely súlyosan mérgező a medvékre.
Akadnak azonban szkeptikusok is, akik nincsenek meggyőződve arról, hogy a csokoládé okozta a halálos mérgezést, szerintük érdemes lenne a tetemeket alaposabban is megvizsgálni. És vélhetően nekik van igazuk, hiszen a medve elég ostoba állat ugyan, viszont annyira csak nem hülye, hogy olyasmit egyen, amitől megdöglik.

A hét okossága. Tulajdonképpen nem is csoda, hogy az iszlamista csávók meglehetősen frusztráltak: napi ötszöri imádkozás, ha esik, ha fúj, minden évben egy hónap obligát böjt (pirkadattól alkonyatig, de akkor is), ráadásul nem piálhatnak és nem ehetnek nyakaskarajt, disznófősajtot vagy töpörtyűt, a nőik le vannak függönyözve, a megengedett négy feleség mellé ugyanannyi anyós is jár, és fölébe még Mekkába is el dzsanázzanak, életükben legalább egyszer.

A hét vicce. Gyerekek, ma az Európai Unióról tanulunk. Az Európai Parlament székhelye Strasbourg, az Európai Bizottság székhelye Brüsszel, az Európai Központi Bank székhelye Frankfurt…
– A tanító néni nem csíkszeredai véletlenül?
–  Miért?
–  Mert olyan székhelyesen beszél!

Share Button
Ennyien olvasták: 1012

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.