Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Eső
Szerda
Eső
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős

HETI HETES

Molnár Tibor január 29, 2015 Humor

hetesA hét beszólója. Victor Ponta szerint a franciáknak, mielőtt szemrehányást tesznek Romániának amiatt, hogy csak kismértékben sikerült „asszimilálnia” cigány kisebbségét, el kellene gondolkodniuk azon, hogy nekik mennyire sikerült ugyanez a saját bevándorlóikkal.
„Arra gondoltam, hogy amikor szemrehányást tesznek nekünk, joggal, hogy nem volt nagy sikerünk a roma közösség asszimilálásában, mindenkinek el kellene gondolkodnia rajta, neki mennyire sikerült az asszimilálás” – montaponta.
Bizonyára úgy érezhette eme arcos kijelentés után, hogy feltette az i-re a pontát, holott korántsem. Már csak azért sem, mert a hazai cigányok nem bevándorlók! Vagy legalábbis egyáltalán nem hasonlíthatóak a franciaországi arabokhoz vagy a németországi törökökhöz, akik csak néhány évtizede vették be a célországokat, ellentétben velük, akik már akkor itt voltak, amikor Románia még nem is létezett, se a kiflis, se a cipós! Arról már nem is beszélve, hogy a német-törökök vagy a francia-arabok nem lopják-markecolják-rabolják végig egész Európát Stockholmtól Rómáig és Madridtól Belfastig, ahogy teszik azt a román-cigányok.
Ülj le, Victorka, ez egyes.

A hét mondása. „A pártban egymást érik a konspirációs gyűlések, mindenféle frontok alakultak ki. Toró-ellenes a hangulat. Még az is elképzelhető, hogy akkor is a második helyen végez a január 31-i országos tisztújító küldöttgyűlésen, ha egyetlen jelöltként indul az elnöki posztért” (egy név nélkül nyilatkozó EMNP-s politikus).

A hét prognózisai. A Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat prognózisa szerint harminc év múlva már valószínűleg az élet minden területét elárasztják a robotok. A világ többmilliárdos lakosságát több milliárd megerőltető rutinmunkát végző robot fogja kiegészíteni, az informatikai ágazat pedig a robotok szoftvereinek fejlesztésével foglalkozik majd. (Azért csak óvatosan az ilyen jóslatokkal, ne felejtsük el, hogy a hatvanas-hetvenes években repülő autókat jósoltak 2000-re…)

Az emberi testbe szükség szerint elektronikusan vezérelt mesterséges szervek és protézisek kerülhetnek, a szervezetben közlekedő nanorobotok pedig közvetlenül a beteg sejtekhez juttatják majd el a gyógyszereket.

A 3D nyomtatási technológia olyan fejlettségi szintet ér el, hogy már bizonyos termékek gyártására sem lesz szükség többé: az emberek megtervezhetik és megalkothatják a tárgyakat, amelyeket szeretnének, a háztartási eszközöktől és a ruháiktól kezdve egészen az otthonukat alkotó téglákig.
Nos, akkor már csak vagy harminc évet kell kibekkelnünk nagyobb földrengés nélkül: ha utána összedől a házunk, egyszerűen nyomtatunk másikat helyette!

A hét ribancai. Egy japán újság szerint a japán légiutas-kísérők közül egyre többen prostitúcióval egészítik ki csökkenő fizetésüket. Névtelenül nyilatkozó stewardessek arról számoltak be, hogy a női személyzet tagjai rendszeresen kötnek ki a pilóták ágyában (egy másfél órás hancúrért 1800-2200 lejnek megfelelő összeget kapnak).

Japánban sok nő számára álommunkának számít, ha légiutas-kísérő lehet, a valóságban azonban kevés fizetést kapnak, amiért hosszú órákat kell dolgozniuk. Míg 2004-ben átszámítva 162 400 lejt kerestek egy évben, 2013-ban csak 127 400-at vihettek haza (ami havi tízezer lejes fizetés!).
Azok a légipipik, akik hajlandóak a pilótával szexelni, egy vezető stewardessnek adják meg a számukat, aki gyakorlatilag madame-ként működik. De van olyan rendszer is, amelyben a pilóta kézjelekkel mutatja ki az érdeklődését kiválasztottjának (vélhetően valahogy így: mutatóujj magára mutat – én; mutatóujj stewardessre mutat – téged; jobb tenyér ütögeti a bal öklöt a hüvelykujjnál – meg…), és azt is, hogy mennyit hajlandó fizetni.

A hét medvéi. Négy elpusztult medvét találtak New Hampshire államban, a vadászok által csaliként kihelyezett nagy mennyiségű csokoládé közvetlen közelében; szakértők szerint fel kéne függeszteni a csokoládécsapdák használatát.

A macitetemekre egy 40 kilós csokoládé- és fánkcsomag 15 méteres körzetében találtak rá még tavaly szeptemberben. A New Hampshire-i Egyetemen végzett boncolás és a toxikológiai vizsgálat szerint az állatokkal a csokoládéban található teobromin nevű vegyület végzett, amely súlyosan mérgező a medvékre.
Akadnak azonban szkeptikusok is, akik nincsenek meggyőződve arról, hogy a csokoládé okozta a halálos mérgezést, szerintük érdemes lenne a tetemeket alaposabban is megvizsgálni. És vélhetően nekik van igazuk, hiszen a medve elég ostoba állat ugyan, viszont annyira csak nem hülye, hogy olyasmit egyen, amitől megdöglik.

A hét okossága. Tulajdonképpen nem is csoda, hogy az iszlamista csávók meglehetősen frusztráltak: napi ötszöri imádkozás, ha esik, ha fúj, minden évben egy hónap obligát böjt (pirkadattól alkonyatig, de akkor is), ráadásul nem piálhatnak és nem ehetnek nyakaskarajt, disznófősajtot vagy töpörtyűt, a nőik le vannak függönyözve, a megengedett négy feleség mellé ugyanannyi anyós is jár, és fölébe még Mekkába is el dzsanázzanak, életükben legalább egyszer.

A hét vicce. Gyerekek, ma az Európai Unióról tanulunk. Az Európai Parlament székhelye Strasbourg, az Európai Bizottság székhelye Brüsszel, az Európai Központi Bank székhelye Frankfurt…
– A tanító néni nem csíkszeredai véletlenül?
–  Miért?
–  Mert olyan székhelyesen beszél!

Share Button
Ennyien olvasták: 530

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.