Központ
2020. július 13. hétfő, Jenő

HETI HETES

Molnár Tibor február 21, 2015 Humor

A hét mondása. Az RMDSZ „belső ellenzékét” képviselő Vass Levente: „Hiába vannak javaslataink, azt látjuk, hogy nem történik érdemi előrelépés olyan témákban, amelyek a város magyarsága számára fontosak, legyen az gazdasági, szociális vagy képviseleti kérdés. Mit várhatunk el utcanévtábla-ügyben, ha Peti András alpolgármesteri minőségben, a városi RMDSZ vezetőjeként azt sem tudja elérni egy, a gyerekeink számára fontos témában, hogy a városi állatkertben a két oroszlánkölyök neve ne kizárólag román, Tică és Lică legyen, hanem, mondjuk, Peti és Lică”.

heti hetes

Vass annak a lehetőségét is meglebegtette, hogy csapata saját polgármester-jelöltet indít. Vajon kit? (A gond csak az, hogy másfél évtizede egy magyar jelölttel se tudunk nyerni, nemhogy kettővel vagy többel.)

A hét panaszai. Egy brassói polgár azért fordult a fogyasztóvédelemhez, mert a szexshopban vásárolt gumigésa folyton leengedett, és nem is volt olyan szép, mint a csomagoláson, egy szatmári illető pedig arra panaszkodott, hogy a vendéglőben lepecsételte a melegítőjét.

Maros megyében többször is előfordult, hogy a fogyasztóvédelmet „természetfölötti” aktivitás miatt riasztották. Egy nő arra panaszkodott, hogy a felső szomszédja bámulja a macskáit, tekintetével megbénítván őket, egy másik pedig arra, hogy vasárnaponként, amikor templomba megy, egy szellem oson be a házba, megzabál egy fél üveg zakuszkát, és még a hűtőajtót is nyitva hagyja a pofátlan!

A hét átverése. Az utóbbi időben egyre több gyártó ad el grillcsirkét (pontosabban: grillezni való csirkét) kilóra lábakkal, fejjel és nyakkal együtt, becsapva a vásárlókat!

A Romániai Baromfitenyésztők Egyesülete szerint ilyen esetekben a fogyasztóvédelemnél panaszt kell tenni, mert ez illegális. „A törvény kimondja, hogy a grillezni való csirke bontott csirke, fej, nyak és lábak nélkül. Vásárolhatunk olyan csirkét is, amelyhez hozzátartoznak a fentiek, de azt külön fel kell rajta tüntetni, és az ára is alacsonyabb”.

Csirke esetében még hagyján (egy csirkenyak vagy -fej néhány dekát nyom), viszont annak már kevésbé örülnénk, ha két kiló oldalas mellé odacsomagolnának egy pár bokát, vagy a hosszúkarajba belecsempésznének egy fél disznófejet. Mert onnan már csak egy lépés lenne a ’89 előtti „árukapcsolás”, amikor eladhatatlan és/vagy ehetetlen portékákat csomagoltak össze eladható és többé-kevésbé ehető termékekkel, például harmincdekányi mócsingos disznóhús mellé odapasszintottak több kiló fagyasztott zöldséget, vagy felvágott mellé egy doboz (emberi fogyasztásra gyakorlatilag alkalmatlan) vietnámi rákpelyhet.

A hét marhája. Levélben kért bocsánatot Feldmájer Péter, a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) volt vezetője Angela Merkel kancellártól Heisler András jelenlegi Mazsihisz-elnök nyilatkozata miatt. Heisler koma ugyanis azt mondta: „Történelmi epizód volt a magyar zsidóság éle­tében Angela Merkel Dohány utcai zsinagógában tett látogatása. Német részről utoljára Adolf Eichmann volt ilyen magas rangú vendégünk”.

A Mazsihisz közleményben tiltakozott az ellen, hogy a kijelentést úgy állítsák be, mintha az elnök „bármilyen formában Eichmannhoz hasonlította volna” a kancellár látogatását; Heisler nyilatkozata arról szólt, hogy Németország „milyen nagy történelmi utat járt be a soától napjainkig”.

Feldmájer Péter, a Mazsihisz volt elnöke viszont Angela Merkelnek írt levelében megdöbbenését fejezte ki, amiért Heisler sajtónyilatkozata „Önt összefüggésbe hozta azzal az Adolf Eichmann-nal, aki személyesen tervezte meg az európai zsidóság kiirtását, és irányította Budapesten az itt élők összegyűjtését és vagonírozását, és egyaránt a magyar zsidóság vendégének nevezte ezt az ördögien gonosz embert és Önt is”.

A hét színésznői. Egy friss felmérés szerint a magyarországi nők fele színlelt már orgazmust, harmada alkalmazott szerepjátékot szexuális életének feldobásához, és hétből egy nő nem él át orgazmust.

A megkérdezettek 85%-a jobban szereti a hálószobán kívüli szexet (konyhaasztal, fürdőkád, autó), de nyilvános helyek is játszanak, mint erdő vagy közpark.

A magyar nő átlagosan 6,6 férfival fekszik le élete során (mert egyetemista korukban nem járnak Tusványosra), kétharmaduk hetente legalább egyszer szeretkezik, és 72%-uk elégedett a szexuális életével, úgy cakumpakk. A szexuális élmény fokozása érdekében a magyar nők 31%-a alkoholt fogyaszt a vízszintes lambada előtt, 15%-a afrodiziákumokkal szukásítja magát, és 40% szerepjátékokkal próbálkozik, illetve mást képzel a partnere helyébe (ha az is mást képzel az ő helyébe, akkor valójában nem is ők hupákolnak, hanem két másik ember).

Azért a férfiak kissé rafináltabbak ezen a téren: a nők csak az orgazmust képesek színlelni, de ők az egész kapcsolatot!

A hét adója. A szöuli taxisoknak elegük lett abból, hogy az utasok állandóan összerondítják az autóikat; egy 4800 helyi taxis megkérdezésével végzett felmérésben a panaszok fele, összesen 11 ezer eset volt kapcsolatos az autóba hányó utasokkal.

A problémát a város is felismerte, és hivatalos jóváhagyással két társaság is bevezette a „hányásadót”, ami valójában helyszíni bírság (kábé 500 lejnek megfelelő von), és amit ha az utas nem hajlandó a helyszínen kicsengetni, a sofőr később beperelheti.

Hasonlót bevezethetnének itt Vásárhelyen is: a taxisok nagyobb bankjegyekből rendszerint „nem tudnak” visszaadni, így a visszajárót a kliens leokádhatná.

A hét vicce. Az első nő a Holdon:

– Houston, van egy kis gond.

– Micsoda?

– Á, semmi, hagyjuk.

– Mi történt?

– Semmi…

– De mondd el.

– Nem!

Share Button
Ennyien olvasták: 1011

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.