Központ
2020. augusztus 05. szerda, Krisztina

HETI HETES

Molnár Tibor március 5, 2015 Humor

A hét festői. A Digital Transilvania és a Green Art Tour Egyesület egyik „ambiciózus” projektje által sikerült elérni, hogy Marosvásárhely „dicsekedjen” az ország legszebb festett lépcsőinek városa címmel, habár a projekt eléggé megosztotta a közvéleményt.

Idén, a Digital Transilvania fesztivál keretén belül újabb lépcsők lesznek „művészi alkotássá” varázsolva: a Hősök Parkjának lépcsőit, a December 1. sugárút néhány lépcsősorát és a Maros-híd lépcsőit fogják lepingálni. A Hősök Parkjában levő lépcsőkre egy különlegességgel is készülnek: katonai szimbólumokkal akarják díszíteni.

Fákat ölelgetünk, banikat gyűjtögetünk, gerilla-akciók keretében, suttyomban felszerelünk egy-egy kétnyelvű utcanévtáblát – de az tényleg a kutyát se érdekli, hogy lassan, de biztosan az egész várost elcsúfítják ezek a ki tudja, honnét ide szalajtott, önjelölt grádics-dizájnerek???

A hét felmérése. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) főügyészének népszerűsége már a román ortodox egyház vezetőéjét is meghaladja – derül ki az Avangarde felmérésnek hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból. Laura Codruța Kövesi úgynevezett bizalmi indexe jelenleg 51 százalékos, a Daniel pátriárkáé csak 50.

A népszerűségi rangsor első helyén Klaus Johannis államfő szerepel 75%-os bizalmi indexszel, a második a SMURD-alapító Raed Arafat (72), a DNA főügyésze pedig a dobogó harmadik helyére került.

Sorin Oprescuban, Calin Popescu Tariceanuban és Mugur Isarescuban kvázi ugyanannyian bíznak (44-45%); Victor Pontában a megkérdezettek 40, Gigi Becaliban 31, Vasile Blagában 25, Vadim Tudorban 21, Basescuban 15(!) és Elena Udreában 8 százaléka bízik.

Ami viszont nem világos, az maga a kérdés: Dvs. personal aveti incredere in urmatoarele personalitati? (Ön bízik az alábbi közszereplőkben?) Incredere ca… ce? Milyen értelemben, mivel kapcsolatban bízzak benne? Mert bízhat valaki egy intézményben, pl. (és a vicc kedvéért) a DNA-ban (hogy az ügyészei becsületesen végzik a dolgukat, hogy megvesztegethetetlenek, hogy nem hurcolnak meg ártatlanokat satöbbi), de egy személyben hogyan, miként? Hogy nem üt el a gyalogátjárón, hogy nem mérgezi meg a kutyámat, hogy nem vág kupán egy sötét sikátorban?

Statisztikusék legalább a kérdéseket megfogalmazhatnák rendesen, ha már a kimutatásaikkal úgyse megyünk semmire.

A hét sóhivatala. Kamunak tűnik a Szász Jenő-féle Nemzetstratégiai kutatóintézet: több mint egymilliárd forintból gazdálkodnak, de tevékenységükről nem számolnak be. Az elnök „csak tévének akar nyilatkozni, online hírportálnak nem”.

Pontos működését és funkcióját még mindig nem tisztázták. Alapító okirata szerint az intézet „a miniszterelnök irányítása alatt működő központi hivatal”, alkalmazottai pedig „fontos és bizalmas munkakört betöltő személyek”. Az ATV szerette volna megtudni, miben más ez az intézet, mint a kormánytól független kutatócsoportok, milyen feladatot látnak el a legmagasabb titkosszolgálati átvilágításon áteső dolgozók, van-e köztük kisebbségkutató szakember, és mire fogják költeni a több mint egymilliárdos keretet. A kérdésekre azonban nem érkezett válasz.

A riporterek először telefonon, majd írásban is keresték az intézetet – először betegségre hivatkoztak, majd azt mondták, ezen kérdések megválaszolása hosszabb időt igényel. Egy hét után még mindig nem válaszoltak, csak azt üzenték, hogy a felvetett témák összetettek és mélyebb kifejtést igényelnek.

Ősszel azzal hárítottak, hogy „Szász Jenő elnök úr csak a tévében szeretne nyilatkozni, online hírportálnak nem”, a csatorna munkatársaival viszont azóta sem sikerült időpontot egyeztetnie a jóllakott póniszékelynek.

A hét álláshirdetése. Postás kerestetik az Antarktiszra, a bolygó legdélebbi hivatalába! Az Antarctic Heritage Trust postairodai asszisztenseket keres a Port Lockroy-i raktár és ajándékbolt adminisztrálására. A Goudier-szigeteki helyet évente kábé 18 000-en látogatják, és 70 000 postai anyagot kell koordinálni. Nem kérnek előzetes postai tapasztalatot, de meg kell felelni néhány feltételnek: jó fizikai és pszichés állapot, önbizalom, környezetvédelmi ismeretek, angol nyelvtudás satöbbi.

Szerintünk viszont csak egyetlen kérdést tesznek fel az állásinterjún (a régi emesés bankreklám mintájára): hideget bírod?

A hét póza. A lovagló szexpóz a legveszélyesebb a férfiak számára, ugyanis ebben a pozícióban a legnagyobb az esély arra, hogy eltörik a szerszámuk – derítette ki egy kutatás, amely szerint a pénisztörések majdnem fele történik lovagló pózban, amikor a férfi van alul, és a nő rajta ülve ficánkodik. A klasszikusnak számító misszionárius póz csupán a balesetek 21%-áért, a kutyapóz pedig a 29%-áért inkriminálható.

Természetesen nem valódi törésről van szó, hisz nincs benne csont (még szerencse, elég mókásan nézne ki begipszelve), az elnevezés valójában a barlangos testet körülvevő kötőszöveti tok repedését jelenti, ami erős fájdalommal és vérzéssel jár, és sürgős műtéti beavatkozást igényel.

A cerka-ekszidentek elkerülése érdekében a lovagló, a misszionárius vagy az ebpóz helyett ajánljuk mindenkinek a veszélytelen ministráns pózt.

A hét kérdése. Egyes portékákon – sör, chips, tej, joghurt satöbbi – miért nem ott írja, hogy mikor jár le a szavatossági ideje, ahol írja, hogy hol írja, hogy mikor jár le a szavatossági ideje?

A hét vicce.

– Melyik Victor Ponta kedvenc zeneszáma?
– O lume minunata in care veti gasi numai copy…

Share Button
Ennyien olvasták: 1074

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.