Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

HETI HETES

Központ március 26, 2015 Humor

A hét panasza. „Sok a geci Vásárhelyen” – panaszkodott néhány hete egy hallgató a rádióba meghívott Peti Andrásnak. Aki most hirtelen olyasmire gondol, hogy ezt eddig is tudtuk, az rossz, mivel rossz az, aki rosszra gondol. Ugyanis az illető nem simicskás értelemben használta az alpári négybetűst, hanem a román geaca (dzseki) szó többes számával (geci, ejtsd dzsécs) volt baja. Pontosabban a főtér környéki turkálókkal, amelyek már messziről is jól kivehetően hirdetik a tavaszi dzseki-akcióikat, valahogy így: GECI -30, -40, -50%, amin sok magyarországi turista jól mulat, egyeseket zavar, kettesek meg is botránkoznak.

geci

Alpolgármester úr szerint nincs ebben semmi kivetnivaló (amúgy valóban nincs, és még egy bilingv töblica se javítana sokat a helyzeten: Geci – Dzsekik), és mindjárt egy (adekvátan vulgáris) példát is hozott: megtudtuk tőle, hogy valamilyen kaukázusi nyelven a mosómedve állatkerti ketrecén díszelgő megnevezés egy az egyben megegyezik a mi közösülés szavunkkal, annak is a vulgáris formájával. Egyébiránt, vulgaritás ide vagy oda, az egyetlen ige a magyarban, amely minden igekötővel értelmes szót ad, ki lehet próbálni: ki-, fel-, át-, be-, el-, oda-, meg- satöbbi…

A hét kérdése. Kelemen Hunort lehazaárulózzák és kifütyölik Sepsiszentgyörgyön, a nemzeti ünnepünkön, az RMDSZ központi rendezvényén (irreleváns, hogy kik és hányan).

Kelemen Hunor egyedüli jelöltként pályázik az RMDSZ elnöki tisztségére, rajta kívül senki nem nyújtott be pályázatot.

Részlet az Üvegtigris3 című filmből:

  • Itt mindenki hülye???
  • Itt? Mindenki!

A hét veszélye. A közbiztonsági veszélyforrások közé sorolná az etnikai autonómia követelését a 2015–2020-as közrendvédelmi és közbiztonsági stratégia, amelynek tervezetét kedden bocsátotta közvitára a román belügyminisztérium. A dokumentum a polgárok biztonságát fenyegető veszélyek között első helyen említi „a rasszizmust, idegengyűlöletet, szélsőségességet és az intolerancia minden más formáját, amely etnikai autonómia elérését célozza egyes térségek vagy régiók számára”. A tervezet szerint a bűnözés növekedése, a földrajzi térségek közti életszínvonalbeli különbségek és a tüntetések „elfajulása” is veszélyt jelenthet a közbiztonságra.

A román hírszerzés is feladatának tekinti, hogy megakadályozza a területi autonómia megvalósulását Románia területén: ez a SRI akkori igazgatójának, George Maiornak egy tavalyi sajtónyilatkozatából derült ki. „Azon vagyunk, hogy ne lehessen kierőszakolni a területi autonómiát és más olyan dolgokat, amelyekre a szomszédainknak ez az új, nemzetinek nevezett politikája irányul” – jelentette ki a volt főszekus, a magyarságra és Magyarországra utalva.

A hét mozija. Bukarestben, a most épülő Mega Mallban fog megnyílni még idén tavasszal Románia első 4D-mozija. A létesítmény 13 termében 2D és 3D formátumban vetítenek majd filmeket, a bűvös tizennegyedik terem lesz a 4D élményekre vágyóknak fenntartva, ahol mozgó székeket és speciális effektusokat kap a néző a pénzéért a trottya alá és az arcába: szél fúj, köd terjeng, villámlik, szappanbuborékok szállnak, eső esik, és persze a filmben „szereplő” különböző szagokat is lehet majd érezni.

Remélhetőleg a Schindler listáját nem tervezik vetíteni.

A hét felfedezése. A terjedelmesebb fenekű nőknek okosabb gyerekeik lesznek, mint a lapos hátsójú nőtársaiknak, legalábbis egy tanulmány szerint. A Pittsburghi Egyetem kutatói megállapították, hogy a fenéken és a combon lévő zsírfelesleg hozzájárul a baba agyi fejlődéséhez; az említett testrészeken lévő zsírban számos tápanyag raktározódik el, amit az anya a szoptatás során átadhat a kicsinek.

A tanulmány Dr. Lassek Why Women Need Fat (Miért szükséges a zsír a nők számára) című könyvében jelent meg. A szakember elmondta, hogy a fenék- és combkörnyéken lévő zsír dokozahexaénsavban (DHA) gazdag, ami fontos eleme az emberi agynak.

Már azon se csodálkoznánk, ha egyes kretén kismamák tej helyett az ülepükről leszívott zsírral táplálnák a kicsiket.

A hét kütyüje. A Pornhub (a legnagyobb pornómegosztó portál) úgy gondolta, tesz valamit a közjóért, és megalkotta a Wankband nevű kütyüt, ami olyasmi, mint egy fitnesz-óra: lényege, hogy a nő vagy férfi felveszi, hozzálát az autoerotikus tevékenységhez, majd a maszturbáláskor (f)elhasznált energiával feltölti a telefonját vagy a laptopját!

A szerkentyű kinetikus energiával működik (a mozgásban lévő testek energiájával). A le és fel mozgás energiát termel, amit az óra megtart, az összegyűlt energia mennyiségét sárga és piros csíkok jelzik. Ezután egy USB-kábellel össze lehet kötni bármivel, amit épp feltöltést igényel: telefon, laptop, iPod, bármi. A jó(?) hír az, hogy nemcsak maszturbálással működik, például gyors (és hagyományos!) kézimunkázással is megtermelhető a feltöltéshez szükséges energia.

– Nagymama, kicsit vegyél vissza a tempóból, mert szikráznak a kötőtűid.

– Kussolj, büdös kölök, lemerült a laptopom!

A hét vicce.

– Nem hiszem, hogy ez a kapcsolat működne hosszútávon: én cukorbeteg vagyok, te meg tébécés…
– Na és, mit akarsz ezzel mondani?
– Azt, hogy elég nagy köztünk a kórkülönbség.

Share Button
Ennyien olvasták: 1513

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.